Taşınabilir oksijen cihazı iade alınır mı?

Daha fazla  
Meslek
Ofis Elemanı
Herkese hayırlı hafta sonları keyifli sosyaller arkadaşlar. Benim solunum yollarından sağlık sorunum var. Sorunumu birazcık açacak olursam basit bir dille solunum cihazları kullanıyorum. (oksijen tüpü vb cihazlar). Babam 12 Eylül tarihinde hem taşıma yönünden kolaylık olsun hem de istediğim yere rahatça gidebileyim diye taşınabilir sırt çantası şeklinde oksijen cihazını 30 bin TL vererek aldı. Bu cihazı aldığında oksijeni 3 lt/dk olarak ve günlük sadece 2-3 saat şeklinde kullanıyordum. Zaten bu taşınabilir cihazdan önce de ev tipi elektrikli cihazım vardı ve oksijen ihtiyacım taşınabilirde olduğu gibi aynıydı. Yakın zamanda ise (1-17 Ekim / 20 Ekim ve halen.) 2 kez ağır akciğer enfeksiyonları geçirerek yoğun bakıma yatırıldım. Şu anda da hala yatmaktayım zaten. Ve bu enfeksiyonlardan kaynaklı oksijen ihtiyacım 8 lt/dk olarak arttı. Dün öğlen saatlerinde babam cihazı aldığımız medikale giderek oksijen ihtiyacımın arttığını, cihazın efor halinde beni tolere etmediğini belirtmiş ve cihazı geri verip para iadesi almak istediğini söylemiş. Medikalcide bize ürünü satan görevli arkadaş 2. el olduğu için alamayacaklarını belirtmiş. Tamam kutusu açılmış kullanılmış olabilir ama zaten cihazı anca 2 kez kullanabildim. O da ilk aldığımızda şarjı %50 olduğundan bitsin dolduralım diye kullandık. 2. seferde de göğüs hastalıkları polikliniğe gittiğimizde kullandık yani 2 seferi toplasan 2 saat etmez. Bugün cihazı aldığımız medikal firmasını arayıp bir de ben konuşacağım. Eğer yine iade almıyorum derse ve biz bu doğrultuda tüketici hakem heyetine gidersek para iadesi alabilir miyiz?
Uzun uzadıya yazdım kusura bakmayın arkadaşlar hafta sonu rahatsız ettiysem özür dilerim. Hayırlı günler.

Alalı 1.5 ay olmuş hocam geri vermeniz çok zor maalesef.

Aldığımız medikal firması almayacağını zaten belirtiyor ama benim sorduğum hakem heyetine başvursam lehime karar çıkıp çıkmayacağı. Bir de şöyle bir durum var biz bu cihaza 30 bin TL gibi bir para verdik ben bu cihazı kullanamayacaksam evde antika eşya gibi duracak. Sonuçta 30 bin TL az bir para değil.

Aldığımız medikal firması almayacağını zaten belirtiyor ama benim sorduğum hakem heyetine başvursam lehime karar çıkıp çıkmayacağı. Bir de şöyle bir durum var biz bu cihaza 30 bin TL gibi bir para verdik ben bu cihazı kullanamayacaksam evde antika eşya gibi duracak. Sonuçta 30 bin TL az bir para değil.
Hocam dediğin gibi 30 bin kesinlikle az para değil ama hakem heyetinden lehine bir karar çıkması için ürünü aldıktan sonra 14 gün içinde iade hakkını kullanman gerekir şuan ki durumda zor bir ihtimal lehine karar çıkması.

Ek olarak oksijen cihazının kullanımı nasıl hiç bilmiyorum ama hijyenik bir durum varsa(başkasına satılmasına engel) işin zordan ziyade imkansız olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı