Çözüldü TD-W9970v3 internet bağlantısı kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bestty

Megapat
Yer
Tardis
Daha fazla  
TD-W9970v3 modemini kullanıyorum. Son 2-3 gündür anlam veremediğim şekilde internet kopukluğu oluyor. Modeme bakıyorum, sadece internet ışığı sönüyor. Yeni aldığım CAT-5 kablosunu taktığım günden beri böyle ama takılı değilken de oluyor. Oyun içinde yaptığı için rahatsız olmaya başladım. Günde 2-3 kere oluyor. Sorun nedir? Umarım anlatabilmişimdir çünkü ben de anlamadım :D

TD-W9970v3 modemini kullanıyorum. Son 2-3 gündür anlam veremediğim şekilde internet kopukluğu oluyor. Modeme bakıyorum, sadece internet ışığı sönüyor. Yeni aldığım CAT-5 kablosunu taktığım günden beri böyle ama takılı değilken de oluyor. Oyun içinde yaptığı için rahatsız olmaya başladım. Günde 2-3 kere oluyor. Sorun nedir? Umarım anlatabilmişimdir çünkü ben de anlamadım :D
Dostum konu kaynamış.

DSL ışığı yanıyor ama İnternet gelmiyorsa sorun İnternet Servis Sağlayıcın ile alakalıdır. Ama bağlantı kesildiğinde DSL de gidiyorsa bir hat değerlerini atman da yarar var.

Dostum konu kaynamış.

DSL ışığı yanıyor ama İnternet gelmiyorsa sorun İnternet Servis Sağlayıcın ile alakalıdır. Ama bağlantı kesildiğinde DSL de gidiyorsa bir hat değerlerini atman da yarar var.
DSL gitmiyor ama hat değerlerini atayım, nasıl atacağım? ISS ile görüşeyim bu akşam.

Ekran Alıntısı.PNG

Bunu buldum doğru mu?

Evet doğru yer.

Hat pek kötü gözükmüyor, fena değil iyi durumda. Birazcık daha SNR arttırmayı düşünebilirsiniz. Muhtemelen İSS taraflı kesinti oluyor. DSL gitmiyorsa zaten sorun yok. Ama internet gittiğinde DSL de gidiyorsa işte o zaman altyapıda bir sorun var demektir.

Çözüm
Evet doğru yer.

Hat pek kötü gözükmüyor, fena değil iyi durumda. Birazcık daha SNR arttırmayı düşünebilirsiniz. Muhtemelen İSS taraflı kesinti oluyor. DSL gitmiyorsa zaten sorun yok. Ama internet gittiğinde DSL de gidiyorsa işte o zaman altyapıda bir sorun var demektir.
O zaman ISS ile konuşma zamanı, inşallah sorunu düzeltmezler de başka ISS'ye geçeriz :D Bıktım zaten kotadan.

T-Türk Telekom.
Türk Telekom normalde kesmez. Sizin orada farklı bir durum var. Çalışma olabilir ama çalışma oluyorsa DSL gider. Kesinti olduğu anda modemin yanına koşun. DSL gidiyor sanırım aynı zamanda.

Modem değiştirip SNR arttırın. O cihazda SNR ayarlama yok sanırım. Keenetic Extra DSL alıp SNR arttırın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı