Saçmalıkları sevdiğimi söylemiş miydim?Durma o zaman neden hala buradasınRecep abi seni ille de forumda dur ne olur gitme diye zorlamıyor
başka forumlara git.

Saçmalıkları sevdiğimi söylemiş miydim?Durma o zaman neden hala buradasınRecep abi seni ille de forumda dur ne olur gitme diye zorlamıyor
başka forumlara git.
Bu kısmına da katılıyorum. Çünkü genelde en çok bir şey satın alma konularında veya PC toplama gibi yerler daha aktifken özellikle son 4-5 aydır (belki de 6-7 ay) sadece Konu dışı kısmında her bir saat 5-10 tane konu açılıyor. Yaklaşık 1.5 yıla yakın buradayım ve gözlemlerim bu yönde oldu.Kalitenin düşüşünü ekonomiye bağlıyorum, durun hemen linç etmeyin açıklayacağım;
-Eskiden insanlar sürekli şunu alacağım nasıl, bunu alacağım nasıl, şöyle bir ürün çıkacak nasıl bir ürün diye konu açıyordu, sadece Technopat değil tüm teknoloji forumlarında ve sub forumlarında böyleydi. Haliyle insanlar sürekli bu konulara cevap veriyor sürekli teknoloji konuşuluyordu. Fakat ekonomi yüzünden insanlar bir şey alamaz oldu, haliyle şunu alacağım nasıldır konularının nesli büyük oranda tükendi. Daha sonra zaten alamıyorum diye yeni çıkacak ürünlere ilgi azaldı, haliyle bu konuların severleri "zaten bir şey almıyorum, yeni çıkan ürünleri almayada gücüm yetmiyor" deyip bir bir forumu terketti. Geriye haliyle boş beleş konular kaldı. Dediğim gibi bunlar sadece Technopat için geçerli değil birçok yer için geçerli, teknoloji kanallarının izlenmeleri bile düştü.
Dolandırıcılık oldu forumda, o yüzden sınırlar konuldu.Bahsettiğiniz konulara katılıyorum. Fakat sosyal ile ilgili şöyle bir eleştiri de yapmak isterim. Örneğin haftalarca almak istediğim ikinci el bir ilanı alamıyorum ikinci el bölümündeki mesaj sınırı sebebiyle. Moderatörler de ilanlara spam yapılmasın diye koymuşlar sınırı. Spam yapmak isteyen zaten başka konularda yeterince spam yapıyor ve ilana gereksiz yazan kişilerin mesajları kaldırılabilir sonuçta. Mesaj sınırı koymak yerine ilan sahibine mesajları kontrol yetkisi verilse daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Bu sınırlama sebebiyle gerçek alıcılar da mağdur oluyor. Gereksiz yere sağa sola boş mesajlar yazıp mesaj sayımızı mı arttıralım ne yapalım anlayamadım. Mesaj sayımız artınca ciddi alıcı mı oluyoruz yani gerçekten garip ve anlamsız karar olmuş...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.