Technopat Sosyal Evcil Hayvan Sahipleri kulübü

Kedi sahibi olmak çok istedim fakat bir türlü olamadım. Aylık masrafı ortalama ne kadar acaba?
Şey bu arada tarantula sayılır mı? 😄

Şöyle özetleyeyim: Yavru kedinizi ilk aldığınızda yapılması gereken zorunlu aşılar var. İnternetten bakabilirsiniz. Yaklaşık olarak her aşı (yaşadığınız şehire ve veterinere bağlı olarak değişmekle birlikte) ortalama 50-60 TL civarıdır. Bunlar yapılmalı. Kedinizin cinsine bağlı olarak kızgınlığa girme dönemleri başlayacaktır. Bu dönem başladıktan bir süre sonra kısırlaştırma ameliyatı yapılmalı. Yaklaşık 350 TL civarıdır. Tüm aşıları bir tur bitirdikten sonra iç ve dış parazit aşıları her 6 ayda bir kez yapılmalı.Geri kalan aşılar ise senede 1 kez yapılsa sorun olmaz. Mesela ben kuduz aşısını 2 yılda bir yaptırıyorum. Çünkü kuduz aşısının koruması 3 yıl etkin olarak kalabiliyor. Tüm bu aşamaların dışındaki tabi ki kum ve mama masrafı var. 6 yaşında 2 kediye sahibim. 5 kiloluk ND az tahıllı kısırılaştırılmış kedi maması 210 TL. İki kedi için yaklaşık 2 ay kadar gidiyor. 2 kedi için ise 3-4 haftalık periyotlarda 12 litre (10 kğ) ince taneli topaklaşan kum harcıyorum. Kumun 10 kğ fiyatı 25 TL.

Sözün özü, aşı masrafları ve sürpriz hastalıklar gözardı edildiğinde 1 kedinin aylık masrafı bana 125-150 TL oluyor.

Güncelleme: Bu satırları yazdıktan sonra kedilerimin aşılarını ihmal ettiğimi farkettim. Trabzon'da iç-dış parazit aşıları yapıldı. Toplam 140 lira tuttu :)

Son düzenleme:
4C6B88F1-D466-4D33-B1F0-6AC50896A58A.jpeg

O da sosyali okuyor :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı