Techland, FSR'ı Dying Light 2'de kasıtlı olarak daha kötü gösteriyor olabilir

Hayır henüz oynamadım ama öyle bir ihtimal vermiyorum. Şu anda God of War, Cyberpunk 2077 vb. oynadığımda sıcaklıklar 65-67 civarı takılıyor Dying Light 2'nin ısıtacağını hiç sanmam. Kötü kasada her kart ısınır o ayrı.

Ben 2070 Super ile her şey ultra RTX kapalı DLSS kapalı 90-100 FPS alıyorum 1080P de, DLSS Kalitede açık 1440P 120 FPS alıyorum. RTX Açık DLSS kalitede 1080P de 50 FPS alıyorum RTX optimizasyonu leş.

İlginç ne kadar doğru ne kadar uydurma kendim test edemediğim için bilemiyorum. Ancak RTX teknolojisini kullanmak isteyen RTX ekran kartı alır. Saf performans, yüksek FPS ve uygun fiyat isteyen AMD ekran kartlarına yönelebilir. Tabii ki NVIDIA'nın pazar payı yüksek tahminen her 10 kişiden 6 veya 7 kişi NVIDIA ekran kartı kullandığı açık ara tahmin edilebiliyor. Ancak 2021 de boy gösterip, şu anlık uygun fiyata ve bol stok bulunması sebebiyle AMD ekran kartlarına talep artışı olduğu söylenebilir. NVIDIA pazar payından kayıp yaşamamak için böyle bir hamle yapmış olabilir mi? Bilemem...

Ben 2070 Super ile her şey ultra RTX kapalı DLSS kapalı 90-100 FPS alıyorum 1080P de, DLSS Kalitede açık 1440P 120 FPS alıyorum. RTX Açık DLSS kalitede 1080P de 50 FPS alıyorum RTX optimizasyonu leş.

Işın izleme teknolojisi rastgele eklendiğinde mevcut RTX 2000/3000 ve RX 6000 serisi kartların hitap ettikleri çözünürlükte kaldıramayacağı kadar ağır bir yük yaratıyor. Çekirdeklerin gücü henüz ilkel. NVIDIA bu çekirdeklerin gücünü %40'a kadar artıracak bir yol bulduklarını söylemişti tabii bu yalnızca yeni çıkacak kartlarda ve yeni çekirdeklerle mümkün olabilecek bir durum.

Shadow of The Tomb Raider gibi çok hafif ışın verilen oyunlarda veya Metro Exodus Enhanced Edition gibi yalnızca ışın izleme odaklı geliştirilen ve nispeten bölgesel tutulan oyunlarda performansın Cyberpunk 2077 ve Dying Light 2 gibi ışınların ortaya atıldığı oyunlarda iyi olmasının da çeşitli nedenleri var.

Ya donanımsal bir sıçrama (çekirdek sayısından ziyade çekirdeğin performansının artması) ya da UE5'in kullandığı Lumen teknolojisi gibi tamamen yazılımsal doğal ışıklar olması lazım. Ben şu anda sahte ışıklar ve yansımalardan memnunum. Işın izlemenin mevcut koşullarda elinden aldığı performans ve çözünürlük teknolojilerine bağımlılığı can sıkıcı oluyor.

Bak ben sana AMD'nin bana göre çok çekici olan bir tarafını göstereyim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3090 fiyatına RX 6900XT'li sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzelmiş hocam alıp kullanabiliyorsanız ne mutlu size.

Kardeşim al? Alma diyen mi var ne bu haterlık paran yetmiyor diye neden nefret ediyorsun? Yolda gördüğün Audilere Mercedeslere de böyle sövüyor musun sen yoksa
Fiyat arz meselesi ise banane? Sonuç olarak hem daha ucuz AMD hem daha performanslı, ekonomik durumumdan da sana ne? Baban zenginse ben napayım?
Ben hala daha konsolların AMD işlemci kullandıkları için AMD yi çok sallayacaklarını zannetmiyorum, sonuçta karı en çok konsollardan yapıyorlar.

Fark etmiştim. DLSS özelliğini aktif edecek bir ekran kartım yok ancak FSR'dan faydalanmadan oyunu rahat rahat oynamak mümkün değil. FSR-Kalite seçiliyken fazla bulanıktı. Şimdi bu ayarı yaparak oyuna tekrar girdim ve buymuş dedim. Görüntü cilalandı resmen. Teşekkürler. FSR açan arkadaşlar varsa kesinlikle yapmalarını öneririm. FSR-Kalite ayarıyla arasında yaklaşık 5 FPS fark etti ancak 5 FPS görüntüdeki bu değişim için değer.

Güzel haber. Bu konu hem çok kirlendi hem de deneyen birisinin deneyimini duymak güzel oldu. Oyun performansı kısmına ayrı bir başlık açarsam daha rahat görünebilir.

@Vulture

Hangi oyun hocam? Eğer bende de yüklüyse denemek ve size ek olarak yorumlamak isterim.

Dying Light 2'dir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…