şimdi bu yanıtlara kısa cevap vermem mümkün değil çünkü konu tüketici haklarını ve pazarlama etiğini ilgilendiren çok geniş kapsamlı bir konu.
Beni de TV almanın legal kuralları güldürüyor, daha önce bu televizyondan daha pahalı elektronik ürünler satın aldım, niye teknik servis çağırıp kutusunu açtırmadım da garanti ve iade hakkım bozulmadı?
Ben de bozuk veya dandik ürünü vatandaşa itelemeye çalışan çok satıcı gördüm, ben tüketiciden yanayım arkadaş, tespihte hata olmaz, ben sağlam kazığa bağlayalım ama hırsızın hiç mu suçu yok diyenlerdenim. Genelde tersini düşünürler ama bence kendini suçlamak başkasını suçlamaktan her zaman daha kolaydır çünkü başkasını suçladığın zaman üzerinde ister istemez bir şey yapma sorumluluğu hissediyorsun, zaten haklı olanlar kendini suçlayacağına biraz daha başkasını suçlayabilselerdi toplum olarak bu halde olmazdık diye düşünüyorum. Bana sorunu çözücü bir şekilde yaklaşırsan tamam ama kendi sattığın bozuk ürünün tüm sorumluluğunu bana yıkmaya çalışırsan hoş olmuyor.
Ben özellikle bu satıcıyı suçlamıyorum tabii genel olarak satıcılar neyse adam da onların ortalaması gibi bir şey işte
biz bozuk ürünlere "sıkıntı yok abi hallederiz ben onu geri yollarım" vs deyip seni uğraştırmayan çok satıcı da gördük, mesela geçen akıllı saat aldım bir sorundan dolayı geri gönderdim adam teknik servise sen göndersen de olur ben de hallederim dedi saati kendisi teknik servisine gönderdi, bu olaya istinaden gittiğim bir mağazaya sordum bu televizyonu alsam eve gidip kutusunu açsam bozuk çıksa geri getirsem iade alır mısınız? Dedim, kız onu hallederiz efendim sorun değil dedi.
Teknik servis ile açılması gerekiyorsa ürünün üzerinde çamaşır makinelerindeki gibi "kurulumunu teknik servis ile yapın" ya da çoğu elektronik cihazda ki gibi "bu bandrol hasar görürse ürün açılmış olur" gibi bir imare de yer almıyor. Kutu öyle bir kutu ki hiç açmadım iade ediyorum diye göndersem açtığımı ispatlamaları mümkün değildi.
Ayrıca bu TV'yi teknik servisle açma olayı T.C. Kimlik numaran gibi bilmediğinde ayıp olması gereken ve her vatandaşın bilmesi gereken bir bilgi değil.