Technopat nasıl kuruldu? Recep Baltaş nasıl katıldı?

332579

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
3.661
Makaleler
3
Çözümler
25
Merhaba arkadaşlar, okuldan geldim ve aklıma bu soru geldi. Çok düşündüm gereksiz yere nasıl bulacağım diye: Sonra dedim Technopat'ta konu açayım, belki bilen varsa cevap gelir. Acaba Technopat nasıl kuruldu, @Recep Baltaş nasıl katıldı? Technopat'ın kurucusu kim? Neden kurmuş? Bu soruları bilen varsa söyleyebilir mi?
 
Araştırmak o kadar zor değil, Google bir tık uzağınızda.

Ufak bir Google aramasıyla Technopat'ın bütün hikayesi karşınıza geliyor zaten:
Şahin Ekşioğlu. Kendisi şu anda Popular Science Genel Yayın Yönetmeni. Sektörün duayenlerindendir. Aynı zamanda uzun zaman CHIP'in Donanım Editörlüğünü yapmıştır. AlternatifBlog'u kapattıran da Gökhun Sungurtekin. Technopat'ın oluşmasını sağlamıştır sağ olsun :)

AlternatifBlog'dan da önce Recep'in ufak bir blog olarak başlattığı Taptaze vardı:

Tap Taze Teknoloji! | Hiç bir yerde bulamayacağınız, özgün haberler!

Ondan öncesi ise CHIP Online Forum'da atılan 9000'den fazla mesaj.

Bu arada eskilerden bir hatıra:

AlternatifBlog

  • 2005 idi yanlışım yoksa. CHIP Online'ın ilk kurulduğu zamanlarda stajyer olarak başladım.
  • 2009'da üniversiteden mezun olunca CHIP Dergisi Donanım Editörlüğüne başladım.
  • 2010'da kadroya girdim.
  • 2011 sonunda oradan ayrılıp ASUS'a geçtim.
  • Bu esnada 2007'de LEVEL Teknik Servis'i üstlendim ve halen LEVEL Teknik servisi ben yazıyorum.
  • ASUS'ta 10 ay çalıştıktan sonra Güngör Bros. ile Technopat'ı kurduk.
Hepimiz de sektörde tecrübe sahibiyiz. Berker abi zaten LEVEL'ı kuran adam. Ali ile CHIP'te birlikte çalışmışlığımız var. Ama hepsinden de önemlisi işimizi severek yapıyoruz.

Ben Level dergisinde çalışırken Recep de Chip dergisinde çalışıyordu. Bu esnada Berker de Level'ı bırakmıştı, birkaç yayından sonra Ciner grubunda PC Magazine'de Yazı İşleri Müdürü olmuştu. Recep ve benim çalıştığımız her iki dergi de Doğan Burda grubuna bağlıydı. Ekip arkadaşlarıyla kahve molalarına inerdik, o zaman çoğu dergi, gazete vb medya çalışanı birbiriyle tanışırdı. Receple de böyle tanışmıştık. Test merkezindeydi ama daha o zaman dahi donanım, yazılım konusunda ünü vardı. Sorun çözme, ürünleri en ince ayrıntısına kadar çözme konusunda iyiydi, üstelik şirkette herkese de yardımcı olurdu.

Ben Chip Online'da İnternet Projeleri Uzmanı olduktan sonra da Recep ve ekipten diğer arkadaşlarla birlikte teknoloji videoları hazırlamaya başladık. Daha önce Level dergisi için farklı radyo ve internetten canlı yayın kanallarına, bir iki defa da TRT gibi kanallara konuk olmuş, buralarda röportaj, sohbet ve program tecrübesi edinmeye başlamıştım. Recep zaten editörün ötesinde herkesin arayıp bulamadığı teknik uzmandı, iyi ekip işi çıkartabildiğimizi farkettik. Ancak o dönem hazırladığımız videolar bizim istediğimiz gibi değildi. Recep ile nasıl daha iyi olabileceğini, nelerin değişmesi gerektiğini konuşurduk. Uzun zaman sonra Technopat'ta bunları yapma imkanı bulduk :)

Technopat kurulmadan çok önceleri ilk Taptaze vardı. Recep Baltaş ve arkadaşları tarafından kurulan.


Sonra TapTaze yeni alan adıyla AlternatifBlog oldu. Bir forum bölümü açıldı burada aynı zamanda. Sonra bir şeyler neden oldu aniden kapandı.


@Recep Baltaş sitenin veritabanını satacakken CHIP ve Level'dan tanıdığı Güngör kardeşler ile birlikte Technopat'ı kurdular.

Eski database hemen aktarıldı ve forum vBulletin'e geçirildi. Bir yandan da hızla YouTube üzerinden videolar geliyordu. Zamanla yükseldi ve 2014 yılında ani bir değişiklik ile forum yazılımı Xenforo'ya geçti.

AlternatifBlog zamanından yani 2010 civarından kalma konuları bu nedenle görebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı