neyse ama kendi fikirlerimi sunduğum bir mesajdan bu kadar etkilenip bu kadar şey yazıyorsanız fanboy siz olabilirsiniz. Sanırsınız 3. bir dünya savaşı başlattım. Biraz sakin olun derim.
Hocam Technopat Sosyal gibi bir forum binlerce kişinin kararını etkileyebilir. Etkiliyor da zaten. Böyle bir foruma bir konu hakkında bilginiz olmadığı halde fikirlerinizi yazmanız en başta hata zaten. Bir kişi sizin yazdıklarınızı görse Razer'i Gamepower ayarında bir marka sanar.
Hele diğerlerinin yazdıklarını görünce problemler, sorunlar bir tek Razer'da çıkıyor sancaktır.
Hala fanboy demeye devam ediliyor. Cidden sizi anlamıyorum.
Arkadaşlar, benim amacım Razer kazansın değil bu firmalar zaten insanları yeterince mağdur ediyor. Bir de siz bilip bilmeden konuşarak insanların kararlarını etkileyip mağdur etmeyin diye uğraşıyorum. İmzamdaki Benjamin Franklin'in sözü karakterim hakkında bir şey anlatmıyorsa sileceğim zaten. Boşuna orada durmasının bir manası yok.
RAM kullanımım normal ve bunun sağlanması için Razer Cortex gibi yazılımlara ihtiyacım yok.
Sizin ihtiyacınız olmaması benim yada başkasının ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez.
Günümüzde Taskbar X; TranslucentTB, Display Fusion gibi dolu özelleştirme uygulamaları var. Bunların içinde en yaygınlarından biri olan Wallpaper Engine, RAM'i bitiriyor bildiğiniz ancak onun kendi duraklatması var diye saymıyorum. Ben 5-6 GB RAM kullanıyorum şu anda. Oyuna girdiğimde Razer Cortex'in durdurduğu hizmetler 2-2.5 GB'ı buluyor.
Bana inanmıyorsanız en büyük teknoloji sitelerinden Tech Radar da performansı önemli derecede arttırdığı hakkında yorumlarda bulunmuş:
Can Razer Cortex help improve your gaming rig’s performance?
Sonuç: Razer Cortex yararlı bir programdır.
Windows'un gerektiğinde hizmetleri askıya aldığını belirteyim. Denetim Masası ve Ayarlar bölümünde birçok seçenek mevcut, formattan sonra oralara göz gezdirmek yeterli.
Hizmetleri "gerektiğinde" askıya almakla oyuna girince almanın arasında dağlar kadarr fark olduğunu da söylemeden geçmiyim. Ve Windows, WSearch, SysMain, TrkWks gibi doğrudan Windows sunucusuna bağlı hizmetleri askıya almıyor. Alamaz.
Razer Cortex sizin dediğiniz gibi boş bir program olsaydı Razer ürünlerini kullanmayan kişiler bile bu programı kullanmazdı.
Elbette olumlu ve olumsuz yorumlar çıkacak. Birisinin bir markayı araştırdığında hep olumlu mesajlar görmesi imkansız.
Elbette ben de bunu önceki mesajlarımda belirttim zaten.
Bu tür şikayetler her markada mevcut. Razer da sütten çıkmış ak kaşık değil. Gayet iyi bir markadır ancak çok az da olsa bazı ürünleri tam bir beladır. Logitech gibi kullanım ömrü açısından her ürünü gözü kapalı alınacak bir marka değildir
Daha ne diyim size?
Her daim öğrenmeye açığım tabii, bu mesajınızda da yeni şeyler öğrendim mesela.
Bu cümlenizle sunduğum kanıtlarla, deneyimlerle bitmiş konuyu bu kadar uzatarak, "Kendiniz "Razer haterliği" yapıp bana fanboy diyerek" hiç çelişmiyorsunuz. Sizi canı gönülden tebrik ederim. "
"
Ayrıca, ben bir markanın fanboyu olsaydım Zowie - BenQ markasının fanboyu olurdum. Ürünleri gerçekten sağlam. Diğer fanboyu olduğum markadaki gibi "ışık, mışık" yok ama idare etcez.