Teamfight Tactics Mobile Android'de 60 FPS Oynama

Selamlar arkadaşlar.

Biliyorsunuz ki Riot Games'in taktiksel tabanlı strateji oyunu Teamfight Tactics Android ve iOS telefonlarda da oynanabiliyor. Ancak çoğu Android telefonda oyunun 30 FPS'ten yukarı çıkmaması oyun deneyimi konusunda insanları biraz rahatsız edebiliyor. Bu durumda oyunun Config dosyalarına erişerek bu FPS kilidini kaldırmak ve oyunu 60 FPS olarak oynamak mümkün. Nasıl yapıldığına bir göz atalım.

İlk olarak bir dosya yöneticisi programı indirmemiz gerekiyor. Kolay kullanımı açısından ben bu rehberde X-plore uygulaması üzerinden göstereceğim. Farklı dosya yönetici uygulamaları ile de yapılabilir ancak bu rehberde sadece bu uygulama anlatılacak. Unutmayın ki oyunu 60 FPS oynayabilmek için telefonunuzun zaten 60 FPS oyun oynatabiliyor olması gerekiyor. 60 FPS desteklenmeyen telefonlarda bu yöntem işe yaramayabilir.

1. X-plore uygulamasını Google Play Mağazası üzerinden telefonunuza indirin.

X-plore.jpg

(Uygulamanın telefon içerisindeki görseli.)

2. Uygulamayı açın ve Android klasörünün altındaki Data klasörüne girin.

Dataklasor.jpg


3. Data klasörünün içine girdikten sonra bayağı bir aşağı inmeniz ve com.riotgames.league.teamfighttactics klasörünü bulmanız gerekiyor. Bulduktan sonra bu klasörün içine girin.

com.riotgamesfold.jpg


4. com.riotgames.league.teamfighttactics klasörünü bulduktan sonra içini açarak sırasıyla files > Documents > Config > Game.cfg dosyasına erişin. Bu dosyaya eriştikten sonra size dosyayı nasıl açmak istediğinizi soracaktır. Dosyayı düzenleyebilmek için Metin formatında açmanız gerekiyor.

dosyaformati.jpg


5. Dosyayı Metin formatında açtıktan sonra karşınıza böyle bir ekran çıkacak. Bu sayfada değiştirmeniz gereken tek değer WaitForVerticalSync değeri. Normalde 0 olan bu değeri 1 yapıyoruz ve dosyayı kaydedip kapatıyoruz.

waitverticalsync.jpg


Dosyayı kaydedip kapattıktan sonra TFT oyununu açın. Tüm adımları doğru uyguladıktan sonra oyununuzun 60 FPS olarak çalıştığını görmeniz gerekli. Dosya yöneticisi programında size bahsettiğim ayar dışında bilmediğiniz hiçbir ayar ile oynamanızı tavsiye etmiyorum. Aksi durumda oyun dosyaları bozulabilir ve tekrar indirmeniz gerekebilir.


60FPS.jpg

(Oyun için ekran görüntüsü)

Telefon: Xiaomi Redmi Note 9 Pro.
MIUI Sürümü: 12.5.3 Global.
Android Sürümü: 11 RKQ1.200826.002.
 

Geri
Yukarı