TCL C645 serisi 2K 120Hz destekleyen HDMI 2.1 portu hangisi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. PS5'te dün akşam deneme fırsatı bulduğum, yeni aldığım televizyon 75C645 modeli. Kurarken servisteki arkadaşa hangisi 2K 120Hz destekliyor diye sordum, hepsi dedi. HDMI1'e taktığımda cihaz 120Hz'i bırakın, 2K'yı bile desteklemiyor yazıyordu. Öncelikle bu bir sorun mudur? İnternette bu portlarla ilgili net bir şey bulamadım, kullanım kılavuzunda da yazmıyor. Henüz tekrar deneme fırsatım da olmadı. Biliyorsanız, denemişseniz eğer söylerseniz memnun olurum.

Hocam çok teşekkürler fakat araştırıp gördüğüm kadarıyla 55inç ve üzeri modellerde bu özellik varmış bende 50 inç modeli mevcut sanırım bu sebepten olmuyor.
Aynı modelde donanım farkı olması çok garipmiş hocam markanın ayıbı bu bana göre. Yine de gittiğimde sizin için bakacağım.

Merhaba hocam, TV ayarlarında olması gerekiyor ekran kısmında, maalesef ezberimde yok ve şehir dışında olduğum için şu an tarif edemiyorum. Bu TV'de sadece 2KDE 120Hz alabilirsiniz. Yani oyunda 120Hz modu açtığınızda görüntü 2K'ye düşecek bilginiz olsun.
Şimdi baktım YouTube'dan ekran ve ses kısmından fotoğrafa geliyorsunuz. Oradan da gelişmiş ayarlar bölümünü seçiyorsunuz. Oradan da hareket (Motion) bölümünden açılması lazım.

Rica ederim hocam. Ne izlediniz acaba ve TV ayarlarını kontrol eder misiniz? Eko mod açıksa belki hoşuna gitmemiştir. Ben canlı ekran modunda kullanıyorum. Dediğim gibi şehir dışındayım evde olsam atardım ancak ezberimde yok. Hocam siz de ekran ve ses- fotoğraf kısmından fotoğraf modunuzu bir kontrol ediniz.
Hocam kusura bakmayın geç dönüş yapıyorum, müsait olamadım. Eko mod açık değil. Canlı moddan kastınız tam olarak nedir onu bulamadım TV'de.
Yani görüntüyü size nasıl tarif etsem... Netflix'te altyazılar, bazı yazılar vs. bile net gelmiyor bana. Yani 4K çözünürlük değilmiş gibi. Görüntü ayarlarına baktığım zaman da bir sorun göremiyorum. Bilmiyorum, sorunu anlayamadım. Eğer TV'nin kendisi böyleyse görüntü kalitesi beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. :(

Hocam kusura bakmayın geç dönüş yapıyorum, müsait olamadım. Eko mod açık değil. Canlı moddan kastınız tam olarak nedir onu bulamadım TV'de.
Yani görüntüyü size nasıl tarif etsem... Netflix'te altyazılar, bazı yazılar vs. bile net gelmiyor bana. Yani 4K çözünürlük değilmiş gibi. Görüntü ayarlarına baktığım zaman da bir sorun göremiyorum. Bilmiyorum, sorunu anlayamadım. Eğer TV'nin kendisi böyleyse görüntü kalitesi beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. :(
Hocam ayarlardan fotoğraf moduna gelin. Orada örneğin film modu, oyun modu, spor modu gibi görüntü seçenekleri var onlardan seçin izlediğiniz içeriğe göre. Ben oyun modunda kullanıyorum genelde oyun oynadığım için değiştirmiyorum böyle daha canlı bir görüntü alıyorum.

merhaba @KİNGSEMİH bende dün aldım tvyi 55c645 oyun modu mevcut değil diyor yardımcı olurmusun ps5 bağlı değil ama

Dosya Ekleri

• IMG_6421.jpeg
    IMG_6421.jpeg
    121,5 KB · Görüntüleme: 29
merhaba @KİNGSEMİH bende dün aldım tvyi 55c645 oyun modu mevcut değil diyor yardımcı olurmusun ps5 bağlı değil ama
Hocam konsolu bağlayınca aktif olur. Hali hazırda bir oyun konsolu bağlı olmadığı için öyle der.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı