Techland, FSR'ı Dying Light 2'de kasıtlı olarak daha kötü gösteriyor olabilir

Makaleler
42
Eski Ubisoft geliştiricisinin Reddit'te aktardığı bilgiye göre Techland'ın yaptığı ve NVIDIA sponsorluğundaki Dying Light 2 oyununda AMD'nin FSR teknolojisinin kasıtlı olarak daha kötü gösteriliyor ve Ultra Quality ayarı dahi bulunmuyor. El ile FSR Ultra Quality seçeneği ayarları aktif edildiğinde DLSS Quality seçeneğinden daha keskin ve iyi bir görüntü elde ediliyor ancak performansı daha düşük kalıyor.

FSR Quality;
DyingLightGame_x64_rwdi_2022_02_09_18_35_55_488.jpg

DLSS Quality;
DyingLightGame_x64_rwdi_2022_02_09_18_37_44_913.jpg

FSR Ultra Quality;
DyingLightGame_x64_rwdi_2022_02_09_18_42_32_094.jpg

Oyunda FSR Ultra Quality ayarını etkinleştirmek için "Belgeler" veya "Documents" kısmından Dying light 2/out/settings dosyasını metin belgesi ile açıyoruz.

Scale3D (0.77)
FSR (1.000000)
Upscaler (3)
Upscaling (3)

Ayarlarını bu şekilde düzenledikten sonra kaydediyoruz ve dosyaya sağ tıklayıp özelliklerden "Salt Okunur" kutucuğunu işaretleyip oyuna giriyoruz.

Kaynak;

Eski Ubisoft geliştiricisinin Reddit'te aktardığı bilgiye göre Techland'ın yaptığı ve NVIDIA sponsorluğundaki Dying Light 2 oyununda AMD'nin FSR teknolojisinin kasıtlı olarak daha kötü gösteriliyor ve Ultra Quality ayarı dahi bulunmuyor. El ile FSR Ultra Quality seçeneği ayarları aktif edildiğinde DLSS Quality seçeneğinden daha keskin ve iyi bir görüntü elde ediliyor ancak performansı daha düşük kalıyor.

FSR Quality;

DLSS Quality;

FSR Ultra Quality;

Oyunda FSR Ultra Quality ayarını etkinleştirmek için "Belgeler" veya "Documents" kısmından Dying Light 2/out/settings dosyasını metin belgesi ile açıyoruz.

Scale3D (0.77)
FSR (1.000000)
Upscaler (3)
Upscaling (3)

Ayarlarını bu şekilde düzenledikten sonra kaydediyoruz ve dosyaya sağ tıklayıp özelliklerden "Salt Okunur" kutucuğunu işaretleyip oyuna giriyoruz.

Kaynak;

Yaparlar bu yüzden NVIDIA'yı hiç sevmiyorum ve hayatımda daha NVIDIA kart kullanmadım.

Bu olay gerçek ise hiç şaşırmam. Zira NVIDIA, DLSS'i arşa çıkarmak için çokça reklam da yapıyor. AMD karşılık olarak ne reklam ne de oyun yapımcısıyla anlaşmayınca. Oyun yapımcısı parayı aldığı yere daha çok önem veriyor ve FSR'ı 2. plana atıyor.

Benim fikrimi soracak olursanız AMD'nin, FSR ve yeni gelecek RSR'a çok abanması gerekiyor. NVIDIA, DLSS'e çok yattığı için bu kadar iyi hale getirdi. Teoride FSR daha iyi ancak üzerinde çok gelişme yapılması lazım, RSR'ın ne zaman çıkacağı da tam bilinmiyor. Umarım da RSR güzel bir çıkış yapar ve AMD tam çalışma yapmış olur.

Anlamadığım şey para ya da reklamını yapmadıkları bir özelliği neden övüp arşa çıkarsınlar? Zaten Gaming PClerin yüzdesel olarak çoğunluğunda NVIDIA kart olduğu için o yöne ağırlık vermeleri gayet doğal. Kendimi bildim bileli bilgisayar oyuncusuyum AMD'nin hiçbir zaman kendine çeken, çekici hamleler ya da bir dahaki kart alışımda AMD almamı gerektirecek bir şey yaptığını hatırlamıyorum.

Hayatımda 1 defa AMD bir ürün kullandım, o da ilk bilgisayar topladığımdaydı. Cahildim. HD 4850 vardı onun bile yazılım taraflarında sıcaklık taraflarında bir ton sorunu vardı. İşlemci dışında AMD'nin çekici bir tarafı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadığım şey para ya da reklamını yapmadıkları bir özelliği neden övüp arşa çıkarsınlar? Zaten Gaming PClerin yüzdesel olarak çoğunluğunda NVIDIA kart olduğu için o yöne ağırlık vermeleri gayet doğal. Kendimi bildim bileli bilgisayar oyuncusuyum AMD'nin hiçbir zaman kendine çeken, çekici hamleler ya da bir dahaki kart alışımda AMD almamı gerektirecek bir şey yaptığını hatırlamıyorum.

Hayatımda 1 defa AMD bir ürün kullandım, o da ilk bilgisayar topladığımdaydı. Cahildim. HD 4850 vardı onun bile yazılım taraflarında sıcaklık taraflarında bir ton sorunu vardı. İşlemci dışında AMD'nin çekici bir tarafı yok.
6600 XT gayet çekici, 3060 dan daha ucuz hem de daha güçlü daha ne?

6600 XT gayet çekici, 3060'dan daha ucuz hem de daha güçlü daha ne?

Güzel kardeşim 3060 seviyesi bir kart isteseydim 3060 alırdım zaten, ucuz ve giriş seviyesi kartlar almıyorum genelde ya üst sınıf ya da orta seviye alıyorum 970 1070 2080S 2070S gibi, şimdi de 3070 planlıyorum. Ha bu arada gayet çekici ve güçlü diyorsunuz fakat dediğim gibi sana burada çok rahat 100 tane DLSS destekli oyun sayarım ama sen bana adamakıllı AMD destekli artık neyse onun özelliği kart sayamazsın. Bu fanboyluk değil tamamen kaliteyle alakalı bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim 3060 seviyesi bir kart isteseydim 3060 alırdım zaten, ucuz ve giriş seviyesi kartlar almıyorum genelde ya üst sınıf ya da orta seviye alıyorum 970 1070 2080S 2070S gibi, şimdi de 3070 planlıyorum. Ha bu arada gayet çekici ve güçlü diyorsunuz fakat dediğim gibi sana burada çok rahat 100 tane DLSS destekli oyun sayarım ama sen bana adamakıllı AMD destekli artık neyse onun özelliği kart sayamazsın. Bu fanboyluk değil tamamen kaliteyle alakalı bir şey.
3050 almak istesen 1660 super gücünde 7000 tl, Amd 1000 tl üstüne 3060 gücünde kart satıyor, fanboy olma bu kadar.

3050 almak istesen 1600 super gücünde 7000 tl, Amd 1000 tl üstüne 3060 gücünde kart satıyor, fanboy olma bu kadar.
Bak canım benim piyasadaki oyunların %80'i RTX ve DLSS destekliyken, Nvidia yazılım ve güncelleme tarafında bu kadar avantajlıyken kimse gidip de 1000tl 900 TL daha ucuz diye AMD ürünlerini almaz üst ve orta segmentte. Ucuz etin yahnisi yavan olur misali ben 3-4 yıl kullanacağım bir üründe ucuza kaçmam özellikle bu denli gaming tarafında desteği az olan bir marka için kesinlikle.
3050 almak istesen 1600 super gücünde 7000 tl, Amd 1000 tl üstüne 3060 gücünde kart satıyor, fanboy olma bu kadar.
Ek olarak bu fiyatların hiç birini AMD ya da NVIDIA belirlemiyor Türkiye de :) Malum ekonomimiz ve arz talep meselesindeki piyasaya göre belirlenen dengesiz fiyatlar var. Senin bu kıyasları gidip ekonomisi sabit ve pazarı düzgün olan ülkelerde yapman lazım.

Bak canım benim piyasadaki oyunların %80'i RTX ve DLSS destekliyken.

What dedin gülüm? Piyasadaki oyunların %80'i nerede RT ve DLSS destekliyormuş? Topu topuna 140 oyunda desteği var, %80 değil de biz ona %1-2 diyelim. O da iyi grafikli olan oyunlar için konuşuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı