TeamViewer monitörsüz uzaktan bağlantıda siyah ekran hatası

Driger

Centipat
Katılım
29 Nisan 2023
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 gb
Ekran kartı
3060 ti
İşlemci
i3 12. nesil
Arkadaşlar selam. İşim gereği bilgisayarlara zaman zaman uzaktan bağlanmam gerekiyor. Eski nesil kasalarda(I5-I3 gibi ve görece ekran kartı dandik olan kasalar) böyle bir sorun yok ancak özellikle yeni aldıgım kasalarda(i3 12. nesil 3060 Ti ekran kartı) uzaktan baglanırken monitör varsa TeamViewer'e görüntü geliyor ancak monitörden cıkarınca siyah ekran oluyor. Uzaktan kontrol edemiyorum. Çözüm için yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

yardımcı olabilir misiniz ?
 
Son düzenleme:
TeamViewer yazılım olarak bağlı olan ekranın ürettiği çözünürlük değerlerini alarak çalışan ve monitörsüz sistemler düşünülerek dizayn edilmemiş, aynı zamanda da bunu tercih etmeyen bir yazılım.

Bu nedenle monitör yoksa ekran siyah gelir bu normal.

Bir yol olarak HDMI çıkışlı veya DVI - D-SUB çıkışlı cihazlarda Vga Dongle denilen ve monitör bağlıymış gibi sistemi kandıran aparatlar var. Onlardan takarak bu işi çözebilirsiniz.

Ek bir bilgi. Monitör bağlı ama güç düğmesinden kapalı ise de TeamViewer siyah ekran ile gelecektir.

--- Kendi verdikleri yanıt ---
Officially, we don't support headless systems sorry. If you disconnect or turn off the monitor, this can cause your GPU to stop producing an image which will result in a black screen as there is nothing for TeamViewer to capture.

We are very aware of this which is why it is listed in the article you mentioned. However this is a limitation, not a bug.

If you do not have a screen attached, you could try using a dummy plug that simulates a monitor. This will make the system produce an output stopping the black screen.
--------------------------------
 

Geri
Yukarı