TeamSpeak 3 vs Discord

Telegram hakkında bilginiz var mı?

Whatsapp´tan daha güvenli olmadığını düşünüyorum. Zaten kendileri de kullanıcı bilgilerine sahip olduklarını ve gerektiğinde paylaşabileceklerini söylemişlerdi: https://www.cbsnews.com/news/telegram-encrypted-messaging-app-cooperate-terror-investigations-not-russia/

Kullanıcı bilgilerini toplamadığından emin olduğum tek uygulama Signal. Çünkü %100 açık kaynak kodlu ve özgür yazılımdır. Telegram´ın da istemcisi açık kaynak kodlu ancak sunucu yazılımı kapalı kaynak. İletişimde sunucu üzerinden gerçekleştiği için verilere ne yaptığını göremiyoruz. Signal´in ise hem istemcisi, hem de sunucu yazılımı açık kaynak kodludur.

Ayrıca Signal uçtan uca şifreleme kullanır. Whatsapp ve Telegram´da kullanıyor diyebilirsiniz. Ancak Whatsapp ya da Telegram´dan farklı olarak sesli ve görüntü aramalarını peer-to-peer şeklinde (torrent mantığında, yani eşler arasında) gerçekleştirir. Signal kendi sunucularını sadece arayan ve aranan kişinin IP adresini şifrelemek için kullanır. İçerik şifrelemeyse eşler (peers) arasında açık anahtarlı gerçekleştiriliyor. Bu yüzden gizlilik ve güvenlik konusunda tavsiye ederim: https://signal.org/
 
Son düzenleme:
Discord Adamdır Gerisi Heyecandır.
Hemde TeamSpeak Çok Karışık yok yetki gücüymüş yok kanala kimler girebilir eski bunlar.
Discord!

Bahsettiğin yetki olayı Discord'da da var dostum ve bahsettiğin bu yetki gücü sistemi çok iyi bir sistem. Discord TS'e oranla çok iyi arayüz, kitleye hitap vs. ama ses konusunda ve donanım konusunda TS3 ezer geçer.
 
TeamSpeak3 tabii ki TS3'ün tek eksi yanı sunucu sahipleri IP adresinizi alabiliyorlar Discord'da aynı özellik yok sadece bu yani yoksa bütün yanlarıyla TeamSpeak daha avantajlı. (Bana göre) karşılaştırma yapacak olursam:
1- TeamSpeak3 CPU ve bellek dostudur Discord yaklaşık 2.5 katı kadar fazla CPU ve bellek tüketir TeamSpeak3'e göre.
2-Arayüz basittir erken erişimlidir.
3-Eski insanların ortamı olduğu için Discord'daki bazı ortamlar gibi (büyük çoğunluk) gibi kötü ortama rastlamanız çok nadirdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı