Taşınabilir Harddisk ve USB'yi Virüslere Karşı Nasıl Koruyabiliriz ?

Taşınabilir Harddisk ve USB'yi Virüslere Karşı Nasıl Koruyabiliriz ???

• Yazılım kullanmak ?

Oy: 1 50,0%
  • Diğer yöntemler ?

Oy: 1 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2
  • Anket kapandı .

HolograM

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar ;

Artık her düzeyde bilgisayar kullanıcısının bir parçası olan " Taşınabilir Harddisk" ve "USB" leri virüslere karşı nasıl koruruz . Yani daha net ifade ile , taşınabilir harddiskimi ve USB yi farklı bilgisayarlarda kullanmam gerekebiliyor , ve her zaman bu farklı bilgisayarların virüslere karşı ne kadar korunmuş ya da koruma içeriyor mu bilemiyorum ; çünkü bazen zamanım bunları kontrol edecek kadar yeterli olamayabiliyor . Ve bu durum , taşınabilir harddiskimi ve USB'yi kendi bilgisayarıma takınca beni de etkiliyor . Bu durumda ben taşınabilir harddiskimi ve USB yi nasıl koruyacağım ?

Bunun için bir yazılım mı kullanamalıyım ?
Kendim manuel olarak taramalar mı yapmalıyım ?

vb.......

Tüm görüşlerinizi duymak isterim arkadaşlar . Şimdiden teşekkür ederim ......

TOSHIBA STOR.E CANVIO USB 3.0 1Tb --- Sandisk Cruzer Force 32 Gb

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikir sahibi olupta belirtmek isteyen birileri yok mu ?

Bu konuda fikri olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim .

Bunu her zaman yapıyorum , fakat bazı virüsler harici taşınabilir diski bağlar bağlamaz sisteme bulaşıyor sanırım , ve eğer harici disk yüksek oranda veri içermeye başlayınca yarım saat virüs programının tarama sonucu vermesini bekliyorum ve bu herzaman yapamayacağım birşey.
Demek istediğim , hariciyi doğrudan virüslere karşı koruyabileceğim birşey yok mu , çünkü haricide yer alan verilerimde önemli sonuçta .

Senin yerinde olsam, harici diskin tamamı yerine sadece yeni dosyayı taratırdım, dolayısıyla bahsettiğin bekleme süreleri oluşmazdı.
Virüs bulunursa da tüm HDD veya USB'yi elden geçirirdim.

Çok da kasmaya gerek yok zaten, 1998'de CIH virüsü dışında sistemimde ağır sorun yaratan(ki diskte minik bir dosya ile sistem temizlenmişti.) bir virus sorunu yaşamadım ki o zaman NORTON kullanıyordum, o virüs yeni olduğundan Norton da yakalayamamıştı. Virüsün bulaştığı 60 milyon makinadan biri de benimkiydi.

Arkadaşım merhaba, ben ise şöyle birşey belirtmek istiyorum bunu flash bellek araştırırken görmüştüm bu bellekler verileri kendi algoritmalarınca farklı şifrelemeler yapıp 3.şahısların değiştirilmesine yazılmasına karşı güvenlik sağlıyor . Mantık hemen hemen şöyle dahili yazılımı ile dosyalar şifreleniyor örneğin filmlerini şifreledin yan klasöründe küçük araçlar klasörün var şifresiz virüs direk belleğe veya sadece o klasöre girebilir tam bilmemekle beraber belki direk sürücüye de şifre konabilir. böylelikle hem başında değilken verilerin güvenli olur hemde kullandığın veriler daha uzun süre güvenilir kalır, dosyalarına bulaşması için rar lı paketler halinde taşyıyabilirsin dosyalarını , ayrıca gelişmiş virüs programları şunu engeller . Diyelim ki diskine bağlandığın anda yayılan bir virüs var , bunu bilgisayarına taktığında diskin bilgisayara dahil edilmeden önce ilk virüs programın kontrol eder virüsünde bu aşamada direk işlem yapmaya çalışacağı için tespit edilir vede silinir. Yani içini ferah tutabilirsin eskisi kadar meşakkatli değil bu işlemler :) , iyi forumlar.

Arkadaşım merhaba, ben ise şöyle birşey belirtmek istiyorum bunu flash bellek araştırırken görmüştüm bu bellekler verileri kendi algoritmalarınca farklı şifrelemeler yapıp 3.şahısların değiştirilmesine yazılmasına karşı güvenlik sağlıyor . Mantık hemen hemen şöyle dahili yazılımı ile dosyalar şifreleniyor örneğin filmlerini şifreledin yan klasöründe küçük araçlar klasörün var şifresiz virüs direk belleğe veya sadece o klasöre girebilir tam bilmemekle beraber belki direk sürücüye de şifre konabilir. böylelikle hem başında değilken verilerin güvenli olur hemde kullandığın veriler daha uzun süre güvenilir kalır, dosyalarına bulaşması için rar lı paketler halinde taşyıyabilirsin dosyalarını , ayrıca gelişmiş virüs programları şunu engeller . Diyelim ki diskine bağlandığın anda yayılan bir virüs var , bunu bilgisayarına taktığında diskin bilgisayara dahil edilmeden önce ilk virüs programın kontrol eder virüsünde bu aşamada direk işlem yapmaya çalışacağı için tespit edilir vede silinir. Yani içini ferah tutabilirsin eskisi kadar meşakkatli değil bu işlemler :) , iyi forumlar.
Çok teşekkür ederim dostum . Dediğin şekilde yapıp kullanacağım . Oldukça açıklayıcı olmuşsun bunun için bir kez daha teşekkür ederim . Önerilerini mutlaka uygulayacağım . İyi forumlar dilerim .(y):mutlu:

Çok teşekkür ederim dostum . Dediğin şekilde yapıp kullanacağım . Oldukça açıklayıcı olmuşsun bunun için bir kez daha teşekkür ederim . Önerilerini mutlaka uygulayacağım . İyi forumlar dilerim .(y):mutlu:
Merhaba hocam bende harici diski virüslere karşı korumak için farklı yöntemler arıyorum. Harici diski kendi bilgisayarım haricinde başka bilgisayarlarada takıyorum. Bu şifreleme yöntemi işe yarıyor mu? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Ne tür bir virüse karşı ? Kısayol virüsü var takılan flash belleği kısayol yaparak içindeki bütün dosyaları gizliyor.Bu virüse karşı korumayı internette yaptığım sonuçlar işe yaradı ve bir daha flash belleğime böyle bir virüs bulaşmadı diğer virüsler konusunda işliyor mu bilmiyorum.
1. Adım : Flash belleğinizi NTFS formatında biçimlendiriniz
2.Adım : Flash belleğin içine girerek bir klasör oluşurturunuz.
3.Adım : Flash belleğe özellikler diyip güvenliğe geliniz ve everyone kullanıcı izinlerini değiştirmeniz lazım
Şu şekilde olacak :
Adsız.jpg
Böyle yaptıktan sonra uygulaya basıp flash belleğin içine girerek oluşturduğunuz klasöre sağ tıklayarak özellikler güvenlik everyone izinler düzenle dedikten sonra
1.jpg
bu şekilde ayarlandıktan sonra uygula dedikten sonra çıkıyorsunuz artık sadece bu klasöre veri atabileceksiniz aklınızda bulunsun.Verileri taktığınız bilgisayar okurken yazma yeteneği olmadığı için virüs bulaşamıcaktır yani en azından bahsettiğim virüs bulaşamıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı