Technopat Sosyal - Crack uyarısı verilsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben korsana karşı değilimki. Hatta Sosyal'de bir sürü korsana karşı olmayan kişiler var.

Hayır çalmış oluyorsun, oyunu oynayacak hedef kitleden birisin ve oyun atıyorum bu kitledeki herhangi birinden 20 dolar koparma peşinde. Şimdi ben A firmasıyım ve oyunumu 1 milyon kişilik bir hedef kitleye çıkarma kararı aldım. Bunun 3'te 1'i çıkar çıkmaz alacak, kalanın yarısı indirim diğer yarısı ise korsanın çıkmasını bekleyecek. Yani yaklaşık 660 bin kişi potansiyel alıcı durumunda. Bu noktada indirim yaparsam o 330 bin kişi alacak ve belki korsan oynarım diyenlerin ekonomik durumu (aslında beyin yaşları) artacak ve onların da belki 70 bin kadarı alacak ve bu durum korsan sürüm çıkana kadar devam edecek.
Şimdi ikinci senaryo da ise oyunu 3'te 1'lik kitle çıkar çıkmaz aldı, ilk indirim sezonuna 3 ay kala korsan sürüm çıktı diyelim. İndirimi bekleyen kişilerin yarısı korsan olarak indirdi, korsan bekleyenler de oyunu bitirdi bile. Nereden bakarsak 200 bin kişilik zarardayım ben. Dijital kopya diye çalınmamış görüyorsun sadece.
Ve tüm bunları esgeçsek bile insanlardan zaman çalıyorsun, Rockstar gibi firmalar sizin gibi insanlar yüzünden oyunları ilk satış hedeflerini dolduruncaya kadar sadece konsola (korsan ihtimali olmayan) platforma özel tutuyor, sizin gibiler yüzünden ya beklemeliyim ya da konsol almalıyım. Elimde hem konsol hem de PC varsa bile PC'ye özel kampanyalardan yararlanamayacağım. Yani senin korsan kullanman sadece oyun üreticisine değil beni de zarara sokuyor.

Sen gidip oyununu oyna kimin nasıl ve hangi şekilde oyun oynadığına karışma, karışamazsın da zaten öyle bir hakkın yok. İnan bana onlarda (bende dahil) imkanı olsa korsan değil de orijinal olarak kullanır oyunu/programı. ama o kişinin maddi durumu kötü diye, sırf zaman geçirmek için onca işin gücün stresini atmak için oyunu crack indirdi diye laf söylemeye (yanlış anlamadıysam crack kullananlara "beyin yaşı küçük" gibi bir söylemde bulundun) hakkın yok.

Vallahi delireceğim ya maddi durumu olan zaten lisansıyla alır ve sende lisansıyla almak istiyorsan al ben bilgisayar oyunu oynamıyorum ama crackli program kullanıyorum ve böyle yapan çocuklara gençlere hala laf atıyorsun beyin yaşın küçük diye üniversite öğrencisi 800-900 TL ile geçiniyor ve bu kadar parası olanın 1 aylık maaşı ile Microsoft Office bile alamıyor veya crackliyor ya da lisans ödemeden kullanıyor sen hala hırsızlık diyorsun zaten firmalar sizin gibi forumda birçok kişi var yeterince kazanıyor ve bunu asla hırsızlıkla denk tutamazsın çünkü hırsızlıkta o ürün yok olur ama Crack'te sadece bir kopyası ücretsiz olarak kullanılır ve mutlak para verenler olur ve şu an o firmalar gayet zenginler korkma ve yazılım firmaları da sütten çıkma ak kaşık değil yazılım piyasada tutunsun diye yazılım korsanlarıyla anlaşıp Crack'ini internette yayınlıyorlar virüs meseleside eğer birazcık internet kullanmayı biliyorsan crackten virüs bulaşmaz hukuki sorunlar meselesinde'de (bence hiç yazmama gerek yok ama) firma değilsen kendini suçluyum crack kullanıyor firmaya desen bile umurunda olmaz hatta dalga geçtiğini düşünüp gülerler hatta firmalar bile o kadar etkilenmiyor sonuç crack yapanlara teknik destek vermemek çok yanlıştır ve crack kesinlikle suç değildir.

Ee yapımcınım hakkını yiyorsun. O kadar emek veriyor o kadar kişi. Sen ise korsan indirerek adamların emeğini yiyorsun. Sen cikolatayı yerden bulup yiyorsun sonra da param olsa alırdım diyorsun. Gel keyfim gel yeme.

Tamam o zaman milletin malını çalalım nasılsa zenginler(!).yaptığınız şey sanal hırsızlıl bir de üste çıkmaya çalışıyorsunuz.

Siz ne kadar akıllı insanlarsınız ya . Evet, ortada bir hak yeme durumu var bizde onun farkındayız. Ama sen zar zor evini geçindiren, maddi durumu kötü olan insan korsan kullanıyor diye ona ne hırsız diyebilirsin nede başka bir şey. Hakka giren biziz, suçsa bizim suçumuz. Sizin gelip burada bizi küçük görmeye, hakaret etmeye hakkınız yok!

Sen adamın emeğini çöpe atınca bir şey yok üstüne basa basa biz hak yiyiciyiz deyince bir şey yok ben dile getirince mi suç? Evet ölesiniz. Alma ya da birikim yap indirimleri bekle. Hak yemekten iyidir ya?

Bakın insanların parası olmaması bizim umurumuzda değil. Duyar falan da kasmayın. Herkes kurallara uymak zorundadır. Eğer bir sorun çıkıyorsa, bunu kendiniz çözmelisiniz, biz BURADA korsana destek vermiyoruz.

Sen adamın emeğini çöpe atınca bir şey yok üstüne basa basa biz hak yiyiciyiz deyince bir şey yok ben dile getirince mi suç? Evet ölesiniz. Alma ya da birikim yap indirimleri bekle. Hak yemekten iyidir ya?
Merak ediyorum Windows lisansına kaç para verdin? Fiyatı 1000 liradan fazlada.
İş Windows lisansı almaya gelince gayet güzel şark kurnazlığı yaparak 10-20 liraya internetten key alanlar gelmiş millete niye crackli oyun kullanıyorsunuz diye laf ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…