Technopat şu anda Cloudflare CDN kullanıyor galiba? Fakat şu anda baktığımda Hollanda/Amsterdam'da gozukmekte sunucular? Türkiye'e bağlantı neden yok? Cok gecikmeli şu anda site.
Cloudflare, en uygun sunucudan dağıtım sagliyor. Birazdan test edersen farkli lokasyonda gözükebilir. Site hızı ise şuan stabil, sorun sizden kaynakli olabilir.
Cloudflare, en uygun sunucudan dağıtım sagliyor. Birazdan test edersen farkli lokasyonda gözükebilir. Site hızı ise şuan stabil, sorun sizden kaynakli olabilir.
Ana sunucu IP adresini direkt olarak dışarıya göstermek istemedikleri için Cloudflare kullanıyorlar mantıklı olan da bu zaten. Cloudflare ise en uygun sunucudan otomatik olarak dağıtım yapıyor.
CloudFlare sadece CDN degil. Saldirilardan da koruyor, siz farkinda olmadan site sunucusuna binen yuku azaltiyor vs vs. CF yerine saf baglanti yapilsa emin olun CF'den daha yavas acilir.
Ana sunucu IP adresini direkt olarak dışarıya göstermek istemedikleri için Cloudflare kullanıyorlar mantıklı olan da bu zaten. Cloudflare ise en uygun sunucudan otomatik olarak dağıtım yapıyor.
Cloudflare sadece CDN degil. Saldirilardan da koruyor, siz farkinda olmadan site sunucusuna binen yuku azaltiyor vs vs. CF yerine saf baglanti yapilsa emin olun CF'den daha yavas acilir.
Bu durum kapasiteye göre değişiklik gösterebilir yani Amsterdam sunucusu kapasite olarak İstanbul sunucusundan daha iyidir bu yüzden oradan bağlantı sağlıyordur.
Bu durum kapasiteye göre değişiklik gösterebilir yani amsterdam sunucusu kapasite olarak İstanbul sunucusundan daha iyidir bu yüzden oradan bağlantı sağlıyordur.
Peki neden Cloudflare 1.1.1.1 de sorun yok? CDN-DNS tüm Cloudflare iplerini denedim Ist'a bağlıyor. Bu siteye bakıyorum amsterdam tam çıldırmalık durum yeminle daha bu akşam oldu.
Peki neden Cloudflare 1.1.1.1 de sorun yok? CDN-DNS tüm Cloudflare iplerini denedim Ist'a bağlıyor. Bu siteye bakıyorum amsterdam tam çıldırmalık durum yeminle daha bu akşam oldu.
Bu konuda net bir bilgim yok ancak araştırdığımda kapasite dolayısı ile bu durumun olabileceğini öğrendim. Mantıken dediğiniz gibi hedef kitleden dolayı İzmir veya İstanbul'a vermesi daha mantıklı olurdu.
Bu konuda net bir bilgim yok ancak araştırdığımda kapasite dolayısı ile bu durumun olabileceğini öğrendim. Mantıken dediğiniz gibi hedef kitleden dolayı İzmir veya İstanbul'a vermesi daha mantıklı olurdu.