TCMB Politika faizini %40'a çıkardı

Bugünkü TCMB kararının ardından, faizler %35'ten 40'a yükseldi. Bankalar yükselim öncesi bile %45 veriyorlardı. Muhtemelen %50 verirler yarından itibaren. Yani örnekleyecek olursak; 10 milyon TL'yi bankaya atın, 1 sene sonra para 15 milyon TL olarak alacaksınız. Tam bir servet transferi ortamı. Bu ortamda enflasyonun düşmesi hayal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha dün 1 yarım altın almıştım, zarar ettik desene.

Umarım en kısa sürede daha iyi yere getirebilirler ekonomiyi. Dalga geçmek ya da nas felak demek bize bir şey katmayacak, 4.5 sene daha bunlarlayız.
Eskisi gibi olması çok zor ve bayağı beklememiz gerekecek, en azından dolar kuru biraz düşse ve dalgalanmadan sabit kalabilse yine idare ederdik, bu seviyeler çok yüksek.

Geçen gün tanıdığım birisinden duydum. Kredi çekip altın almışlar, altın yükselince yarısını bozdurup krediyi ödemişler. Aynısını faizsiz deprem kredisine de yapıp sonuç olarak bedavaya araba almışlar. Faizlerin yükselmesi çok güzel bir şey senin benim gibi garibanın bankada duran parasıyla bedavadan zengin olan fırsatçılar var.

Umarım en kısa sürede daha iyi yere getirebilirler ekonomiyi. Dalga geçmek ya da nas felak demek bize bir şey katmayacak, 4.5 sene daha bunlarlayız.
Eskisi gibi olması çok zor ve bayağı beklememiz gerekecek, en azından dolar kuru biraz düşse ve dalgalanmadan sabit kalabilse yine idare ederdik, bu seviyeler çok yüksek.
TCMB : 2023 Eylül sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 211,0 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir.

Sizce döviz düşer mi? 😀

TCMB: 2023 Eylül sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 211, 0 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir.

Sizce döviz düşer mi? 😀

Düşer demedim, düşmesini umuyorum. Düşmesini ummaktan başka neyimiz var?

Ülke yüksek kur, yüksek faiz, yüksek borç, yüksek enflasyon batağına düştü. Burdan çıkış olacağını düşünmüyorum ben.

Çıkış her zaman mümkün ama, kaybedilen vaktin telafisi yok. Ülke ekonomik anlamda onlarca yıl geriye düştü bu tahribatla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı