Technopat hakkında düşüncelerim

2700 mesaj ile 50 ceza almanız normal mi sizce? 3500 mesajla 17 cezam var.
52 tane hocam.
Mesaj sayınıza göre normal bence, konu sahibi ise bu kadar fazla kural ihlali ile ceza sistemini olumsuz eleştirmemeli.
Bakın başta o kadar belirttim. Aldığım cezaların çoğu hak ettiğim cezalar. Benim eleştirdiğim şey cezaların neden verildiği değil cezaların caydırıcılığı.

"Sağlık ile ilgili tüm konular. Hastalıklar, hastahaneler, ilaçlar, tedaviler, sağlıklı yaşam için gerekenler ve sorularınız, sorunlarınız, tecrübeleriniz. Kullanıcı deneyimleri doktor tavsiyesi değildir, doktorunuza danışmadan internetteki her şeyi uygulamayın." Sağlık kategorisinde böyle bir ibare bulunuyor.

Bu ibare bulunmasa bile bir kullanıcı bir hastalığının tedavisini forumlarda arıyorsa o kullanıcı, kişi kendi sağlığına saygı göstermiyordur. Denecek çok bir şeyin o yüzden olduğunu düşünmüyorum.

Önceden konu dışında anlamsız konular açılıyor, anlamsız yere mesaj sayısı yükseltiliyor dendiği için konu dışı kategorisinde yazılan mesajlar ve açılan konular mesaj hanesine etki etmemeye başladı.

Bazı kişiler teknoloji forumu sadece teknolojik konular açılmalı şeklinde şeyler söylüyorlar. Onun için söylemiştim, forumda birçok farklı kategori bulunuyor. Herkes ilgisi doğrultusunda birbirine yardım etmeye çalışıyor ve acı bir gerçek, kimse konulara cevap yazmak zorunda değil. Herkes bilgisi doğrultusunda yardım etmeye çalışıyor, gönüllülük esasına dayanıyor zaten.

Cezanın bir caydırıcılığı yok. 1 saat sonra adam istediği yapmaya devam ediyor. Caydırıcı cezalar gelmesini gerekli mecralara iletebilirsiniz.
Az öncede hafifletilmesi lazım dediniz. 1 saat az mı fazla mı ona karar verin önce. Caydırıcı olmasını istediğinize göre daha da uzatılmasını istiyorsunuz ama hem de hafif mi olacak? Nasıl oluyor bu?

En fazla göz ardı etmek lazım.

Az önce de hafifletilmesi lazım dediniz. 1 saat az mı fazla mı ona karar verin önce. Caydırıcı olmasını istediğinize göre daha da uzatılmasını istiyorsunuz ama hem de hafif mi olacak? Nasıl oluyor bu?

Cidden ben de anlamadım ne dediğini.

Çok merak ediyorum, bir nokta koymadığı için insanları banlarken zevk alıyor musunuz?
Çok merak ediyorum, nokta koymak bu kadar mı zor? Nokta koymayan kişilerin yazısını da görüyoruz ki anlaşılır değil ve okunaklı olmuyor. Sadece noktayla kalmıyor bu durum, yazıyı da tamamen etkiliyor.

En fazla göz ardı etmek lazım.
O özelliği tabii ki kullanabilirsiniz ama çok da dert edilmesi gereken meseleler olduğunu düşünmüyorum.

Bu arkadaş gibi edeceksen yöntem basit göz ardı et ve konu dışına girme.

Adam belki unuttu koymayı. Sırf bunun için 3 gün ceza yedim ben. Siz gerçekten ceza sisteminin mantıklı olduğunu düşünüyor musunuz?

Yeterli değil, belirli bir uyarı sayısından sonra aldığın ceza katlanarak gidiyor. Ortaya madem bir iddia atıyorsan da gerisini getireceksin. Kaçmak yok öyle. Mesela benim 22 tane gereksiz mesaj uyarım bulunuyor, ortada bir gereksiz mesaj yüzünden 7 gün ban yedim diye gezmem doğru olur mu? Her ne kadar gereksiz mesaj uyarısını neye göre değerlendirdiklerini mantıklı bulmasam da 22 tane uyarım bulunuyor gereksiz mesajdan.

Uyarı tablosuna da bakınca 20. gereksiz mesaj uyarısından sonra alınan gereksiz mesaj uyarısı 7 gün gözüküyor. 30. uyarıya kadar da aldığım her gereksiz mesaj uyarısı muhtemelen 7 gün olacak. Bazı durumlarda moderatör inisiyatifine göre tabloya uymayabiliyorlar. Bunu da kural 56'da belirtmişler zaten.

Moderasyon Ekibi site düzenini bozduğunu düşündüğü herhangi bir konuda inisiyatif alabilir, buna dayanarak uyarı verebilir veya kullanıcıyı uzaklaştırabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…