Team Fortress 2'de FPS sabitlenmiyor

İşletim sistemi
Windows 10

EkmekarasıSalam

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:ASUS DUAL V2 AMD RADEON RX 6600 8GB CPU:AMD RYZEN 5 5600 FAN:ID-COOLİNG-SE-214-XT ARGB ANAKART:GİGABYTE ULTRA DURABLE B550M DS3H
RAM:G-SKİLL RİPJAWS 2x8 3200HZ KASA:MSI MAG FORGE 100A:PSU:MSI 600W MAG A600DN (SİLVER) SSD:GOODRAM PX500 512GB
Meslek
Technopatta insanlara yardım etmek
RAM
Gskill Ripjaws 2x8
Ekran kartı
Asus AMD Radeon RX 6600
Anakart
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba, ben TF2 oynuyorum. Genelde hep konsoldan ayarlarım FPS'yi ama oyun 1000FPS de falan açılıyor ve çok hızlı yapmam gerekiyor. Bir gün TF2'ye girdim. Oyunun FPS değerlerini sabitlemeyi unutmuştum. Bunu kasa fanlarından anladım. Bir de arkada Discord açıktı ve arkadaşımla konuşuyorduk. Belki yarım saattir 1000 FPS oynuyordum. Ya da 15 dakika. Daha düşük FPS de oynamış olabilirim. Ama ekran kartımın hasar gördüğünü zannetmem. Çünkü o oyunda 70-80 dereceye çıkması imkansız. Hiçbir ekran titremesi, fazla ısınmadı. Test etmiştim başka oyun oynarken. Günlük kullanımlarda ekranımda garip garip çizgilerde olmadı. Ama oyun açılırken FPS'în 70 olmasını istiyorum. Bunun için ne yapılabilir? Bilgisayarımın bir şey olmasını istemiyorum daha nerede ise 2 ay oldu.

Son düzenleme:
Hocam şu algıyı yıkın 500 FPS alırken de ekran kartı bozulabilir 30 FPS alırken de. Yüksek FPS alırsan bozulur diye bir mantık yok, overclock yapmadığın sürece zaten ekran kartının ısısı stabil olur. Fanlarda vesaire sıkıntı yoksa ya da. O yüzden gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz.

MSI Afterburner kullanıyordum. Minecraft'ta ekrana siyah çizgiler geliyordu. Core clock bir şey vardı pek ciddiye almamıştım bir süre öyle kullanmıştım. Sonra gördüm ki bütün sıkıntıyı o o yapıyormuş. 2700'ler de Core clock dolanıyordu. Sonra sildiğimde düzelmişti ama. Herhangi bir görüntü kötüleşmesi yoktu bunu sadece Minecraft'ta yapıyordu bir şey olur mu? Ekrana anormal çizgilerde gelmiyordu dalgalanma, titreşme gibi şeylerde yoktu. Günlük kullanımlarda.

MSI Afterburner kullanıyordum. Minecraft'ta ekrana siyah çizgiler geliyordu. Core clock bir şey vardı pek ciddiye almamıştım bir süre öyle kullanmıştım. Sonra gördüm ki bütün sıkıntıyı o o yapıyormuş. 2700'ler de Core clock dolanıyordu. Sonra sildiğimde düzelmişti ama. Herhangi bir görüntü kötüleşmesi yoktu bunu sadece Minecraft'ta yapıyordu bir şey olur mu? Ekrana anormal çizgilerde gelmiyordu dalgalanma, titreşme gibi şeylerde yoktu. Günlük kullanımlarda.
Minecraft'ta shader, texture pack, mod falan varsa onunla sıkıntı yapıyor olabilir hocam fps sabitlemek ekran kartı ömrünü gözle görülür şekilde uzatmaz.

Minecraft'ta shader, texture pack, mod falan varsa onunla sıkıntı yapıyor olabilir hocam FPS sabitlemek ekran kartı ömrünü gözle görülür şekilde uzatmaz.

Hocam mod yoktu shader yoktu. Herhalde bir texturepack vardı MSI Afterburner'i sonra silmiştim. Ama sonra bir daha indirmiştim. Bu sefer indirdiğimde hiçbir şey yoktu işte texturepack mod falan yoktu yani bir baktım yine siyah çizgiler gelmeye başladı sildim sonra ne oldu bilmiyorum hala korkuyorum bu konuda. Başka hiç bir oyunda gelmedi Minecraft dışında.

Son düzenleme:
Hocam mod yoktu shader yoktu. Herhalde bir texturepack vardı MSI Afterburner'i sonra silmiştim. Ama sonra bir daha indirmiştim. Bu sefer indirdiğimde hiçbir şey yoktu işte texturepack mod falan yoktu yani bir baktım yine siyah çizgiler gelmeye başladı sildim sonra ne oldu bilmiyorum hala korkuyorum bu konuda. Başka hiçbir oyunda gelmedi Minecraft dışında.

Hocam sadece Minecraft'ta oluyorsa sıkıntı yok Java'dan falan çalışıyor o yüzden sorun olmuştur. FPS sabitlemenize gerek yok, illa sabitleyeceğim diyorsanız ayarlar kısmının fotoğrafını buraya atın ben açmanız gereken şeyi söyleyeyim.

Hocam sadece Minecraft'ta oluyorsa sıkıntı yok Java'dan falan çalışıyor o yüzden sorun olmuştur. FPS sabitlemenize gerek yok, illa sabitleyeceğim diyorsanız ayarlar kısmının fotoğrafını buraya atın ben açmanız gereken şeyi söyleyeyim.

Hocam ben 70 FPS de oynuyorum. Zaten Artık Afterburner kullanmıyorum. Her şey Minecraft oluyordu. CS2 oynarken veya başka bir oyun oynarken olmuyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı