Taşınmak insan hayatını olumlu yönde etkiler mi?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Merhaba. Sizce insan sürekli aynı evde, aynı şehirde, aynı ortamlarda sıkılır mı? 2-3 yılda veya 4-5 yılda bir taşınmak insan hayatını değişiklik içerdiği için olumlu yönde etkiler mi yoksa hayatını tamamen değiştirdiği için mantıksız mı olur? Düşünceleriniz nelerdir?

Oturduğu semti daha nezih yerlere taşıyacaksa taşınması lazım. 28 sene aynı yerde yaşayan birisi olarak daha iyiye doğru gitme şansım yoktu gitmedim. Fırsat olunca da kaçtım desek yeri var. Mutluyum yaptığımdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tamamen kişiye ve duruma spesifik bir durum. Kendimden örnek vereyim yaşadığım bölge gerçekten çok iyiyse değişmem taşınmam çünkü ben gittiğim yere kolay alışamıyorum ama tam tersi ise ne kadar zor alışacağımı bilsem bile değiştirmek için çabalarım. Tabii mesela seyahat edin sıhhat bulasınız gibi bir hadis var yani yeni yerler yeni fırsatlar da olabiliyor bazen.

Merhaba. Sizce insan sürekli aynı evde, aynı şehirde, aynı ortamlarda sıkılır mı? 2-3 yılda veya 4-5 yılda bir taşınmak insan hayatını değişiklik içerdiği için olumlu yönde etkiler mi yoksa hayatını tamamen değiştirdiği için mantıksız mı olur? Düşünceleriniz nelerdir?

Ben 27 sene aynı yerde oturdum, kentsel dönüşüm girdi. İstanbul'dan, Manisa'ya 1.5 sene taşındım... Bir süre huzurlu geldi. Sonra standartlaşınca, kendimi bir şekilde kandırarak devam ettim. Sonra İstanbul'a bir kiralık eve geldik. 2.5 sene de kira da kaldık... İlkte yine güzel geldi. Artık 2 senenin sonunda. Asıl evimi özledim... Asıl yer ve alıştığın yer kadar güzeli yokmuş.

Yaşadığın bölge iyiyse bence kalmalısın. Çocukluğumu geçirdiğim yerden hiç kimseyi tanımadığım bir yere geldim. Tek avantajım akrabalarım burada. Hâlâ alışamadım, 4 yıl oldu... Arkadaşını, ortamını, herkesi geride bırakıyorsun. Büyükken belki hoşuna gidebilir kişiye bağlı. Ha dersen daha nezih bir yere gideceğim, veya daha refah bir ülkeye gideceğim falan, ona bir şey diyemem.

İnsan periyodik düzenli eylemleri yapma eğiliminde genel olarak hatta bazı kişilerde ileri seviyelerde hastalığa dönüşebiliyor bu durum çünkü belirsizlik ve bilinmeyen insanı korkutuyor ama bazen bu belirsizlik bazı kişilerinde ihtiyacı mesela ekonomik olarak kötü bir durumda olan biri büyük şehre taşınınca zengin olma olasılığı doğuyor veya yalnız birisi ütopik seviyede iyi anlaşacağı insanlarla tanışma olasılığına sarılıyor. Bence bir yeri tam tanımak için 3 4 yıl yeterli yeni bir yere gidilebilir ama gençliğinin çocukluğunun geçtiği sokaklardan yıllar sonra geçmekte bence ayrı bir keyifli.

Yenilik iyidir, sana farklı bir deneyim kazanma şansı verir, 16 sene Kayseri, 6 sene Kırıkkale ve son 4 senedir de İstanbul'dayım. Memleketimden Kırıkkale'ye hiç taşınmasaydım muhtemelen şu anda olduğum yerde ve şu anda kazandığım becerilerin çoğunu kazanamayacaktım. Bana bambaşka bir yol gösterip kapı açan insanlar oldu. Nerede neyle karşılaşacağını bilemezsin. İyi ya da kötü deneyim kazanmak iyidir ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı