Taşınabilir harddisk önerisi

Quiong

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Muhendisligi Öğrencisi
Google Drive'daki dosyalarım kota hatası vermeye başladı. Haliyle durum böyle olunca fiziksel ayrı bir yedek almak istiyorum (dosyalar Drive harici sunucumda da yedekli). Taşınabilirlik ve ergonomi açısından WD my passport almayı düşünüyorum. Muadili ürünlerde genelde adaptör bağlantısı gördüm. Masamdaki 10 fişin hepsi dolu o yüzden bir tane daha eklemek istemiyorum. İhtiyacım olan alan ortalama 5tb. 1000-1200 fiyat aralığında USB'den güç alan taşınabilir disk öneriniz var mı? Yoksa bu bantta alabileceğimin en iyisi ws my passport mu? Şimdiden teşekkürler.

URL unfurl="true"]https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tosh%C4%B1ba-4tb-2-5-canvio-basic-usb-3-0-siyah-ta%C5%9F%C4%B1nabilir-disk-siyah-1202007.html[/URL]
Burada 20 lira karınız var hocam :)
başka disklere de bakmayınız.

Aradığım ürün en az 5TB'lık olmalı hocam. Belgesel kitap grafik paketleri vb derken epey kalabalık bir arşivim var.
Toshiba'nın 5TB'lık ürününü bulamadım bu ikisi arasında 100 lira fark var o kısım pek önemli değil ancak uzun kullanım için Seagate mi yoksa WD mi daha sağlıklı olur?

Aradığım ürün en az 5TB'lık olmalı hocam. Belgesel kitap grafik paketleri vb derken epey kalabalık bir arşivim var.
Toshiba'nın 5TB'lık ürününü bulamadım bu ikisi arasında 100 lira fark var o kısım pek önemli değil ancak uzun kullanım için Seagate mi yoksa WD mi daha sağlıklı olur?
Bildiğim kadarıyla tüm 2.5" WD ve Seagate HDD'ler SMR kayıt. Ömrü kısa, ileride performans kayıpları yaşayacağınız anlamına geliyor bu. 1 TB'dan feragat edip Toshiba'yı almanızı şiddetle tavsiye ederim. 2.5" alanında WD ve Seagate'ten uzak durun.

It seems that the drive inside is perhaps using a shingled magnetic recording (SMR) technology which is not ideal for drives that would incur many random-writes. Bu tahmin cümlesi kesin bir şey yok bende toshibanın sitesinden baktım onlarda birşey dememişler. @PossibleTurco hocam bu işe bir el at :=)
Sadece dediği gibi rastgele yazma hızının düşük olduğunu söylemiş. Fakat bu da bilindik bir durum HDDler için.

It seems that the Drive Inside is perhaps using a shingled magnetic recording (smr) Technology which is not ideal for drives that would incur many random-writes. Bu tahmin cümlesi kesin bir şey yok bende Toshiba'nın sitesinden baktım onlarda bir şey dememişler. @PossibleTurco hocam bu işe bir el at:=)
Sadece dediği gibi rastgele yazma hızının düşük olduğunu söylemiş. Fakat bu da bilindik bir durum HDD'ler için.

WD my passport 5TB aldim hocam inanilmaz memnunum TV Android Mac Windows hiçbir cihazda sorun cikarmadan calisiyor isinma ya da hiz sorunumda olmadi. Umarim omur konusunda da uzmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı