Tearing sorunu

72837

Megapat
Arkadaşlar bu konuyu açmıştım daha önce ama aklıma bir şey takıldı yine. Şimdi bu tearingi önlemek için vsync seçeneği var fakat bu fps oyunlarında input lag yapıyor o yüzden kullanmıyorum. Fps sabitlemek için nvidia inspector indirdim 60 a sabitledim ilk başta bir sıkıntı olmuyor fakat daha sonra fps ara sıra yükselmeye başlıyor ve 60.4 e bile çıksa rahatsız edici biçimde tearing ortaya çıkıyor. Bu normalmidir ?

Bir önceki mesajımda kullanmakta olduğum monitörün televizyon olduğunu söyledim.
Sizin dediğiniz olay bu.
dalgalanma.jpg

Fakat benim dalgalanmadan kastım (tearing) yani ekranda kırılma, yırtılma oluşması. Ben dalgalanma deyince yanlış anlaşılmış olabilir. Benim anlatmak istediğim bu aşağıdaki idi.
tearing-led.jpg

Bu önceki mesajımda söylemiş olduğum bellek hızını düşürme işlemini yaptıktan sonra; led televizyonumda oyun oynarken (en hızlı bölümlerde bile) bu ikinci paylaşmış olduğum resimdeki yırtılmaları, kırılmaları görmüyorum. Dalgalanma deyince yanlış anlaşıldıysa affola. :)

Ekleme: Monitör olarak (HDMI bağlantısı ile) LG 32LS5600 televizyon kullanmaktayım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı