Technopat nasıl bir forumdur?

Hangi Forum sitesini tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    69
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış anlamayın NVIDIA'yı sevdiğimden değil sohbet olsun diye soruyorum NVIDIA'yı neden sevmiyorsunuz? Benim sevmeme nedenim sırf yeni çıkarttıkları saf gücü öncekilere göre düşük ekran kartlarını DLSS cart curt diyerek pazara sunmaları. Oysaki o DLSS'in eski ekran kartlarında da açılabildiğini görmüştüm. Kendim şahsen NVIDIA kullanıyorum ama şirketin bu pazarlama taktiği çok çıkarcı geliyor.
Soru konu dışı bu arada.
Ben sevmiyor değilim ama AMD aldığı Buff'lardan dolayı NVİDİA bir tık zort oldu diyebiliriz.

Yanlış anlamayın NVIDIA'yı sevdiğimden değil sohbet olsun diye soruyorum NVIDIA'yı neden sevmiyorsunuz? Benim sevmeme nedenim sırf yeni çıkarttıkları saf gücü öncekilere göre düşük ekran kartlarını DLSS cart curt diyerek pazara sunmaları. Oysaki o DLSS'in eski ekran kartlarında da açılabildiğini görmüştüm. Kendim şahsen NVIDIA kullanıyorum ama şirketin bu pazarlama taktiği çok çıkarcı geliyor.

Pahali, dusuk VRAM koyuyor vs. bir de NVIDIA kitlesinden nefret ediyorum. Ancak ust segmentte NVIDIA yapacak bir şey yok.

Benim için aynı sebeplerden. AI furyası ve ona olan takıntısı benim için NVIDIA'yı bitirdi, benim için 4080 12GB fiyaskosundan başlamıştı. Donanım olarak bilerek-isteyerek hiçbir yatırım yapmıyorlar. RTX 4050 GPU'su olan bir laptopum vardı, DLSS'siz sürünüyordu laptop,her oyunda abartmıyorum her oyunda DLSS ilk kontrol ettiğim özellik olurdu. AMD ise Intel ile olan savaşı bitirerek,artık yükseliyor. FSR4 çok ama çok büyük bir ilerleme,DLSS 4 ile karşılaştırıyorum,ufak tefek farklar oluyor onlarda olsun artık,işte AMD ve NVIDIA'nın arasındaki tek şey artık buna indirgendi,ufak tefek farklar. Benim için sonuna kadar AMD bu saatten sonra.

Benim için aynı sebeplerden. AI furyası ve ona olan takıntısı benim için NVIDIA'yı bitirdi, benim için 4080 12 GB fiyaskosundan başlamıştı. Donanım olarak bilerek-isteyerek hiçbir yatırım yapmıyorlar. RTX 4050 GPU'su olan bir laptopum vardı, DLSS'siz sürünüyordu laptop, her oyunda abartmıyorum her oyunda DLSS ilk kontrol ettiğim özellik olurdu. AMD ise Intel ile olan savaşı bitirerek, artık yükseliyor. FSR4 çok ama çok büyük bir ilerleme, DLSS 4 ile karşılaştırıyorum, ufak tefek farklar oluyor onlarda olsun artık, işte AMD ve NVIDIA'nın arasındaki tek şey bu, ufak tefek farklar. Benim için sonuna kadar AMD bu saatten sonra.

Katılıyorum. Bir de yanlış bilmiyorsam FSR açık kaynak kodluydu. Modlarla GTX 1650 superimde FSR 3 açıp asla oynayamam dediğim oyunları oynuyordum. Bu arada 4050'li laptop bende de var 140W'lık daha test etmedim ama büyük ihtimal dediğiniz şeyleri yaşayacağım.

Katı kurallı deyince aklıma şey geliyor: içindeki kullanıcılar aşırı disiplinli. Herkes resmi dilde konuşuyor. Konu dışına asla çıkılmıyor gibi.

Eski ortağının forumunu hiç bilmiyorum.

Başka bir forum sitesi daha vardı: yine technopat'ın logosuna çok benziyor ama yeşil yerine beyaz, beyaz yerine de gri tonlar kullanılmış.

Orası bence en azından AMD'den daha iyi,
AMD zaten direkt meslek lisesi tarzında.
Mavi olan değil mi eski ortağının forumu?

Yeşil güzel bir renk, Technopat yeşili, Nvidia yeşili, dolar yeşili, kamuflaj yeşili, çayır çimen yeşili. Ben seviyorum en azından :) Technopat güzel bir sitedir, Technopat Sosyal'dir.

Mavi ve yeşil forumların ikisinde de kaliteli ve bilgili kişiler var. Ancak kırmızı forumda maalesef teknik bilgisi eksik olan kişiler çok fazla. Evet, bilgili kişiler var fakat bilgisi olmayanların, buna rağmen rehber açmaları da garip; üstelik bahsettiğim rehber 1 yıl önce açılmış ve 1 yıl boyunca yanlış bilgiler verilmiş. Orası biraz garip geliyor.

Son düzenleme:
AMD renkli forum en sevmediğim forumlardan biridir. Yazımlar desen ayrı, ortam desen ayrı, kitle desen ayrı. Intel renkli site de buraya benziyor açıkçası. Orada da yani Intel renklide de gayet bilgili kişiler var burada olduğu gibi. Ama Technopat Sosyal benim için en iyidir, severim. Kuralları evet katı da, belirli bir düzen sağlanıyor bu katılık sayesinde. Ki eskiden çok daha katıymış kurallar duyduğuma göre.

Mavi ve yeşil forumların ikisinde de kaliteli ve bilgili kişiler var. Ancak kırmızı forumda maalesef teknik bilgisi eksik olan kişiler çok fazla. Evet, bilgili kişiler var fakat bilgisi olmayanların, buna rağmen rehber açmaları da garip; üstelik bahsettiğim rehber 1 yıl önce açılmış ve 1 yıl boyunca yanlış bilgiler verilmiş. Orası biraz garip geliyor.
Aynı forumdan bahsetmediğimize emin miyiz? Orası 1 yıldan fazladır var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı