Taşınabilir diskimdeki çok önemli dosyaları kaybettim

Recuva veya EaseUS Data Recovery adlı yazılımları dener misiniz?
EaseUS İle silinen dosyalarım çıktı hepsini bulmadı henüz taramanın bitmesine 5 saat var ama buldu silinen dosyaları.Bu program güvenilirmidir ? 70$ verip 1 aylık sürümünü satın alacağım dosyalarımı kurtarabilmek için :(

-Adli bir durum için kamera görüntülerini almam gerekiyordu ve taşınabilir diskimi kayıt cihazına takıp bana lazım olan saatleri diske yedekledim. Ama eve geldiğimde disk dvr-video ismini almıştı ve içindeki çok çok önemli dosya ve fotoğraflarım silinmişti. Bunun bir çaresi çözümü var mıdır? İnanılmaz derecede önemli ve mühim: S

DVR cihazları, TV'ler vb. cihazlara USB, HDD cihazlarınızı taktığınızda bu sorun yaşanır. Bu yüzden o tip cihazlarda içerisinde önemli veriniz bulunmayan bellekleri kullanın.

1. Diskteki kullanılan alanı kontrol edin. Muhtemelen dosyalarınız halen diskin içinde duruyor ancak bunu göremiyorsunuz. Yani dosyalarınız silinmedi, sadece siz göremiyorsunuz.

2.Diskteki kullanılan alandan eğer dosyalarınızın silinmiş olduğunu anlıyorsanız Eseus vb. programları deneyeceksiniz. İsterseniz ücretli alın, isterseniz internetten crackli versiyonları araştırın ya da ücretsiz programları deneyin. Bu süreçte diskin içine hiçbir yeni dosya eklemeyin ve çıkarmayın. Kurtarma şansı azalacaktır.

3. Bilgileriniz riske atılamayacak kadar önemliyse profesyonel veri kurtarma şirketleri ile iletişim kurun.

Az bilmek, hiç bilmemekten daha tehlikelidir. Konuya yapılan yorumlara baktığımda alakasız ve bilgi sahibi olmadan yapılan öneriler görüyorum. Herkesin tavsiyesine uymamanız gerekiyor.

Belleğinizi bilgisayara bağlayın. Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği açık olsun. CMD'yi yönetici olarak açın. attrib -h -r -s /s /d k:\*.* komutunu yazın ve sonuca bakın. ( k harfi yerine kendi USB belleğinizin sürücü harfini yazacaksınız).

DVR cihazları, TV'ler vb. cihazlara USB, HDD cihazlarınızı taktığınızda bu sorun yaşanır. Bu yüzden o tip cihazlarda içerisinde önemli veriniz bulunmayan bellekleri kullanın.

1. Diskteki kullanılan alanı kontrol edin. Muhtemelen dosyalarınız halen diskin içinde duruyor ancak bunu göremiyorsunuz. Yani dosyalarınız silinmedi, sadece siz göremiyorsunuz.

2.Diskteki kullanılan alandan eğer dosyalarınızın silinmiş olduğunu anlıyorsanız Eseus vb. programları deneyeceksiniz. İsterseniz ücretli alın, isterseniz internetten crackli versiyonları araştırın ya da ücretsiz programları deneyin. Bu süreçte diskin içine hiçbir yeni dosya eklemeyin ve çıkarmayın. Kurtarma şansı azalacaktır.

3. Bilgileriniz riske atılamayacak kadar önemliyse profesyonel veri kurtarma şirketleri ile iletişim kurun.

Az bilmek, hiç bilmemekten daha tehlikelidir. Konuya yapılan yorumlara baktığımda alakasız ve bilgi sahibi olmadan yapılan öneriler görüyorum. Herkesin tavsiyesine uymamanız gerekiyor.

Belleğinizi bilgisayara bağlayın. Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği açık olsun. CMD'yi yönetici olarak açın. attrib -h -r -s /s /d k:\*.* komutunu yazın ve sonuca bakın. ( k harfi yerine kendi USB belleğinizin sürücü harfini yazacaksınız).

-Bunu biraz acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldum.

Diskteki kullanılan alandan eğer dosyalarınızın silinmiş olduğunu anlıyorsanız Eseus vb. programları deneyeceksiniz. İsterseniz ücretli alın, isterseniz internetten crackli versiyonları araştırın ya da ücretsiz programları deneyin. Bu süreçte diskin içine hiçbir yeni dosya eklemeyin ve çıkarmayın. Kurtarma şansı azalacaktır.
-İlk başta bende öyle düşündüm ama malesefki diskteki kullanım alanına baktığımda Disk BOMBOŞ. 1TB'dan fazla dosya vardı içinde şu anda sadece 4GB'lık bölümü kullanılıyor.Eseus ile silinen dosyalarımı buldu yaklaşık 3 saat daha tarama süresi var hala silinen dosyaları arıyor.Büyük ihtimalle 70$ verip 1 aylık Lisans alıp verilerimi kurtaracağım.

Bu kadar detaylı bilgi verip beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim .

-Bunu biraz acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldum.

Diskteki kullanılan alandan eğer dosyalarınızın silinmiş olduğunu anlıyorsanız Eseus vb. programları deneyeceksiniz. İsterseniz ücretli alın, isterseniz internetten crackli versiyonları araştırın ya da ücretsiz programları deneyin. Bu süreçte diskin içine hiçbir yeni dosya eklemeyin ve çıkarmayın. Kurtarma şansı azalacaktır.
-İlk başta bende öyle düşündüm ama malesefki diskteki kullanım alanına baktığımda Disk BOMBOŞ. 1TB'dan fazla dosya vardı içinde şu anda sadece 4GB'lık bölümü kullanılıyor.Eseus ile silinen dosyalarımı buldu yaklaşık 3 saat daha tarama süresi var hala silinen dosyaları arıyor.Büyük ihtimalle 70$ verip 1 aylık Lisans alıp verilerimi kurtaracağım.

Bu kadar detaylı bilgi verip beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim .

Rica ederim. Çözülmez bir problem değil endişelenmenize gerek yok. Ancak rasgele çözümler denerseniz çözülmez hale getirme ihtimaliniz yüksek. Tv, dvr cihazları gibi aygıtlar bağladığınız belleklerde device.info vb. dosyalar oluşturuyorlar. Bu yüzden windows üzerinde belleğiniz dolu olsa dahi dosyalarınızı göremiyorsunuz.

Linux işletim sistemli bir bilgisayara takarsanız muhtemelen bütün dosyalarınızın yerinde durduğunu göreceksiniz ( Eğer biçimlendirme yapmadıysanız ). DVR cihazının oluşturduğu dosyayı silip, kendi dosyalarınızı yedekleyip diski biçimlendirirseniz sorununuz çözülür.

DVR cihazının oluşturduğu dosyayı silip, kendi dosyalarınızı yedekleyip diski biçimlendirirseniz sorununuz çözülür.
-Bunu nasıl yapabilirim EseUs satın almadan kurtarabilmenin bir yolu varsa denemek isterim.70$ Türkiye koşullarında hiç azımsanamayacak bir miktar :D

Eseus'a 70 dolar ödeme konusunda takılmanızdan yola çıkarak tecrübesiz olduğunuzu varsayıyorum :) Eseus'a 70 dolar ödememenin bir sürü yolu var biraz araştırırsanız bulursunuz. Ancak yanlış birşey yaparak dosyalarınızı kaybetme riskinizi hesaba katarak bir profesyonelden yardım almanızı öneririm.

Bir linux live usb yaratabilirsiniz. Bunun için ayrıca araştırma yapmanız lazım.

Recuva ücretsiz bir yazılım. Onu denemediniz mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı