Elektronik Team T-Force Vulcan 8x2 16 GB 3200 MHz RAM 999 TL

Overclock yapmayacak kişiler için chiplerin pek bir önemi yok zaten.

Elbette ama Hepsiburada yorumları hikaye. Ayrıca guru3D incelemesinde bile Samsung b-die diye incelemesi var. Gerçi tabii RAM'ler 2018 de ilk üretim belki onlar öyleydi. Yine de insanları yanlış yönlendiriyorlar. Ben şahsen bakınca sipariş verdim. Sonra arkadaşım dedi bu fiyata böyle bir şey imkansız diye sonra araştırdım başka forumlarda millet aldıkça ortaya çıktı.

Ben zaten yine bildiğim marka G.Skill 2x8GB flarex 3200 MHz aldım Samsung çıktı 3600 yaptım Memtest Pass verdi. 1242 TL'ye aldım biraz daha fazla oldu ama olsun.

Hangi die olduğuna bakamadım çünkü typhoon programı sürekli hata veriyor. Hiçbir türlü açılmıyor hangi versiyon denediysem yok yönetici de açmaya çalışsam ne yapsam olmadı. Vazgeçtim bende artık. W11'den kaynaklı herhalde.
 
Overclock yapmayacak kişiler için chiplerin pek bir önemi yok zaten.

Katılıyorum.

Ama şöyle bir şey de var. Benim de aklımda yoktu overclock yapmak alırken. Araştırma, kurcalama derken ilgimi çekti bende yapı verdim. Şansa da sanırım biraz iyi çip geldi SK Hynix iyi bir serisi. 4000 MHz CL 17-23-23-34 ile çalıştırıyorum. Yine de alırken bakmakta fayda var.
 
Bu RAM'leri kullanıyorum. 3933 Mhz'ye kadar CL16 değerine rahatça çıkıyor. 4k üstünü denenir ama çok uğraşmak gerek.
 
Şu modeli kullanıyorum. Uyumlu mudur?

4x8 mi yapacaksınız bence aynı RAM'den alın olası sorunları bir nebzede olsa bertaraf etmiş olursunuz hem de daha güzel durur kasada.
 
Benim aldığım 3600'lük Samsung C Die çıktı, nasıl olduğuyla alakalı bir fikrim yok.

Üreticiler kendi sitelerinde içindeki Chip'in ne olacağını kesin olarak belirtmediği sürece RAM'den hangi chipin çıkacağını bilmek imkansız. Sadece tahmin edilebilir. Samsung C-die da overclock performansı kötü bir chip.
 

Geri
Yukarı