Taşınabilir SSD'ye VS Code kurulabilir mi?

Crexyyy

Hectopat
Daha fazla  
RAM de SSD de anakarta lehimli olarak geliyor M serisi MacBook'larda. Yani doğrudan yükseltme yapamazsın ancak elindeki SSD'yi Type-C Thunderbolt bağlantısıyla kullanabilirsin. Tabii Thunderbolt uyumlu SSD kutusu da alman gerekir muhtemelen.
Hocam bu arada bu konuyla ilgili bir sorum olacak konuyla biraz bağlantılı. Örneğin VS Code'u direkt taşınabilir SSD içine kurabiliyor muyuz? Yoksa yüklerken önce Mac'in SSD'sine indirip oradan dosyaları diğer SSD'ye atıp mı kullanmalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Crexyyy bilgim yok maalesef. Sadece bir kaç ay Mac kullandım, o zaman aralığında da kendi depolaması yetti. Erkek adam Linux kullanır😀

Ekleme: Yapay kölenin (Gemini) dediğine göre kurulabiliyormuş. Kendim denemedim, kefil değilim.

Son düzenleme:
1TB için de sağlam öpüyorlar😀 En iyisi RAM'e odaklanmak. Depolamayı taşınabilir SSD'yle bir şekilde çözersin. Elindeki SSD için de kutu alırsan Thunderbolt yuvalarıyla bağlayabilirsin. Yapay kölenin dediğine göre harici SSD'lere uygulama yüklenebiliyormuş.

Hız olarak da yeterince hız verir bence. Thunderbolt 4, 40 Gbps veri aktarım destekliyor.
Umarım yapay köleniz haklıdır... :D

Taşınabilir disklere program kurulabiliyor ancak bazı dosyalar program tarafından işletim sisteminin kurulu olduğu sabit diskinize kopyalanır/oluşturulur. Çoğu program sorun yaşatmaz ancak performans kaybı yaşayabilirsiniz. SSD'nin ve bağlantı arayüzünün hızına göre değişkenlik gösterebilen bir durum. Visual Studio Code için kesin konuşamam. Denerseniz sonucunu buraya yazarak aynı soruyu merak eden insanların çözüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı