İnceleme Team C175 - 128 GB USB 3.2 Flash Bellek

Selamlar. Bir süredir hızlı bir USB belleğe ihtiyacım vardı. Nette bayağı bir araştırdıktan sonra Team C175 flashdisk'i gördüm. Aslında benim için kapasite o kadar önemli değildi ama 64 GB ile 128 GB arasında çok küçük bir fiyat farkı olunca 128 GB olanı almaya karar verdim ve 2 tane sipariş ettim. Bu sabah kargo geldi hemen testlerini yaptım.

Hız testi için CrystalDiskMark programını kullandım. Hem flashdisk'in USB türü hem de laptopun USB portu 3.2.

Yine de bu değerler gerçekte pek bir şey ifade etmiyor. Reel ortamda dosya kopyalarken hızı görmek istedim. Komut ekranında 10 GB boyutunda tek parça bir dosya oluşturup bunu laptoptan flashdisk'e kopyaladım. Windows'da bu işlemi 215 saniyede bitirdi. Ubuntu da ise aynı kopyalama işlemi 165 saniye sürdü.

Benim için en önemli nokta ise format USB'si hazırlama hızı. Çünkü elimde zaten 1 avuç dolusu USB 2.0 bellek var ve bir Windows kurulum USB'si hazırlamak bazen yarım saat sürüyordu.
Rufus 4.2 programıyla 4.3 GB boyutundaki bir Windows 10 ISO dosyasını bu belleğe yazdırmak ise tam 2 dakika 6 saniye sürdü.

Elbette daha hızlısı, daha iyisi vardır ama Kingston, Sandisk, Samsung gibi diğer markaların bu fiyat bandındaki belleklerinin de kullanıcı yorumlarını inceledim fakat bu hızları alana rastlamadım. Sonuç olarak bu flashları almak şu ana kadar yaptığım en keyifli alışverişlerden biri oldu. Ben tanesini 170 TL'ye aldım ama fiyatının kesinlikle artacağını düşünüyorum. Hem uygun fiyatlı olup hem de cidden hızlı bir USB belleğe ihtiyacı olanlar için böyle mini bir inceleme yaptım umarım faydalı olur. GG!

Ben şahsen önermem. Rezalet ötesi bir flash bellekti. NTFS yapınca dosyalar bozuluyordu vs. Size iyi bir deneyim yaşatması beni şaşırttı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…