Tavsiye Edebileceğiniz Linux Dağıtımı ?

OnuR916

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben performans içeren bir linux dağıtımı istiyorum.Arch Linux kurmayı denedim olmadı.Bildiğiniz performans'a önem veren kurulumu kolay bir dağıtım biliyorsanız söyleyin bilmiyorsanız PARDUS'u kuracağım.Elementary OS kullanıyorum ve Linux Mint Cinnamon & KDE kullandım .

Slackware Linux, Gentoo (Özellikle Stage 1'den kurulum yap), LFS çok ideal dağıtımlardır. Tabii bu üçü dışında Pisi Linux deneyebilirsiniz, eski Pardus tabanlıdır.

Edit: Debian'ı ve OpenSuSE'i de ilk listeye ekleyebilirsiniz.
Edit 2: Manjaro Linux Arch Linux tabanlı kurulumu kolay hafif bir dağıtımdır. Ona da bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manjaro linux'ide sanalda kurdu.Pek hoşuma gitmedide @Silinen üye bana bir tanesini seçip söyler misin :)
Aslında, saydıklarım arasından sadece Pisi Linux'u ve Manjora'yu kurabilirsiniz. Gerisi, özellikle Gentoo Stage 1 ve LFS kurulumda kafayı yedirttirebilecek dağıtımlardır. (Anlayacağınız trolledim.)

Linux üzerinde dikkat etmeniz gereken şey, her Linux dağıtımının birbirine benzediğidir. Bir Linux dağıtımı seçip onun üzerinde bir şeyler öğrenmeye çalışıp aynı zamanda Python ve Bash'ı hafiften öğrenmeye başlamak emin olun sürekli dağıtım kurup kaldırmaktan çok daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı