Bende sadece kendim yaşıyorum zannediyordum hocam.Sorum bu. Son iki gündür gidiyor. Her gittiğinde yok ise Cloudflare geliyor. Var ise gidiyor. Bugün iki kere yaşadım. Sosyal çöküyor mu?
Aynen bende ondan dolayı konu açtım. Genelmiş sanırım.Bende sadece kendim yaşıyorum zannediyordum hocam.
Aynı şeyden ben de müzdaripim. Her 2-3 günde bir yaşıyorum. Bugün yanlış hatırlamıyorsam 2 yavaşlama ve 1 çökme yaşandı.Sorum bu. Son iki gündür gidiyor. Her gittiğinde yok ise Cloudflare geliyor. Var ise gidiyor. Bugün iki kere yaşadım. Sosyal çöküyor mu?
Umarım düzelir hocam. Kolay gelsin.Sitenin ratinginde aylık yüzde 9 civarı bir yükseliş oldu, 36 milyon sayfa gösterimi oldu. Bunu paylaştıktan sonra da siber saldırı başladı arkadaşlar. Özetle site ne zaman iyi bir şey olsa bir saldırıya uğruyor. Son günlerde yaşadığınız tekrar eden şey bu saldırılar.
Bir de teknik sorunumuz var, tekrar ediyor, sitenin görsellerini optimize eden bir yazılım kurulumunda bu. Hosting tekrarlayınca geçici olarak çözüyor, kalıcı bir çözüm gerekiyor ama bir türlü halledilemedi.
Site çok büyük olduğu için ufak bir kurulumda olduğu gibi teknik bir şeyi uygulamak kısa sürmüyor, saatler alıyor. Bu yüzden uzak erişimle kendim de rahat deneyler yapıp bir alternatifi şahsen üretemiyorum. Daha büyük sorun olsa doğrudan erişim gerekecek, o da veri merkezinde olmayı gerektiriyor.
Bu konuyla ilgileniyorum, moderasyon ekibini de bilgilendiriyorum ama ne zaman çözebileceğiz kesin bir zaman veremiyorum. Zaten bu hallolunca yazılım güncellemeleri ve biriken diğer işler de birbiri ardına yuvarlanıp çözülecek.
Kolay gelsin hocam.Sitenin ratinginde aylık yüzde 9 civarı bir yükseliş oldu, 36 milyon sayfa gösterimi oldu. Bunu paylaştıktan sonra da siber saldırı başladı arkadaşlar. Özetle site ne zaman iyi bir şey olsa bir saldırıya uğruyor. Son günlerde yaşadığınız tekrar eden şey bu saldırılar.
Bir de teknik sorunumuz var, tekrar ediyor, sitenin görsellerini optimize eden bir yazılım kurulumunda bu. Hosting tekrarlayınca geçici olarak çözüyor, kalıcı bir çözüm gerekiyor ama bir türlü halledilemedi.
Site çok büyük olduğu için ufak bir kurulumda olduğu gibi teknik bir şeyi uygulamak kısa sürmüyor, saatler alıyor. Bu yüzden uzak erişimle kendim de rahat deneyler yapıp bir alternatifi şahsen üretemiyorum. Daha büyük sorun olsa doğrudan erişim gerekecek, o da veri merkezinde olmayı gerektiriyor.
Bu konuyla ilgileniyorum, moderasyon ekibini de bilgilendiriyorum ama ne zaman çözebileceğiz kesin bir zaman veremiyorum. Zaten bu hallolunca yazılım güncellemeleri ve biriken diğer işler de birbiri ardına yuvarlanıp çözülecek.
Sizin yapabilecekleriniz yayını yorumlar, paylaşımlar ile videolarda ve sitede desteklemek. Zira genel olarak her kullanıcı davranışı bir yarar ve beni başka yerde rahatlatıp vakit kazandırıyor, imkanları artırıyor. Her sorunun çözümü günün sonunda katlanan miktarlarda para harcayarak hızlandırılabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.