Tazminat Hangi Brüt Ücreti Kapsar?

Apollo 11

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Astrofizik
Arkadaşlar merhaba.

18.02.2020 tarihi itibariyle işten çıkarılmış bulunmaktayım. Kıdem tazminatının brüt ücret üzerinden ödendiğini hesaba kattığımız için şöyle bir sorum olacak.

Ocak ayı 30 gün çalışma suretiyle brüt ücretim: 3744 TL
Şubat ayı 18 gün çalışma suretiyle brüt ücretim: 1800 TL
30 gün baz alındığı için şubat ayınca 12 gün eksiklik var.

SGK çıkış bildirgesinde yazanlar bu şekilde.

Tazminat hesaplanırken hangi ay ve ücret üzerinden hesaplanması gerekiyor?

Bana ödemeleri gereken tazminat hakkında sıkıntı çıkaracakları için biraz endişeliyim işte
Çıkaramazlar. Brütünüzü biliyorsanız hesabını yapın. Düşük gelir ise şikayetçi olun.

"Hizmet akdi sona ermiş yani işten çıkmış veya çıkarılmış olanların; hizmet akdinin feshi, işten çıkarılma, ücret – prim – ikramiye – fazla mesai alacağı, kıdem ve ihbar tazminatı alacağı gibi konulardaki ihbar ve şikayet başvurularını işyerlerinin bağlı bulunduğu yerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya bu müdürlüklere bağlı hizmet merkezlerine yapmaları gerekmektedir."

Bu arada ihbar tazminatınızı da unutmayın. Sizi ya belirli bir süre çalıştıracaklar, ya da o sürenin parasını verecekler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı