Taşınabilir Harddisk Badsactor Arızası

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Elimde laptop diskinden yapmış olduğum taşınabilir HDD var. Sağlığı %9 ve 840 adet badsactor var. Fakat aklıma gelen programlarla Low level formatta atım, okuma testi yazma testi, disk repair de yaptım fakat hiçbir program yüzey taramasında badsactor bulunmadı. Ekran yemyeşil çıkıyor. Acaba disk kendini onardı ve benim gördüğüm 840 badsactor ve %9 life sadece öncesinde Smart'a kazıldığından dolayı gitmiyor mu? Disk yedek amaçlı kullanılır mı? Diske yüklü şekilde dosyada atıp siliyorum herhangi bir hata veya sorunla karşılaşmıyorum, ne yapmalıyım kullanılır mı? Önerdiğiniz bir yazılım var mı? Teşekkür ederim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz daha durur ise disk gelmeyecek ve meftah olacaktır. Elimde bad sektörlü 12 tane 1 TB 2.5 HDD var, dosya atıldığı için Çin üzerinden 15 tane HDD kutusu bulup 100 ₺ den satıyorum dün 2 tane gitti. Vicdan el verirse satınız, güzel para var.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben bu konuyu baya bir araştırmıştım İzmir deki teknik servislere ve bilgisayar işi yapan kişiler %50 nin altında olunca Windows kuramayacağımı fakat programlarda diskin sactorleri yeşil ise sağlam olduğunu % 9 life demesinin nedeninin daha öncesinde smartta kaydedilen hatalarının olduğunu bundan kaynaklandığını söylediler. Eğer taramalar temiz ise badsactor bulunamamışsa geçerli tabi. Satmak istemem açıkcası kendi içim rahat etmez o konuda. Sadece smart sıfırlamak nasıl oluyor onu öğrenmek istiyorum. Türkçe yeterli kaynak yok bu konu hakkında. İngilizce olanlarda farklı araçlar kullanıyor cihaz şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…