Team Fortress 2'de FPS sabitlenmiyor

İşletim sistemi
Windows 10

EkmekarasıSalam

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:ASUS DUAL V2 AMD RADEON RX 6600 8GB CPU:AMD RYZEN 5 5600 FAN:ID-COOLİNG-SE-214-XT ARGB ANAKART:GİGABYTE ULTRA DURABLE B550M DS3H
RAM:G-SKİLL RİPJAWS 2x8 3200HZ KASA:MSI MAG FORGE 100A:PSU:MSI 600W MAG A600DN (SİLVER) SSD:GOODRAM PX500 512GB
Meslek
Technopatta insanlara yardım etmek
RAM
Gskill Ripjaws 2x8
Ekran kartı
Asus AMD Radeon RX 6600
Anakart
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba, ben TF2 oynuyorum. Genelde hep konsoldan ayarlarım FPS'yi ama oyun 1000FPS de falan açılıyor ve çok hızlı yapmam gerekiyor. Bir gün TF2'ye girdim. Oyunun FPS değerlerini sabitlemeyi unutmuştum. Bunu kasa fanlarından anladım. Bir de arkada Discord açıktı ve arkadaşımla konuşuyorduk. Belki yarım saattir 1000 FPS oynuyordum. Ya da 15 dakika. Daha düşük FPS de oynamış olabilirim. Ama ekran kartımın hasar gördüğünü zannetmem. Çünkü o oyunda 70-80 dereceye çıkması imkansız. Hiçbir ekran titremesi, fazla ısınmadı. Test etmiştim başka oyun oynarken. Günlük kullanımlarda ekranımda garip garip çizgilerde olmadı. Ama oyun açılırken FPS'în 70 olmasını istiyorum. Bunun için ne yapılabilir? Bilgisayarımın bir şey olmasını istemiyorum daha nerede ise 2 ay oldu.

Son düzenleme:
Anormal sıcaklıklar donanım ile alakalıdır.
Ekran kartının bu oyunda ısınacağını zannetmem.

Team Fortress grafik ayarlarında.
V-Sync veya dikey senkronizasyon.
Veya vertical Sync olması lazım.

Hocam anormal sıcaklıklar derken eski bilgisayarım da V-Sync açtığım zaman bilgisayarım çok ısınıyordu. Çok fazla FPS veriyordu.

Hocam anormal sıcaklıklar derken eski bilgisayarım da V-Sync açtığım zaman bilgisayarım çok ısınıyordu.

Hocam söylediğim gibi V-Sync eski bilgisayarları daha çok kastırabilir.
O yüzden önerilmez eski bilgisayarlara.

Hocam söylediğim gibi V-Sync eski bilgisayarları daha çok kastırabilir.
O yüzden önerilmez eski bilgisayarlara.
Hocam Dikey Eşitleme diye bir şey var. Oyuna baktığımda 389 FPS idi. hemen 70 FPS ye sabitledim konsoldan.

Hocam dikey eşitleme diye bir şey var. Oyuna baktığımda 389 FPS idi. Hemen 70 FPS'ye sabitledim konsoldan.

Hocam bahsettiğim şey oydu zaten.
İngilizce isimleri ya V-Sync'ya da vertical sychronization.

Hocam bahsettiğim şey oydu zaten.
İngilizce isimleri ya V-Sync'ya da vertical sychronization.
Hocam açılırken 300FPS lere falan geliyor bir şey olur mu. Çok Paranoyağım. çok az sürse bile çok korkuyorum hızlıca yapmaya çalıştım yaptım da. Bir şey olur mu. Hallettim 75 FPS alıyorum. 1 dakika'dan bile az sürdü.

Hocam açılırken 300FPS'lere falan geliyor bir şey olur mu?
Olmaz merak etmeyin.

Çok paranoyağım. Çok az sürse bile çok korkuyorum hızlıca yapmaya çalıştım yaptım da. Bir şey olur mu? Hallettim 75 FPS alıyorum.
Sıkıntı yok hocam insanlık hali.
Bende de paranoyaklık yok değil.

Olmaz merak etmeyin.

Sıkıntı yok hocam insanlık hali.
Bende de paranoyaklık yok değil.
Sıkıntı olmuyor dimi bu oyunda ben 300FPS rahat alırım ama Ekran kartımın hasar almasından çok korkuyorum. 1 dakika dan az sürse bile.

Sıkıntı olmuyor değil mi bu oyunda ben 300FPS rahat alırım ama ekran kartımın hasar almasından çok korkuyorum. 1 dakikadan az sürse bile.

Hocam korkmayın bir arıza çıksa V-Sync özelliği olmaz zaten.

Hocam korkmayın bir arıza çıksa V-Sync özelliği olmaz zaten.

Hocam şuna tekrar değinmek istiyorum. Ben o FPS ile 1 saat veya daha fazla oynamışta olabilirim. Korkudan aklımı kaçırdım ne kadar oynadım bilemiyorum.

Hocam merak etmeyin bir şey olmaz özellikle TF2 bir oyun zaten sizin sistemin belki %25'ini bile kullanmıyordur. V-Sync açabilirsiniz ayarlardan fpsinizi sabitler.

Hocam ben yarım saatten daha fazla biel oynamış olabilirim. Korkudan aklımı kaçırdım. Ne kadar oynadığımı bile hatırlayamıyorum.

Son düzenleme:
Hocam şuna tekrar değinmek istiyorum. Ben o FPS ile 1 saat veya daha fazla oynamışta olabilirim. Korkudan aklımı kaçırdım ne kadar oynadım bilemiyorum.

Hocam ben yarım saatten daha fazla biel oynamış olabilirim. Korkudan aklımı kaçırdım. Ne kadar oynadığımı bile hatırlayamıyorum.

Hocam şu algıyı yıkın 500 FPS alırken de ekran kartı bozulabilir 30 FPS alırken de. Yüksek FPS alırsan bozulur diye bir mantık yok, overclock yapmadığın sürece zaten ekran kartının ısısı stabil olur. Fanlarda vesaire sıkıntı yoksa ya da. O yüzden gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı