Technopat neden "Razer" markasının ürünlerini tanıtmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hayır değildi. Ben de kullanıyordum ve Razer kullanıcı forumları "Synapse'yi sil geri yükle kardeşim" kafasında ilerliyordu.

Sıfır kutu 2 adet Deathadder V2 ürününde de kutudan çıkarır çıkarmaz sorun yaşayan biri olarak bunu doğruluyorum.
Aldığınız yerde problem olmadığı ne belli?
Hayır değildi. Ben de kullanıyordum ve Razer kullanıcı forumları "Synapse'yi sil geri yükle kardeşim" kafasında ilerliyordu.
O zamanlar müşteri memnuniyeti olarak belki de en iyisi Logitech markasının yazılımları bile sıkıntılıydı. Razer günden güne kendini geliştiren bir marka. Tıpkı o zamanlar çıkardığı Blackwidow gibi bugün de Huntsman Elite'in da rakibi yok. 0.2 ms tepkime süresinden bahsediyoruz. Piyasadaki çoğu rakipten 2 kat daha hızlı.
Aynen. Bazı modelleri sanki kalite kontrolden geçmemiş gibi.
Benim demek istediğim şey de bu zaten.
Ancak, bu problemler sadece Razer'da yok. Diğer markalarda da sıkça görülen bir olay.
Forumlarda Corsair ürünlerinin çabuk bozulduğunu söyleyen birçok kişi var yabancı, yerli.
Bu arada Corsair'in iCUE yazılımı Katar mouse'umu tanımıyor. Hani desteği çok iyiydi?
Destek sadece "Tüketici servisiyle" dediğimiz şeylye bitmiyor. Şahsen benim için en önemli destek yazılım desteğidir ki onda da Razer'in eline su dökecek marka yok.

Apple'in bu kadar değerlenmesinin sebebinin yazılım desteği olduğunu da hatırlatmak isterim. Android telefonlar 3 yıl sonra bile güncelleme alamamaya başlıyor ama iPhone'lar çok daha uzun ömürlü. Bir bilgisayar bilimi öğrencisi olarak söylüyorum ki "Bir donanım ancak yazılımı kadar iyidir."

Bahsettiğin konuların linklerini bırakırsan sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Böyle konular var genel olarak. Ürünün tamamen sorunlu olduğu anlamına gelmez tabi ama yine de ürünün sensörüne vs. odaklanmaktan parça kalitesine vs. dikkat edilmediği belli. 1 ay önce falan aldım servislerde geziyor ürün...

Razer'ın doğru ve yanlış gittiği yönler var geçmişte de günümüzde de. İlk çıktıklarında hem premium oyuncu ekipmanları üretmek hem de kaliteden ödün vermemek üzerine önemli derecede çabalayan bir firmaydı. Bak Synapse o zaman çöp olmasına rağmen 2 tane ürünlerini almam ve hala hayatta olmaları (ilk çıkan Deathadder var ama kullanmıyorum dokusu iyice eskidiğinden ama sağlam) yeterliydi güvenimi kazanması için. Yazılım düzelirdi ne olacak, bir anda mucize bekleyemezsin bak MSI Afterburner bile fi tarihinden beri sakat. Chiclet ve mecha-membran gibi oyuncu klavyelerini üretmeleri bile başlı başına güzel bir olaydı.

Sonra Razer'ın ivmeyi aşağıya kaydırdığı dönem başladı, ki Razer market değerine baktığında ivmenin nasıl aşağı kaydığını da görürsün. Burada öncelikle Razer kaliteli önemli derecede düşürdü ve planlı eskitmenin dibine vurdu. Youtube ve çeşitli platformlar Razer'ı eleştirirken bunlar Apple havasıyla "yaptık oldu, aha bu da kocaman fiyat etiketi" diye kendileri çalıp kendileri oynuyordu. Synapse v3 de aynı dönemler yeni çıkıyordu, sposorluklar veriyorlardı yağmur gibi ama geri dönüşü hiç iyi olmadı. Deli gibi gelen kulaklık ve mouse şikayetleri ortalığı dolduruyordu. Unutmadan dünya eşittir Amerika kafasından çıkamadıklarını da söylemek lazım. Razer'ın bu kafası bile sırf ASUS'un ROG Strix markasını cilalayıp parlatmasına neden oldu o dönem.

Şimdi biraz toparladılar ve ASUS gibi daha global kafaya girdiler. Türkiye'de fiyatları bile direkt dolardan çevrilmiyor artık. İlk dönem ile ikinci dönemin karışımı bir yerdeler, bazı ürünlerinde kalite hala tavan, bazıları ise yine vasat ama en azından "biz yaptık oldu" şımarıklığının yerini daha bir çözüm odaklı anlayış aldı. Raptor diye çöp bir monitör çıkarıp kendi sahip oldukları THX şirketinden sertifika vermeleri de ayrı komediydi. Gerçi o ürün tutmadı zaten, NZXT'ye özenip güç kaynağı işine girdiler de o da tutmayacak. Razer klavye, fare ve kulaklıkta çizgisini bozmayıp Synapse programını düzgün tuttuğu sürece o premium sıfatını hak edecek.

Bu tür şikayetlerin diğer markalarda da olduğunu belirtmiştim.
Market değerinin aşağıya çekilmesinin kaliteyle bağlantısı olmayabilir. Rakipler arttı seçenek arttı ve özellikler, kalite arasında makas daraldı dolayısıyla herkes istediği mouse'u klavyeyi alıyor artık. Bana göre Razer iyi, sana göre Corsair, Logitech falan iyi. Anlatabiliyor muyum? Seçenek arttıkça rekabet artar. Önceden Razer tekelleşmesi vardı. O yüzden marka değeri o kadar yüksekti. Şimdi eskisi kadar yüksek olmaması da kaliteyi düşürdüğü anlamına gelmez. Ben Roccat'ı da çok beğeniyorum. Çok kaliteli bir marka ancak değeri en düşük firmalardan.
Razer'ın bu kafası bile sırf ASUS'un ROG Strix markasını cilalayıp parlatmasına neden oldu o dönem.
ASUS kadar bilindik bir markanın ROG Strix kadar güzel bir seri başarısını da Razer'a bağlaman ne kadar da ilginç. Hem ASUS'a hem Razer'a hakaret. Art niyet aramıyorum ama art niyet görüyorum.
Raptor diye çöp bir monitör çıkarıp kendi sahip oldukları THX şirketinden sertifika vermeleri de ayrı komediydi. Gerçi o ürün tutmadı zaten
Razer Raptor ülkende birçok kişinin paraya kıyıp alamadığı monitör diye tutmamış olmuyor. Bahsettiğin monitör Amazon'da 620 dolara satılıyor 400 dolara aynı özelliklere sahip monitörler var. Alanlar da Chroma ekosistemi yüzünden alıyor. Zevkler tartışılmaz. Türkiye'de full Chroma ekosistemli bir sistem görmek neredeyse imkansız. Sadece çok zenginler yapabilir.
NZXT'ye özenip güç kaynağı işine girdiler de o da tutmayacak.
Yanlışın var Razer NZXT'e özenmiyor aksine işbirliği yapıyorlar.

Diğer yorumlarına da daha önce cevap verdim. Bu tür eleştriler ve şikayetler sadece Razer'da değil yukarıda gördüğün gibi. Pazarlama konusuna gelirsek de Logitech kadar berbat bir firma daha görmedim. Fiyat konusunda her zaman uçuklardı. Mesela G915 şu an 4000 TL civarı satılıyor. Rakiplerinden neredeyse 2 kat daha pahalı. Ayrıca, Chaos mouseları fiyat olarak uçuyorken Razer tarafındaki rakibi Razer Mamba Wireless 1.5 kat daha ucuzdu. Logitech "şımarık" mı şimdi? ASUS'u parlattı mı?

Olabildiğimiz kadar objektif olalım arkadaşlar lütfen. Objektif olmayacaksak bunları konuşmanın bir anlamı yok.

Son düzenleme:
Bu tür şikayetlerin diğer markalarda da olduğunu belirtmiştim.
Tamam olmadığını söylemedim ki. Razer hakkında konuşurken başka markaları araya sokma sebebinizi anlamadım açıkçası. Deathadder gibi kült hâline gelmiş bir seride böyle hatalara düşmelerini eleştiriyorum sadece.

Tamam olmadığını söylemedim ki. Razer hakkında konuşurken başka markaları araya sokma sebebinizi anlamadım açıkçası.
Hangi markanın hangi ürününü alırsanız alın başınıza böyle şeyler geleblilir. Teknoloji şans işidir.
Onu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyorsunuz.
Deathadder gibi kült hâline gelmiş bir seride böyle hatalara düşmelerini eleştiriyorum sadece.
Samsung'un "kült haline gelmiş" S serisindeki amiral gemisi S7'nin hem Note hem Edge versiyonu patlıyordu. Bakın patıyordu diyorum yani ölümcül hata. O kadar ölümcül ki uçaklarda anons ediliyordu "Uçağa S7 almıyoruz" diye. O zaman Samsung'u boykot edelim halbuki SSD konusunda eline su dökemez hiçbir marka. M.2 SSD'lere yön veren markaydı. Ben Samsung'u günahım kadar sevmem ancak dünyanın çoğunluğu çoğu ürününü kullanıyor. Benim Samsung'ta sorun yaşamam Samsung'u kötü yapmaz. Senin de Razer'da problem yaşaman Razer'i kötü yapmaz. Bir kez daha söylüyorum teknoloji şans işidir.

Umarım bu sefer anlamak isteyerek okursun.

Son düzenleme:

Kur böyle giderse muhtemelen diğer markalar da "bu fakirler zaten alamaz, tanıtmaya gerek yok" diye bir bir bütçeyi azaltacak .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…