Taşınabilir HDD'yi sabit disk olarak kullanmak

ahmetdemirexe

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Western Digital Elements 1 TB
Anakart
MSI H610M BOMBER DDR4 LGA1700
Arkadaşlar merhaba elimde Western Digital Elements 1 TB var. Bilgisayarımda geçici olarak depolama sorunu yaşıyorum 2-3 ay içerisinde M.2 SSD alacağım fakat alana kadar Western Digital Elements 1 TB'ı bilgisayarımın USB 3.0 soketine bağlayarak içine oyun kursam hard diskin ömrünü kısaltır mı veya bozulmaya yol açar mı? Bilgisayarıma sürekli bağlı bırakmayı düşünüyorum haftaiçleri 4-5 saat hafta sonu da 10 saati geçik açık kaldığı oluyor bilgisayarın. Yükleme sürelerinin sıkıntı yaşatabileceğini biliyorum ama geçiçi olduğu için bunu görmezden gelebilirim.

Ben 2017'de Seagate marka USB 3 destekli 2 TB harici HDD aldım. 5,5 yılı aşkın bir süre geçmiş. Halen kullanıyorum. Bilgisayarda sürekli kullanmaya başlayalı ise yıllar oldu. Halen sağlığı %100 görünüyor. Sadece biraz gecikme var ama dosya aktarım hızı yüksek.

İçinde yedeği olmayan önemli fotoğraflarım var yakında bulut depolamaya geçireceğim onları ama korkum var bir anda bozulursa disk içinde dosyalarımın silinmesini istemiyorum. O zaman ben kullanmaya başlıyorum sizin tecrübeniz bu yönde ise, teşekkürler.

İçinde yedeği olmayan önemli fotoğraflarım var yakında bulut depolamaya geçireceğim onları ama korkum var bir anda bozulursa disk içinde dosyalarımın silinmesini istemiyorum. O zaman ben kullanmaya başlıyorum sizin tecrübeniz bu yönde ise, teşekkürler.
Rica ederiz fakat risk her zaman var. Dikkatli ve titiz kullandığın takdirde risk düşer. Bu ihtimale karşı şimdiden yedeklemeye başlamalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı