Technopat 5000 TL Intel i5 6600K RX 480 Sistem Toplama

Sinan SEZER

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, öncelikle belirtmeliyim ki Technopat Sosyal'e yeni üye oldum, siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat üye olmak bugüneymiş.
Bilgi ve yardımlarınızı almak için bu konuyu açmış bulunmaktayım ve umarım herhangi yanlış bir şey yapmamışımdır, yanlışım varsa affola.

Konu içeriğinde bahsi geçen sistem:
  • Anakart: Gigabyte Z170 Gaming K3
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K
  • Ekran Kartı: ASUS RX 480 8GB ( özel soğutmalı bekliyorum. )
  • Bellek: Corsair Vengeance Kırmızı 16GB Kit 3000 MHz CL15
  • Depolama: Seagate 3,5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
  • SSD: Samsung 250 GB 850 EVO M.2
  • Kasa: Cooler Master Storm Scout 2
  • Güç Kaynağı: Cooler Master G650M 80PLUS
  • Soğutma: Cooler Master Hyper T4
  • Monitör: ViewSonic 24” VX2457-mhd – 2ms, 60Hz
Sitenin "Masaüstü Sistem Tavsiyeleri - Eylül" başlığı altındaki "Üst Seviye Oyun" Kategorisindeki 5000 TL değerindeki RX 480 8G modeli toplamayı düşünüyorum ve sistem de çok hoşuma gitti. Gerek kasa şekli ve yapısı, gerek işlemcisi ve ekran kartı olmak üzere. Bu ekran kartını uzun zamandır inceliyorum ve bir sürü yazı okudum videolar izledim ve gözlemlerim sonucunda RX 480 8G ekran kartını almaya karar vermiş bulunmaktayım.

Sizlere sormak istediğim ilk soru; "RX 480'lerin özel soğutmalı-tasarımlı modeli gelecek beklemelisiniz denildi ve onun gelmesini bekliyorum. Sebebi ise soğutma konusunda daha iyi olacağını düşünmüş olmam ve yeni model ile eskisindeki bazı hatalar varsa düzeltilerek çıkartılır diye düşünmüş olmam. Sorum ise şu; bu özel soğutmalı RX 480 8G modeli ne zaman satışa sunulacak? Satışı yapılan siteler hangileri? Ve ekran kartı ile ilgili son sorum ise; bu masaüstü sistemi ile ASUS mu yoksa MSI mı kullanmalıyım özel soğutmalı RX 480 8G için.

Kasa hakkında çok kısa bir soru; bu kasayı mağazalarda ve internet sitelerinde bulamadım temin edebileceğim bir yer var mıdır acaba?
Kullanmayı düşündüğüm sistem budur arkadaşlar. Tabii ki de onun yerine bunu kullanabilirsin diyebilirsiniz. Fakat sebebini söylemek gerekçesi ile. Bu sistemin gayet uygun makul ve güzel olduğunu düşünüyorum. Yanlışım olduysa özür dilerim. Herkese iyi forumlar ve şimdiden yardımcı olmak isteyen arkadaşlara da teşekkürler.

Herkese merhabalar, öncelikle belirtmeliyim ki Technopat Sosyal'e yeni üye oldum, siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat üye olmak bugüneymiş.
Bilgi ve yardımlarınızı almak için bu konuyu açmış bulunmaktayım ve umarım herhangi yanlış bir şey yapmamışımdır, yanlışım varsa affola.

Konu içeriğinde bahsi geçen sistem:
  • Anakart: Gigabyte Z170 Gaming K3
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K
  • Ekran Kartı: ASUS RX 480 8GB ( özel soğutmalı bekliyorum. )
  • Bellek: Corsair Vengeance Kırmızı 16GB Kit 3000 MHz CL15
  • Depolama: Seagate 3,5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
  • SSD: Samsung 250 GB 850 EVO M.2
  • Kasa: Cooler Master Storm Scout 2
  • Güç Kaynağı: Cooler Master G650M 80PLUS
  • Soğutma: Cooler Master Hyper T4
  • Monitör: ViewSonic 24” VX2457-mhd – 2ms, 60Hz
Sitenin "Masaüstü Sistem Tavsiyeleri - Eylül" başlığı altındaki "Üst Seviye Oyun" Kategorisindeki 5000 TL değerindeki RX 480 8G modeli toplamayı düşünüyorum ve sistem de çok hoşuma gitti. Gerek kasa şekli ve yapısı, gerek işlemcisi ve ekran kartı olmak üzere. Bu ekran kartını uzun zamandır inceliyorum ve bir sürü yazı okudum videolar izledim ve gözlemlerim sonucunda RX 480 8G ekran kartını almaya karar vermiş bulunmaktayım.

Sizlere sormak istediğim ilk soru; "RX 480'lerin özel soğutmalı-tasarımlı modeli gelecek beklemelisiniz denildi ve onun gelmesini bekliyorum. Sebebi ise soğutma konusunda daha iyi olacağını düşünmüş olmam ve yeni model ile eskisindeki bazı hatalar varsa düzeltilerek çıkartılır diye düşünmüş olmam. Sorum ise şu; bu özel soğutmalı RX 480 8G modeli ne zaman satışa sunulacak? Satışı yapılan siteler hangileri? Ve ekran kartı ile ilgili son sorum ise; bu masaüstü sistemi ile ASUS mu yoksa MSI mı kullanmalıyım özel soğutmalı RX 480 8G için.

Kasa hakkında çok kısa bir soru; bu kasayı mağazalarda ve internet sitelerinde bulamadım temin edebileceğim bir yer var mıdır acaba?
Kullanmayı düşündüğüm sistem budur arkadaşlar. Tabii ki de onun yerine bunu kullanabilirsin diyebilirsiniz. Fakat sebebini söylemek gerekçesi ile. Bu sistemin gayet uygun makul ve güzel olduğunu düşünüyorum. Yanlışım olduysa özür dilerim. Herkese iyi forumlar ve şimdiden yardımcı olmak isteyen arkadaşlara da teşekkürler.
Güzel sistem ve Msi RX 480 öneririm yazılımsal bariz fark var.

Soğutucuyu F/P olarak daha iyi bununla değiştir. Bunun dışında sistemi i7 6700 + H170 çipset ilede değiştirebilirsin.

Kasayı buradan alabilirsin.

Öneriler için teşekkür ederim. F/P anlamını bilmiyorum ama biraz daha basit bir şekilde açıklayabilir misiniz ? ve işlemci olarak da i5 6600K yeteceğini düşünüyorum i7 ye çıkmayı düşünmüyorum açıkcası. Kasa için de çok çok teşekkür ederim hiçbir yerde bulamamıştım :)

Ekran kartını MSI almalısın. Beklemek istemiyorsan Sapphire Nitro alabilirsin.

Saphhire Nitro gördüm evet bir sitede vardı. Sapphire Nitro nasıldır acaba bekleyip kesinlikle MSI almalısın diyor musunuz arkadaşlar yoksa fark yaratmaz Sapphire al gitsin mi dersiniz ?

Öneriler için teşekkür ederim. F/P anlamını bilmiyorum ama biraz daha basit bir şekilde açıklayabilir misiniz ? ve işlemci olarak da i5 6600K yeteceğini düşünüyorum i7 ye çıkmayı düşünmüyorum açıkcası. Kasa için de çok çok teşekkür ederim hiçbir yerde bulamamıştım :)
Fiyat/Performans

Saphhire Nitro gördüm evet bir sitede vardı. Sapphire Nitro nasıldır acaba bekleyip kesinlikle MSI almalısın diyor musunuz arkadaşlar yoksa fark yaratmaz Sapphire al gitsin mi dersiniz ?
Msi farkı hep var.

Şuanda elimde ürün için yeterli miktar para bulunmuyor tahminen ay sonu gibi parçaları alabileceğim, durum bu şekilde iken ozaman MSI özel tasarımlı RX 480 8G modelini beklemeliyim. Ne zaman piyasada olacağı hakkında bir bilgi var mı acaba ?

ve işlemci olarak da i5 6600K yeteceğini düşünüyorum i7 ye çıkmayı düşünmüyorum açıkcası.
Anakartı B veya H serisi yapıp işlemciyi i7 yaptığınızda daha performanslı olur. Fazladan para vereceğinizi düşünmüyorum. Tabiki i5 6600K' da yeterlidir. Ama daha iyisi varken neden? :kıkırda:

Birde merak ettiğim bir konu olarak mesela MSI için örnek verirsek eğer bu özel soğutmalı tasarım denilen model bu şekilde mi yani ?
rx.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı