taskhost.exe CPU %50 Kullanma sorunu!

hakobest

Kilopat
Merhaba, bu Windows yazılımı bilgisayar açılınca 15 dk sonra devreye giriyor ve %50 kullanıma ulaşıyor. Bu sorunu internette araştırdım ama bir sonuç bulamadım. Bana yardımcı olur musunuz?

Çoğunlukla kötü bir DLL yüklenir ve aşırı bellek ve CPU kullanımına neden olur. Bunun sonucun da 'taskhost' hatası meydana gelir, internetde çeşitli çözüm yolları mevcut bakabilirsin kopyala yapıştır konu yapmayalım.

Bu Windows 10'da görev yöneticisinde başlangıç menüsünde vardı ama Windows ana bilgisayar işlemi olarak geçiyordu ve bilgisayar açılırken onun yüzünden 3-4 dk sürüyordu sonra kapattım başlangıç menüsünden ama Windows 7 kullanıyorsunuz sanırım Windows 7'yi unuttum.

@hakobest, genel olarak Windows 7'nin .dll uzantılı dosyalarının yüklenebilmesinden ve zamanlanmış sistem görevlerinin çalışabilmesinden dolayı çalışan bir hizmettir. Sisteminizi kullanmasından yana şüphe veya dert etmenize gerek yoktur.
Kötü bir .dll dosyasından kastınız nedir? Ayrıca bu bir hata da değildir. .dll uzantılı dosyaların listesini kontrol etmektedir. Sistemin bir hizmeti olduğu için eğer kullanılan donanımlar yetersiz kalırsa CPU kullanımında artışlar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…