Technopat Ailesine Bir Teşekkür !

Pyrrhon

Kilopat
Daha fazla  
Uzun zamandır Technopat ailesini takip ediyorum ve bir teşekkür etmek istedim. Makaleler ve videolar olsun çok yardımcı oluyor, bakkal amca zihniyetinden insanları uzak tutup teknoloji konusunda aydınlatıyor, bunun yanı sıra bakkal amcalara havaya para saçılmasını engelleyip bilinçli tüketici modeli oluşturuyorlar. Eskiden beri bilgisayara merakım vardı. Bugün ufak ufak sistemimi güncelliyor idim Hyper 212 evo soğutucu, Asus rx 470 ve Benq GW2270 monitör aldım. Makale ve videoları uzun zamandır takip etmenin verdiği güvenle birlikte tereddütsüz bir şekilde bütün bileşenleri en baştan parçalayıp birleştirdim ve stabil bir şekilde çalışmayı kontrol ettim. Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum, verdiğiniz emeklere sonsuz teşekkürler ve bunun yanında imla konusunda bu kadar hassas olup Türkiye forumları arasında Türkçeyi doğru kullanma konusununda ki hassasiyetinizden ve bunu bizlere örnek teşkil edecek bir şekilde yansıtmanızdan dolayı size teşekkür borçlu olduğumu hissettim. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Rica ederiz. Türkçe kuralları konusunda kimsenin hesaba katmadığı bir iki noktayı da belirtmek isterim:
  • Sosyal'de Türkçe kuralları uygulamayabilirdik. Ve bu bize inanılmaz bir kitle kazandırırdı. Beş yılda şu an büyüdüğümüzün üç katı daha fazla büyümüş olurduk. Ama biz nicelikten çok niteliğe önem verdik ve bu katı kuralları getirdik.
  • İkinci nokta ise kuralların uygulanması. Arka planda gece gündüz çalışan bir moderasyon ekibi her gün açılan 500'den fazla konuyu teker teker kontrol edip onaylıyor. Bunun yanında atılan mesajlar da var. Herkes ceza aldım diye veryansın ediyor ama bu düzenin sağlanması için de ciddi bir ekip çalışması var.
En çok sevdiğim yorumlar da şöyle: ilk kurulduğumuz zamanlarda "siz bu kafayla büyüyemezsiniz", "Türkçe kuralları zamanla kalkacak", "siz bu kafayla çok üye kaybedersiniz". Bak biz buradayız, büyümeye devam ediyoruz ve sayemizde insanlar forumlarda kendine öncelik kazanmak için acil, yardım, içeri vb. kelimeler kullandığında cezasını afiyetle yiyince bir önceliği olmadığını anladı.

Sokakta gördüğüm o başkasının sırasına geçen, başkasının hakkını gasp eden, benim işim acil diye öne geçmeye çalışan, trafikte yandan sıraya kaynamaya çalışanlar. Size de sıra gelecek arkadaşlar. Size de sıra gelecek! :ajan:

Rica ederiz. Türkçe kuralları konusunda kimsenin hesaba katmadığı bir iki noktayı da belirtmek isterim:
  • Sosyal'de Türkçe kuralları uygulamayabilirdik. Ve bu bize inanılmaz bir kitle kazandırırdı. Beş yılda şu an büyüdüğümüzün üç katı daha fazla büyümüş olurduk. Ama biz nicelikten çok niteliğe önem verdik ve bu katı kuralları getirdik.
  • İkinci nokta ise kuralların uygulanması. Arka planda gece gündüz çalışan bir moderasyon ekibi her gün açılan 500'den fazla konuyu teker teker kontrol edip onaylıyor. Bunun yanında atılan mesajlar da var. Herkes ceza aldım diye veryansın ediyor ama bu düzenin sağlanması için de ciddi bir ekip çalışması var.
En çok sevdiğim yorumlar da şöyle: ilk kurulduğumuz zamanlarda "siz bu kafayla büyüyemezsiniz", "Türkçe kuralları zamanla kalkacak", "siz bu kafayla çok üye kaybedersiniz". Bak biz buradayız, büyümeye devam ediyoruz ve sayemizde insanlar forumlarda kendine öncelik kazanmak için acil, yardım, içeri vb. kelimeler kullandığında cezasını afiyetle yiyince bir önceliği olmadığını anladı.

Sokakta gördüğüm o başkasının sırasına geçen, başkasının hakkını gasp eden, benim işim acil diye öne geçmeye çalışan, trafikte yandan sıraya kaynamaya çalışanlar. Size de sıra gelecek arkadaşlar. Size de sıra gelecek! :ajan:

Kesinlikle katılıyorum ama bazen haksız yere ceza aldığımız ve cezamızın sebebini uyarıda yazmayan moderatörler oluyor, şöyle ''1Puanlık uyarı cezası aldınız 1hafta-1ay cezalısınız.'' bu konu hakkında tüm görüşlerimi yazdığım bir yazı var amacım kesinlikle karalamak değil:

Technopat Ceza Sistemi

Ayrıca moderatörlere soru sorduğumda bazen konum direk silinebiliyor.

Bu tür kuralların olması ve bunların cidden uygulanması, diğer forumlara da baktığınızda, buranın cidden bir seviyesi olduğunu, bilinçli, seviyeli bir kitlesi olduğunu gösteriyor. Her ne kadar bazen şikayet etsek de bu seviyeyi kaybetmemek için çok güzel bir sistem aslında.

Diğer teknoloji forumlarının belki daha çok ziyaretçi ve üyesi var fakat genel olarak gözlemim şu şekilde: Öncelikle foruma üye olmadan bir kaç konuda yardım ararken yolları buraya düşüyor, daha sonra üye oluyorlar bakıyorlar ortam çok güzel neredeyse cevapsız konu kalmıyor diğer sitelerde kat kat fazla üye olmasına karşın herkes yardım etmek için değil almak için orada. Burada öyle bir eko sistem varki genellikle bu foruma üye olduğunda kimse birşey bilmemiş oluyor, gerek yönetimin gerek üyelerin yardımıyla işte montaj nasıl yapılırından hangi telefonu tercih etmeliyime kadar her konuda bilgi sahibi oluyor. Önemli yer bu noktadan sonra başlıyor. Sistem çok farklı sebebini bende tam olarak anlayamasamda forumdan ayrılmak yerine bu sefer o kişi öğrendiklerini yeni gelenlere aktarıyor. Yeni konu açmayayım bende sizin aracılığınızla yönetime ve tüm üyelere teşekkür etmek istiyorum.(y):neo:

Bu toplulukta teknoloji dışında da olsa her türlü soru cevapsız kalmadığı için seviliyor ve kaliteli bir ortam oluşuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı