Taşınabilir mini ITX 5600X sistem toplamak mantıklı mı?

Bedy

Hectopat
Daha fazla  
Öncellikle hepinize merhaba!
Herkesin farkında olduğu gibi laptop fiyatları aldı başını gidiyor. Ben de üniversitenin zaten iki günü okula bilgisayar getireceğim için mini ITX taşımaya uygun bir mini ITX sistem toplamak istiyorum. Bu konu sizce ne kadar mantıklı ve önerileriniz varsa bunları merakla dinlemek isterim.

Kafamdaki sistem şöyle;
-Aerocool CS-101 450W 80+ Bronze USB 3.0 Micro ATX/Mini ITX Slim Kasa | Teknobiyotik
-AMD Ryzen™ 5 5600X MPK 3.7GHz (Turbo 4.6GHz) 6 Core 12 Threads 32MB Cache 7nm AM4 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
-Asrock A320M-ITX Socket AM4, DDR4 3466MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, 2xHDMI RGB mini-ITX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon) | Teknobiyotik
-Geil 16GB(2x8GB) 3000MHz Orion Red DDR4 PC Ram (GAOR48GB3000C16ASC/2) | Teknobiyotik
-Galax RTX2060 Super Gamer 8GB (1-Click OC) 256Bit GDDR6 RTX 2060 Super Ekran Kartı (26ISL6HP76GP) | Teknobiyotik
-Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk ST1000DM010 | Teknobiyotik
-Adata XPG SWORDFISH 500GB 1800MB/1200MBs Soğutuculu NVMe PCIe M2 SSD (ASWORDFISH-500G-C) | Teknobiyotik
İşte bu tarz bir sistem toplayıp okulda ve evde kullanabilmek istiyorum. Hem performans olarak alacağım laptoptan katbekat daha iyi hem de daha uygun. Siz bunu önerir misiniz yoksa farklı bir yöntem mi bakarsınız bu farklı yöntem nedir benimle paylaşabilir misiniz?

A320M anakarta o işlemciyi takmak aşırı mantıksız. PSU yetmez. Ekran kartının ölçülerine bakmadım ancak kasaya sığmayabilir.
PSU'yu ben de yetmez diye düşündüm ama baktım 432W veriyor 12V kanalından. Ekran kartı 175W, işlemci 65W. Toplam sistem 360-370W falan çekecektir yeter bence. Ekran kartını yatay koyarsa sığar.

A320 o işlemci için kötü bir tercih. En azından B450M-S2H takılmalı ama ona da o işlemciyi takman için BIOS güncellemesi yapman gerekiyor. Ve o anakartta BIOS flash yok.

A320 anakarta 5600x takamazsınız.
O ekran kartı ITX sisteme sığmaz.
O PSU sistem için yetersiz gelebilir.

Kısacası sistem olmamış. Çok dengesiz ve saçma olmuş.

Öncelikle anakartı ITX olmak üzere B550 seçin.
PSU olarak en az ZM550 gibi ürünlere bakın.
Ekran kartı tarafında alacağınız kasaya bağlı olarak tek fanlı seçmek zorunda kalabilirsiniz.

PSU'yu ben de yetmez diye düşündüm ama baktım 432W veriyor 12V kanalından. Ekran kartı 175W, işlemci 65W. Toplam sistem 360-370W falan çekecektir yeter bence. Ekran kartını yatay koyarsa sığar.

A320 o işlemci için kötü bir tercih. En azından B450M-S2H takılmalı ama ona da o işlemciyi takman için BIOS güncellemesi yapman gerekiyor. Ve o anakartta BIOS flash yok.
Ekran kartı TDP değerinin üstüne 50W daha ekleyin. Verilen TDP değerlerinin üstüne çıkıyor ekran kartları.

Önerilen 550W olarak belirtildiği için öyle demiştim ancak ucu ucuna yetiyor sanırım. Ha birde sistem hava almayacaktır diye düşünüyorum. İşlemci yüksek sıcaklıklara çıkar bu sayede.

Toplamayı yaptığım site aslına bakarsanız uyumsuz parçaları önerme yapmıyor. Dediklerinizde haklı olabilirsiniz toplama tecrübem yok çünkü genelde laptop kullandığım için deneyim sorunum var sistem dışında peki mini itx bir sistem toplasam sizce verimli olur mu ?
Bir de önerebileceğiniz bir sistem var mı ?
A320 anakarta 5600x takamazsınız.
O ekran kartı ITX sisteme sığmaz.
O PSU sistem için yetersiz gelebilir.

Kısacası sistem olmamış. Çok dengesiz ve saçma olmuş.

Öncelikle anakartı ITX olmak üzere B550 seçin.
PSU olarak en az ZM550 gibi ürünlere bakın.
Ekran kartı tarafında alacağınız kasaya bağlı olarak tek fanlı seçmek zorunda kalabilirsiniz.

Ekran kartı TDP değerinin üstüne 50W daha ekleyin. Verilen TDP değerlerinin üstüne çıkıyor ekran kartları.
-Psu 650wat gold Silverstone
-İşlemci Ryzen 5 3500x
-Kasayı da boyut sorunu yaşamamak için Silverstone Raven Rvz03B
Bu şekilde güncellesem sistem sizce sorun teşkil eder mi ?

Son düzenleme:
Toplamayı yaptığım site aslına bakarsanız uyumsuz parçaları önerme yapmıyor. Dediklerinizde haklı olabilirsiniz toplama tecrübem yok çünkü genelde laptop kullandığım için deneyim sorunum var sistem dışında peki mini itx bir sistem toplasam sizce verimli olur mu ?
Bir de önerebileceğiniz bir sistem var mı ?

-Psu 650wat gold Silverstone
-İşlemci Ryzen 5 3500x
-Kasayı da boyut sorunu yaşamamak için Silverstone Raven Rvz03B
Bu şekilde güncellesem sistem sizce sorun teşkil eder mi ?
Bütçen nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı