Taşınabilir hard disk sabit diske çevrilebilir mi?

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Taşınabilir diskin içini açıp kutusunu sökerek direkt bilgisayara bağlanabilen sabit diske çevirme diye bir şey görmüştüm. Bu gerçek mi? Şu an 1 TB WD elements taşınabilir hard diskim var ve kasam USB 2.0 desteklediğinden performans düşüklüğü yaşıyorum. Bu gerçek ise nasıl yapabilirim?
Hard diskin görüntüleri aşağıda.

Dosya Ekleri

• IMG_20230227_235207.jpg
    IMG_20230227_235207.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230227_235112.jpg
    IMG_20230227_235112.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 45
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şu video rehberliğinde kutuyu parçalamadan hddyi çıkarıp bilgisayarına takıp kullanabilirsin

Siyah yuvarlakların altında toplam 4 adet vida olmalı ama WD Elements modellerinde genelde USB soketi kutunun içindeki HDD üzerine monte edilmiş oluyor. Açmanız pek bir işe yaramayabilir.

Bu durumda arkadaki kartı herhangi bir hurda diskin kartıyla değiştirerek çözebilirsiniz. Hurda diskler 3-5 liraya satılıyor.

Bu arada videoyu henüz izledim ve ne yazık ki çıkarsan bile sata hdd'ye dönüştürülmüyor
Hiç bir işe yaramayacak o zaman kutuyu açmamın. Peki bir sorum olacak. Bu diskin okuma yazma hızını nasıl arttırabilirim? 30 mb okuma, yazma hızına sahip şu anda. Normal olduğunu düşünmüyorum bu durumun.

Sabit diskimin hızını cmd komutlarıyla arttırmıştım. 30-40 mb hızdan 80 mb hıza kadar çıkarmıştım. Bu diskte işe yaramaz mı bu yöntemler?
yarar ya da yaramaz diyemem, denemeden ne sonuç alınır onu da bilemem. ama daha ziyade 30-40 olan hız 80 civarlarına çıkmışsa muhtemelen 3.0'dan çalışan bir disktir. bu 2.0 ise bir işe yarayamayabilir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı