TeamGroup GX1 SSD düşük hız

Whister

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. SSD hızım 500 MB okuma 320 MB yazma olması gerekirken 200 MB okuma yazmaya sahip. (Ortalama) diskimin fotoğrafını alta koyuyorum. SATA 3 kısmına taktığımdan eminim onunda fotoğrafını koyuyorum. Sizde neden böyle? Şu an kasanın içini tamamen temizliyorum.

IMG_20201230_222115.jpg

IMG_20201230_222418.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Team GX1 modeli kronik sorunludur.

Arkadaş almış artık. Guguk kuşu gibi kronik sorunlu demek yerine çözüm önerisi sunmanız daha iyi olur.

Firmware varsa guncelleyin. Başka program ile hızını test edin.

Testi yaparken arkada herhangi bir program açık mıydı? Bir de Firmware güncellemesi geldiyse yapmayı unutmayın.

Evet 3 4 program açıktı. Eba canlı ders, discord, chrome, dosyalar. Chrome içi 4 5 sekme açıktı. Şimdi birde boş bir şekilde deneyeceğim.

Team GX1 modeli kronik sorunludur.

Alırken çok araştırmadan direkt bilgisayarcıdaki tek parçayı almıştım. Maalesef değiştirme şansım şuan için yok. Yeni işlemci ve ram almam gerekli.

Arkadaş almış artık. Guguk kuşu gibi kronik sorunlu demek yerine çözüm önerisi sunmanız daha iyi olur.

Firmware varsa guncelleyin. Başka program ile hızını test edin.

Teşekkürler yardımınız için. Hemen güncelliyorum ve ayrıca HWİNFO x64 ile tarama yapmıştım. Bu arada firmware güncellemesi derken anakart bios güncellemesi oluyordu sanırım öyle değil mi?
SSD firmware SSD için bu sitedeki ssd bölümünü buldum fakat bios güncellemesi yapmayı bilmiyorum.

Evet 3 4 program açıktı. Eba canlı ders, discord, chrome, dosyalar. Chrome içi 4 5 sekme açıktı. Şimdi birde boş bir şekilde deneyeceğim.
Bu programların büyük bir etkisi olur muhtemelen. Kapatıp denerseniz 70-80MB'e kadar artabilir diye düşünüyorum hızlar.

Bu programların büyük bir etkisi olur muhtemelen. Kapatıp denerseniz 70-80MB'e kadar artabilir diye düşünüyorum hızlar.

O an işim olduğu için kapatamadan tarama yapmıştım. Forumda birinden görmüştüm ordan taratmak aklıma birden geldi. Şimdi tekrar tarama yapmadan bios sürümünü ve ssd için firmware güncellemelerine bakıyorum da ikisinide buldum fakat hangilerini kurmam gerekli bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

O an işim olduğu için kapatamadan tarama yapmıştım. Forumda birinden görmüştüm ordan taratmak aklıma birden geldi. Şimdi tekrar tarama yapmadan bios sürümünü ve ssd için firmware güncellemelerine bakıyorum da ikisinide buldum fakat hangilerini kurmam gerekli bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Maalesef, o konu hakkında bir bilgim yok. Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama en güncel olanını indirin. Bu arada SSD ile BIOS'un bir ilişkisi var mı pek emin değilim. Siz bence önce Firmware güncellemesini yapıp, arkada da program açmadan test yapın. @Samotne Ciasteczka hocam yardımcı olabilir belki.

Maalesef, o konu hakkında bir bilgim yok. Ne kadar doğru olur bilemiyorum ama en güncel olanını indirin. Bu arada SSD ile BIOS'un bir ilişkisi var mı pek emin değilim. Siz bence önce Firmware güncellemesini yapıp, arkada da program açmadan test yapın. @Samotne Ciasteczka hocam yardımcı olabilir belki.

Firmware güncellemesi nasıl yapılıyor bilmiyorum. Yardımcı olursa sevinirim. :)

1609361452837.png

Son test böyle çıktı. İlk testi başka bir program ile yapmıştım ve en düşük okuma hızı 150, en yüksek ise 208 çıkmıştı. Şu an için yazma hızı 320 üzerinden bakacak olursa iyi denebilir. Okuma hızına gelecek olursak ETS 2 multiplayer oynamayı çok seviyorum ve karşıdan birçok tır geçiyor sürekli yükleme yapıyor. DLC var mı yok mu, map okuması, karşı araç model okuması vs derken araç sayısı arttıkça sorun çıkabiliyor. Bunun için okuma hızı benim için çok önemli. Ayrıca o kadar para verdiğimiz ürünü neden yarı hızında kullanıyoruz ki? Madem yarı hızında kullanacağız yarı fiyatını ödeseydik?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı