Tartışmada baskı

Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Meslek
Masstürbatör
Ben tartışma yapmaya bayılıyorum. Aynı şeyleri sürekli farklı kişilerle tartışmayı çok seviyorum. Beni geliştirdiğini düşünüyorum. Fakat karşı tarafın sayısı fazla olduğunda öz güvenim kırılıyor, cevap veresim gelmiyor. Yazılı tartışmalarda da böyle 4-5 saat sonra anca cevap verebiliyorum. Korkaklıkla bir alakası var mıdır bilmem... Şimdi bir konuda bir siteye yazı yazmıştım 4 ayrı kişiden paragraflar dolusu cevaplar gelmiş, cevap vereceğim inşaallah da geç cevap verebiliyorum. Ancak o zamana cesaretimi toplayabiliyorum. Bundan kurtulmamın bir yolu var mı? Karşılıklı tartışmalarda çok rahat oluyorum, gerektiğinde sayfalarca cevap da veriyorum ama bu histen kurtulamıyorum. Bir de garip olan şey internetteyim, gerçek hayatta olsa tamam ancak internette bundan çekinmek biraz garip geliyor. Nasıl kurtulacağım?
 
Tartışma dediğim münazara, fikir alış-verişi. Ancak belki de durduk yere çekiniyorum. Tartışdığım adamlar, daha "-mayacağım" ekini "-micam" şeklinde yazıyor. 😒
 
Tartışmada kişi üstünlüğü bir anlam ifade etmez. Sadece karşı taraf sayı üstünlüğünü kullanarak olmadık yerlerden vurma suretiyle baskı kurup fikirlerini bu gücün verdiği cesaretle empoze etmeye çalışabilir. Bunu fark ettiğin an tartışmanın manası pek kalmıyor aslında. iş tartışmaktan çıkıyor.

Size bir şey katmayacak tartışmalardan ve insanlardan uzak durmak kendinize yapabileceğiniz en güzel iyiliklerden biridir.
 
Tartışmada kişi üstünlüğü bir anlam ifade etmez. Sadece karşı taraf sayı üstünlüğünü konuşarak olmadık yerlerden vurma suretiyle baskı kurup fikirlerini bu gücün verdiği cesaretle empoze etmeye çalışırlar. Bunu fark ettiğin an tartışmanın manası pek kalmıyor alsında, iş tartışmaktan çıkıyor.

Size bir şey katmayacak tartışmalardan ve insanlardan uzak durmak kendinize yapabileceğiniz en güzel iyiliklerden biridir.
Deneyeceğim, teşekkürler.
 
Aksiyonu seven için güzel oluyor aslında. Sayıca azınlıkta olmaktan kaynaklanan haksız duruma düşme psikolojisinden kurtulmak gerek.
İşte o biraz zor oluyor. Ayrıca son zamanlarda fark ettim ki bu kara-salgından(pandemi) beri tartışma bağımlılığım oluşmuş. Her gün internete bunun için girdiğimi fark ettim. Fakat beni kötü etkiliyor. Azınlıkta olduğumda rahatsız oluyorum. Aslında bu onların ekseriyette olmasının suçu değil. Karşı taraf ekseriyet olabilir. Benim kendi suçum, sanırım bir müddet tartışmadan uzak kalsam iyi olur. :)
 
Çoğu insanlar yanca gördüğü çoğunluk sayesinde özgüven sahibi ve baskın olurlar, sorumluluk bir tek kendi üzerlerinde olduğunda o özgüveni ve baskınlığı göremezsin. Çoğunluk içerisinden en zayıf kalana yoğunlaşabilirsin, diğerlerini eleyerek, cevap vermeyerek. Böyle de olmuyorsa öğeyi denetle ile hedef kişi hariç diğerlerinin yorumlarını silebilirsin :D En azından daha iyi odaklanırsın.
 

Geri
Yukarı