Taşınabilir SSD kutusundaki Samsung SSD'nin firmware güncellemesi nasıl yapılır?

yavuzince

Hectopat
Katılım
22 Mart 2018
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Anakart
MAXIMUS HERO XIII INTEL Z590
Merhaba,

Taşınabilir SSD kutusu olarak ASUS ROG STRIX Arion ürününü satın almıştım. İçine, SSD olarak 1 TB Samsung 970 EVO Plus yerleştirdim ve o şekilde kullanıyorum.

Benim merak ettiğim, Samsung Magician ile masaüstü PC'imde yer alan 980 Pro SSD'nin firmware güncellemesini yapabiliyorum. ASUS Arion'u PC'ye bağladığımda 970 EVO Plus'ın Firmware güncellemesini yapamıyorum.

Samsung Magician arayüzünde, ASUS Arion sürücüsünden kaynaklı olduğunu düşündüğüm durumdan dolayı Samsung ürünü değilmiş gibi davranıyor ve SSD, Samsung Magician ara yüzünde farklı bir markanın SSD'sini bağlıyormuşsunuz gibi gözüküyor.

Taşınabilir SSD kutusu ASUS arion içerisinde yer alan Samsung 970 EVO Plus'ın firmware güncellemesini nasıl yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilir SSD'deki SSD'yi bilgisayara ikinci SSD olarak takıp güncellemeyi deneyin.
 
Taşınabilir SSD'deki SSD'yi bilgisayara ikinci SSD olarak takıp güncellemeyi deneyin.
Aklıma gelmişti, kasayı açıp dediğinizi yapmaya üşenmiştim ne yalan söyleyeyim🙂 Recep bey de yorumunuzu beğenmiş muhtemelen başka yol yok😄

Peki SSD kutusunun içerisinden SSD mi çıkartıp PC ye taktığımda, Windows ilk etapta SSD imi göremeyecek ve disk yönetiminden biçimlendirmem gerekecek yada kutu içerisindeyken zaten bu işlemleri yaptığım için taktığımda direk görecek şuan durumu denemeden kestiremiyorum. Firmware güncellemesi yapıldıktan sonra SSD yi, gerektiği durumlarda tekrar disk yönetiminden biçimlendirmem sıfırlamam gerektiğinde, mevcut yapmış olduğum firmware güncellemesi silinip, sıfırlanıp fabrika ayarlarına mı dönüyor?
 
Aklıma gelmişti, kasayı açıp dediğinizi yapmaya üşenmiştim ne yalan söyleyeyim🙂 Recep bey de yorumunuzu beğenmiş muhtemelen başka yol yok😄

Peki SSD kutusunun içerisinden SSD mi çıkartıp PC'ye taktığımda, Windows ilk etapta SSD'imi göremeyecek ve disk yönetiminden biçimlendirmem gerekecek ya da kutu içerisindeyken zaten bu işlemleri yaptığım için taktığımda direk görecek şu an durumu denemeden kestiremiyorum. Firmware güncellemesi yapıldıktan sonra SSD'yi, gerektiği durumlarda tekrar disk yönetiminden biçimlendirmem sıfırlamam gerektiğinde, mevcut yapmış olduğum Firmware güncellemesi silinip, sıfırlanıp fabrika ayarlarına mı dönüyor?

Eski haline döneceğini sanmıyorum ama denemek lazım:)
 
Eski haline döneceğini sanmıyorum ama denemek lazım:)
Üşenmeyip, taşınabilir SSD'deki SSD'yi bilgisayara ikinci SSD olarak takıp güncellemeyi denedim birkaç durumu tecrübe ettim bunları madde halinde buradan paylaşıp merak eden olursa görsün isterim.
  1. SSD' imi SSD kutusunda iken disk yönetiminde biçimlendirdiğim için bilgisayara 2. SSD olarak taktığımda direk gördü ve bir daha biçimlendirmeme gerek kalmadı.
  2. Konuyu açarken bahsettiğim problem çözülmüş oldu. Bu yöntemle Samsung Magician üzerinden 970 EVO Plus SSD imi gördüm. Daha önce ASUS Arion sürücüsünden kaynaklı SSD imi Samsung Magician dan görüyordum fakat Samsung ürünü değilmiş gibi davranıyordu yazılım üzerinde.
  3. Samsung Magician yazılımında, 970 EVO plus ın firmware güncel gözüküyordu fakat ben onu 2 yıl önce alıp hiç güncellemediğim için merak edip samsung un web sayfasında gezinirken yeni bir sürümün yayınlandığını fark ettim ama dediğim gibi samsung magician üzerinde düşük sürümlü yazılıma güncel diyordu bu yüzden farklı yöntemle güncelleme için araştırmaya girdim ve linkteki kaynağı buldum https://semiconductor.samsung.com/resources/user-manual/Firmware_Update_Utility_UserManual.pdf
  4. Samsung sayfasından yeni sürümü indirip UNetbootin ile USB içine indirdiğim güncel ISO dosyasını booth edip bilgisayarı USB ön yükleme ile Linux modunda yeninde başlatmamı söylüyordu. Yazılanları yaptım bios tan booth ettiğim flashdiski açtım fakat siyah ekran çıkıyordu ve linkteki gibi başlatma ekranını bir türlü getiremedim o yüzden güncellemekten vazgeçtim 🙁
  5. Doğal olarak güncelleyemediğim için SSD imi biçimlendirmem sıfırlamam gerektiğinde, mevcut yapmış olduğum firmware güncellemesi silinip, sıfırlanıp fabrika ayarlarına mı dönüyor sorusu havada kaldı. Ama 1 numaralı maddede dediğim gibi yeni slot üzerine taksan bile SSD 'yi tak ve çalıştır mantığı var, veriler hemen gözüküyor ve biçimlendirme olayına gerek duyulmuyor. Bir diğer soru olan; Firmware güncellemesinden sonra veriler kayboluyor mu durumunu da test edememiş oldum SSD yi güncelleyemediğim için.
Umarım birilerinin merakını gidermiş olurum ve umarım tecrübeli bir arkadaş çıkarda bir gün 4 numaralı maddede bahsettiğim konuyu çözüme kavuşturur😀
 
Üşenmeyip, taşınabilir SSD'deki SSD'yi bilgisayara ikinci SSD olarak takıp güncellemeyi denedim birkaç durumu tecrübe ettim bunları madde halinde buradan paylaşıp merak eden olursa görsün isterim.
  1. SSD'imi SSD kutusunda iken disk yönetiminde biçimlendirdiğim için bilgisayara 2. SSD olarak taktığımda direk gördü ve bir daha biçimlendirmeme gerek kalmadı.
  2. Konuyu açarken bahsettiğim problem çözülmüş oldu. Bu yöntemle Samsung Magician üzerinden 970 EVO Plus SSD'imi gördüm. Daha önce ASUS arion sürücüsünden kaynaklı SSD'imi Samsung Magician'dan görüyordum fakat Samsung ürünü değilmiş gibi davranıyordu yazılım üzerinde.
  3. Samsung Magician yazılımında, 970 EVO Plus'ın Firmware güncel gözüküyordu fakat ben onu 2 yıl önce alıp hiç güncellemediğim için merak edip Samsung'un web sayfasında gezinirken yeni bir sürümün yayınlandığını fark ettim ama dediğim gibi Samsung Magician üzerinde düşük sürümlü yazılıma güncel diyordu bu yüzden farklı yöntemle güncelleme için araştırmaya girdim ve linkteki kaynağı buldum https://semiconductor.samsung.com/resources/user-manual/Firmware_Update_Utility_UserManual.pdf
  4. Samsung sayfasından yeni sürümü indirip UNetbootin ile USB içine indirdiğim güncel ISO dosyasını booth edip bilgisayarı USB ön yükleme ile Linux modunda yeninde başlatmamı söylüyordu. Yazılanları yaptım BIOS'tan booth ettiğim flashdiski açtım fakat siyah ekran çıkıyordu ve linkteki gibi başlatma ekranını bir türlü getiremedim o yüzden güncellemekten vazgeçtim 🙁
  5. Doğal olarak güncelleyemediğim için SSD'imi biçimlendirmem sıfırlamam gerektiğinde, mevcut yapmış olduğum Firmware güncellemesi silinip, sıfırlanıp fabrika ayarlarına mı dönüyor sorusu havada kaldı. Ama 1 numaralı maddede dediğim gibi yeni slot üzerine taksan bile SSD'yi tak ve çalıştır mantığı var, veriler hemen gözüküyor ve biçimlendirme olayına gerek duyulmuyor. Bir diğer soru olan; Firmware güncellemesinden sonra veriler kayboluyor mu durumunu da test edememiş oldum SSD'yi güncelleyemediğim için.
Umarım birilerinin merakını gider miş olurum ve umarım tecrübeli bir arkadaş çıkarda bir gün 4 numaralı maddede bahsettiğim konuyu çözüme kavuşturur😀

Firmware güncellemesinde verilerin gideceğini hiç sanmam ama denemeden bir şey diyemiyorum. Mantık olarak gidecek olsa hiç kimse güncellemek istemez diye düşünüyorum. Sorunuzun diğer kısımlarının çözüldüğüne sevindim. İyi sosyaller.
 

Geri
Yukarı