Technopat Dost Acı Söyler Eleştirisi

Kuralların önemini anlamak isterseniz diğer forumlara bakmanız yeterli aslında. İnternette bir bilgi için araştırma yaptığımda ne olduğu belirsiz kelime yığınlarını okumaktan sıkıldım artık. Burada her şeyin bir standardı var.

Bunları moderatör olduğum için de söylemiyorum. Belki aranızda tanıyan vardır. Daha yeni moderatör oldum ve olmadan önce de kurallara mümkün olduğunca uydum.

Karşımdaki kişiye yardım etmek isterken saçma sapan harf öbekleri yazmanın bir anlamı yok. Şahsen ben bunları okurken ne yazmaya çalıştı diye 2 dk düşünüyorum. Burada açılan konularda böyle bir şeyle karşılaşıyor musunuz? Tabii istisnalar olabilir.

Çünkü arka tarafta moderatörler yazdığınız konuları tek tek okuyup düzeltiyor. İçinde olduğunuz için belki bunların öneminin farkında değilsiniz ama inanın diğer forumlarda manzaraları gördükten sonra burası bilgi edinmek için çok iyi bir ortam.

Bu uyarı için, dediğiniz şey kesinlikle söz konusu olmadı ama. Direkt ceza kesildi. Açtığım birçok konu onaylanmadı. Konumu açtığımda Sosyal'de onay bekleyen konular listesi yoktu. Acaba bilgisayarı acele kapatınca yayınlanmamış olabileceğini düşündüm.
Bu sefer olmayan konudan çift konu cezası kesildi ve yeni konu da onaylanmadı. Açtığım konuda küfür de yok hakaret de yok.
Böyle verilen cezalardan dolayı beni etiketleyen, mesajımı alıntılayıp soru soran birçok kişiye teknik destek sunamadım. Cevap da yazamadım.

Başka bir forumdaki kullanıcının kim olduğunu tam 4 kere sormuşsunuz. Bunu onaylamak zorunda değiliz. Bu soruyu ilgili forumda sorabilirsin. Hayır yani, onaylamak zorunda değiliz başka bir forumun kullanıcısı ile alakalı soruyu.

4 kere açmışsınız aynı konuyu, ikincide moderasyonun buna izin vermediğini anlaman gerekirdi.

O cezadan sonra ise en az 20 konunu onaylamışız.

Bunu onaylamak zorunda değiliz. Bu soruyu ilgili forumda sorabilirsin. Hayır yani, onaylamak zorunda değiliz başka bir forumun kullanıcısı ile alakalı soruyu.
O foruma üye değilim. Olmak da istemiyorum. Technopat Sosyal ve Kaspersky Forum dışında bir forum sitesine üyeliğim bulunmamaktadır.
Zaten "Technopat Sosyal'deki Kaspersky Kullanıcısı" ifadelerini kullanmış. (Kaspersky Community'e eski forum siteleri kapatılınca ilk kez üye olarak katıldım, Technopat Sosyal'e üye olduktan aylar sonra katıldım, buraya kıyasla oldukça az aktivitede bulundum) zaten mantıken oradan tanıyan olmamıştır.
O arkadaşın Technopat üyeliğine de ulaştım. Konu ortaya çıkarsa ekleme olarak da paylaşırım.
Akil Gündoğan'ı tebrik konusu da onaylanmadı, konuyu açtıktan sonra rütbesinin geri gitmesine bağladım.
Remziye Baltaş kim diye bir konu açmıştım. Konu kayboldu gibi oldu ama bildirim geldi. "Recep Baltaş çevirimiçi olunca onaylanacaktır" benzeri. Sonra, tamam yakında onaylayacağız diye bir bildirim geldi göndereni bilmiyorum.
1 sene oldu ve konudan haber alınamıyor.

Kim demiş donanım arşivi üyesi olduğumu? Yanından bile geçmem. Hem sondaki güle güleyi ban yiyeceğimi düşündüğüm için yazdım. Eleştiri yapmak bence suç değil.

@sality.at Sizin çok sert bulduğunuz bu kurallar olmasa Technopat diye bir yer olmazdı.

Memnun musunuz diye sormuşsunuz, ben kesinlikle memnunum. Sizin sert bulduğunuz kurallar varken bile ben hala yeni üyelerin yaptığı yazım hatalarını görüp sinir krizi geçirebiliyorken, daha esnetilmiş kuralları düşünemiyorum bile.

Mesela yazım yanlışı olan mesajı alıntılama kuralı saçma bence. Bana ne adamın yazdığından. Ama diğer kurallar gayet yerinde ve güzel.
Mesajda bir hata varken siz o mesajı düzeltmeden alıntılıyorsanız yetkili arkadaşlar o alıntıyı da düzenlemek zorunda kalıyorlar. Alıntı da olsa sizin mesajınızın içinde olan her şey sizin sorumluluğunuzda. Daha net anlatmam gerekirse, sizden alıntıladığım mesaj aynı zamanda şu an benim mesajımın içinde de olduğundan benim de sorumluluğumda. Sizde bir hata varsa bende de var demektir.

Eğer bu kuraldan yakınıyorsanız alıntı yapmak yerine etiket kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…