Technopat 2037 Ağustos Ayı 2500 TL Sistem Toplama

AtokS

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben Recep Baltaş, Ben Ali Güngör. Bugün dolar kuru 29.8 TL gibi bir rakama ulaştı. Hükümet düşeceğini söylüyor Dolar kuru 3 TL iken de böyle diyorlardı ama düşmedi.

Neyse bu gün 2500 TL ile sistem toplayacağız. Ülkede millet açlık ile mücadele etmeye çalışıyor ama biz de hala bilgisayar toplama peşindeyiz. :D

Evet şimdi gelelim toplayacağımız sistemin parçalarına, anakart olarak Intel BLKD945PLRNL gibi bir anakart seçtik biraz eski bir anakart olsa da işimizi görecektir. Şimdi ise gelelim sistemimizin işlemcisine bütçemiz düşük olduğu için işlemciye para ayıramadık o yüzden bit pazarı eskici falan gezmeniz lazım siz oralardan ayarlarsınız bir şeyler. Kolay gelsin size. Şimdi ise kullanacağımız RAM konusuna gelelim 1 GB 800MHZ seçtik 800MHZ biraz düşük kalıyor ama bütçe düşük olduğu için böyle bir RAM seçtik. Evet şimdi ise gelelim ekran kartımıza. Bütçemiz yine düşük olduğu için Ekran Kartlarını için bizim Mahmut Amca var, 98 yaşında İstanbul Avcılar'da kime sorsanız gösterir zaten eski ekran kartlar satıyor. NooBro kardeşimizin selamı var derseniz 5-10 TL indirim yapar ama siz ben sıfır ekran kartı alacağım diyorsanız Nvidia 5080 çıkaracak onu beklemelisiniz. Ondan sonra ise gelelim böyle bir sistemdeki harddiskimize sistemimiz düşük bütçeli olduğu için harddisk yok ileride ekleyebilirsiniz ama bu sistemle pek bir şey yapamazsınız. Eğer Google'a girebilen bir sistem istiyorsanız kesenin ağzını biraz açıp 10.000 TL civarında sistemlere bakabilirsiniz. Evet şimdi ise gelelim böyle bir sistemdeki kasamıza kasayı da sizin yapmanız gerekiyor odun parçalarından falan sokakta bulduğunuz odun parçalarıyla veya şu linkten tahta alıp yapabilirsiniz bu arada sokakta bulduğunuz parçalar ile yaparsanız RAM 1000 MHZ falan yapabilirsiniz.

Masif Ahşap Plaka - 20 Mm Kalınlık, 40 Cm Genişlik, Alternat - n11.com
Şimdi ise kalan tek şey PSU ona da şöyle 200 W
Psu Güç Kaynağı 200w Kaliteli - n11.com

Evet sistemdeki parçalar ne kadar uyumsuz olsa da siz ona bir şeyler yaparsınız. Bu arada izlenmelerimiz çok düştü herkes bilgisayarlarını falan satıyor Ali bizde Türkiye de nasıl hayatta kalınır diye videolar mı çekelim? Gerçi nasıl izleyecekler?

Evet doların gidişi böyle gibi bende size böyle anlatmak istedim umarım böyle olmaz ama böyle gidiyor :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak bu daha gercekci.
Sistem toplamak istiyorsunuz ama dolar kuru malum e ne yapacagiz Recep? Ali simdi ilk olarak edirneye gidiyoruz. Oradan Tunca ve Meric nehrinin birlestigi yerden yuzerek karsiya geciyoruz ama dikkat edin dev yayin baliklarina yem olabilirsiniz ben az daha yem olacaktim neyseki can simidi aldim yanima hihihi. Neyse gectik nehirleri Ali sonrasin da sinira dogru gidiyoruz.
+Bir dakika Recep oncelikle sunu hatirlatmamiz lazim bu seruvende basiniza gelebileceklerden Technopat sorumlu degildir.
-Tesekkur ederim Ali hihihihi.
Neyse vardik sinira duvarin ustunden atlayip karsiya gectik Yunanistan ve oradan Belcika ve sonunda Almanya evet orada 1 ay kacak olarak 1 ekmek yiyerek calisiyoruz sonrasinda ise topladigimiz Euro miktari hedefimize ulastiktan sonra Alman polisine teslin oluyoruz ve onlar bizi sinir disi ediyorlar boylece yurda donerken hem zahmetsiz hem de bedava ucak seyahati yapmis oluyoruz.
+Tesekkur ederim Recep o zaman topladigimiz sistem ne kadar etti hangi parcalari kullandik belirtelim.
-Ali Almanya'dan topladigim 3 bin Euro ile burada bozdurunca yaklasik dolar kurumuza gore yani 15.4 ile 46 bin TL kusur ediyor hihihih.
+Peki Recep 46 bin TL ile hangi parcalari aldin?
-i5-15000k
-GTX 8060 16 GB
-32 GB cift kanal kullanmak icin 16x2 olarak bellek tercih ettin.
-4 TB m2 SSD.
-H3560 MSI PRO VD.
+Bir dakika Recep neden bu yeni cikan mikroskobik kurbaga beyni hucresi ile calisan BCD diskleri tercih etmedin?
-Ali fiyatlari suan alinabilir degil ama umuyorum 2 yila kalmadan m2 SSD fiyatina ulasacaklar.
+Peki Recep.
-Guc kaynagimiz ise 250 Watt Asus power tercih ettim.
+Evet sistemimizi toplayalim en iyi Recep.
-Lanet olsun Ali kasayi almayi unutmusum...

Arkadaslar bence kur 15'e falan cikmaz Osmanli zamaninda da vardi ekonomik sorun Cumhuriyet zamaninda da var. Kisacasi her zaman vardi. Kur tahminim ise 9 TL olur 1 dolar tabi boyle devam edersek.

O zaman Intel 4004+64MB DDR 20 MHz+1940 Entegre GPU alıyoruz.
Bunlar bile 10.000 TL
Pardon, 100.000 TL.
O zaman işlemcimiz, Dünya'daki ilk transistör.
RAM ise 2MB DD 1 MHz (DDR bile değil.)
GPU olarak da bende HD 5450 vardı.
Biliyorum, darboğazın babası olacak. Bu GPU'yu, PCI-E Express slotu olmadığı için aparat ile USB pinlerinin oraya bağlıyoruz.
Hayırlı Mario oynamalar!

Bak bu daha gercekci.
Sistem toplamak istiyorsunuz ama dolar kuru malum e ne yapacagiz Recep? Ali simdi ilk olarak edirneye gidiyoruz. Oradan Tunca ve Meric nehrinin birlestigi yerden yuzerek karsiya geciyoruz ama dikkat edin dev yayin baliklarina yem olabilirsiniz ben az daha yem olacaktim neyseki can simidi aldim yanima hihihi. Neyse gectik nehirleri Ali sonrasin da sinira dogru gidiyoruz.
+Bir dakika Recep oncelikle sunu hatirlatmamiz lazim bu seruvende basiniza gelebileceklerden Technopat sorumlu degildir.
-Tesekkur ederim Ali hihihihi.
Neyse vardik sinira duvarin ustunden atlayip karsiya gectik Yunanistan ve oradan Belcika ve sonunda Almanya evet orada 1 ay kacak olarak 1 ekmek yiyerek calisiyoruz sonrasinda ise topladigimiz Euro miktari hedefimize ulastiktan sonra Alman polisine teslin oluyoruz ve onlar bizi sinir disi ediyorlar boylece yurda donerken hem zahmetsiz hem de bedava ucak seyahati yapmis oluyoruz.
+Tesekkur ederim Recep o zaman topladigimiz sistem ne kadar etti hangi parcalari kullandik belirtelim.
-Ali Almanya'dan topladigim 3 bin Euro ile burada bozdurunca yaklasik dolar kurumuza gore yani 15.4 ile 46 bin TL kusur ediyor hihihih.
+Peki Recep 46 bin TL ile hangi parcalari aldin?
-i5-15000k
-GTX 8060 16 GB
-32 GB cift kanal kullanmak icin 16x2 olarak bellek tercih ettin.
-4 TB m2 SSD.
-H3560 MSI PRO VD.
+Bir dakika Recep neden bu yeni cikan mikroskobik kurbaga beyni hucresi ile calisan BCD diskleri tercih etmedin?
-Ali fiyatlari suan alinabilir degil ama umuyorum 2 yila kalmadan m2 SSD fiyatina ulasacaklar.
+Peki Recep.
-Guc kaynagimiz ise 250 Watt Asus power tercih ettim.
+Evet sistemimizi toplayalim en iyi Recep.
-Lanet olsun Ali kasayi almayi unutmusum...

Arkadaslar bence kur 15'e falan cikmaz Osmanli zamaninda da vardi ekonomik sorun Cumhuriyet zamaninda da var. Kisacasi her zaman vardi. Kur tahminim ise 9 TL olur 1 dolar tabi boyle devam edersek.
1. Dünya Savaşı başladığında en azından 1 Osmanlı Lirası 3.7 dolar ediyordu. Bu arada 16x2 değil 2x16 olacak bir de Türkiye'den Almanya'ya giderken Belçika'dan geçeni de ilk kez duyuyorum. :kedi:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı