TD-W9970 modem kullanıyorum. Modeme gelen hızlar 6Mbit upload 24Mbit download. Downloadda sıkıntı yok ama farklı kablolarla ve Wi-Fi ile yaptığım ölçümlerde upload hızı 2.5 3 üzeri hiç gelmiyor. Sebebi ne olabilir?
TD-W9970 modem kullanıyorum. Modeme gelen hızlar 6Mbit upload 24Mbit download. Downloadda sıkıntı yok ama farklı kablolarla ve Wi-Fi ile yaptığım ölçümlerde upload hızı 2.5 3 üzeri hiç gelmiyor. Sebebi ne olabilir?
Eğer paketiniz 25 indirme 6 yükleme şeklindeyse resim doğru. Gelelim 2. konuya yükleme 3 alıyorum dediniz. Paketiniz 6 iken 3 almanız normal değil. Tam olarak 3 mü alıyorsunuz yoksa 3.küsürat mı çıkıyor. Eğer küsüratlı bir sayı çıkıyorsa interneti kablolu olarak test etmenizi öneririm. eğer onda 4.5, 5, 5.5 alıyorsanız sorun yoktur ama kablolu bağlantıya rağmen 3 geçmiyorsa internet sağlayıcınıza başvurmanızı öneririm.
Farklı cihazlarda kablolu yaptığım testler 5 ile başlayıp 1 saniye sonra 2.9 3.2 arası dalgalı devam ediyor. Sağlayıcım türktelekom. Maalesef modemimin günlerce açık olmasından kaynaklanması haricinde bir bahaneleri yok.