Technopat Sosyal karanlık teması için çözümlerim: Linv ve Fihux

ai.Wxby

Kilopat
Katılım
11 Nisan 2016
Mesajlar
241
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Profil Kapağı
1524848434
Merhabalar,

Bundan önce bir karanlık tema vardı. O çok hoştu ve tam istediğim gibiydi. Sonradan bir güncelleme geldi ve her şey benim için mahvoldu. Yeni bir karanlık tema gelmişti ama bu tam olarak 'karanlık' tema değildi ki... Bu sadece 'koyu' temaydı. Bir süre kullandım ama her defasında tiksindim. Aylar oldu ve resmi bir destek gelmeyeceğini anlamıştım. Bu sebepten dolayı son 1 haftadır Technopat Sosyal'in bu sözde karanlık temasını düzenlemeye karar verdim ve bugün itibariyle bitirdim. Sadece renkleri değiştirmekle kalmadım; bazı modüller, özellikler ve pozisyonlara dahi el attım. Ayrıca bazı hataları da düzeltmiş bulunuyorum. Tam olarak 1027 satır kod yazıldı ve iki palet halinde sunuldu. Bunlardan birisi Linv diğeriyse Fihux. Birisi 'karanlık' tema, diğeriyse 'koyu' tema. Ne demek istediğimi görsellerden hatta daha da güzeli kendi başınıza deneyerek anlayacaksınız. Öyle çok fazla laf kalabalığı yapmadan tanıtıma başlayayım.

Öncelikle 'karanlık' tema Linv'den başlamak istiyorum:


Daha sonraysa 'koyu' tema Fihux:




"Ya karanlık ve/veya koyu tema iyi de ben mor sevmiyorum. Neden yaparken sormadın?"

Şey... Aslında sordum ama... Temayı yüklemeden hemen önce sordum . Size tam 11 farklı renk seçeneği sunuyorum. İstediğiniz palette istediğiniz öncül renkleri kullanabileceksiniz. Örnek mi lazım? Hay hay efendim.

Bu Linv için:


Bu da Fihux için:



"E hani 11 taneydi?"

Şey... Kolaja sığmadı. Ama ama bak buradalar:



Temayı yüklemeden önce istediğini seçebilecek, daha sonrasında da dilersen değiştirebiliyor olacaksın.

"Peki tam olarak neler değişti?"
Sanırım bu konuda örnek vermem lazım... İşte bazıları:

Önce/Sonra


Önce/Sonra


Önce/Sonra


Özetle böyle.

"Kullanmak istiyorum."


Bu temaları yüklemek için kullanmanız gereken iki tarayıcı eklentisi var. İkisinden birini tercih edebilirsiniz:

Stylish
  • Opera için olan kaldırılmış. Fakat şu eklenti sayesinde Chrome eklentilerini Opera'da da kullanabilirsiniz: ICE
  • Firefox
  • Chrome
Stylus
Bunların arasından Stylus kullanmanızı öneririm.

Daha sonrasındaysa Technopat Sosyal tema seçeneklerinden 'karanlık tema' seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Varsayılan tema ya da Dimension aktifken sapmalar, sorunlar, düzensizlikler oluşabiliyor.

Artık tek yapmamız gereken temalarımı yüklemek olacak. Aşağıdaki adreslerden gidebilirsiniz.
Ha, bu arada, yüklemeden önce seçim yapmayı unutmayın:


Unutmamanız gerekenler:
  • Eksikler bulunmaktadır.
  • Hakaret içerikli geri dönüşleri görmezden geleceğim.
  • Sizi çok rahatsız eden özellikleri bana bildirirseniz oylama yoluyla değiştirebiliriz.
  • Spesifik renk seçenekleri için; o rengin HEX kodunu yollamanız gerekiyor.
  • GÜNCELLEME YAPMAYI UNUTMAYIN! Tema sayfasında sürüm notlarını bulabilir, nelerin değiştiğini öğrenebilirsiniz. Güncellemeler yükleme yaptığınız adresten yapılıyor. 'Update Style' butonuna basmanız yeterli olur.
  • Paletle uyumsuz modülleri, kısımları bana bildirirseniz çok hoş olur.
  • Ara ara profil durumlarımı kontrol ederseniz; güncellemelerle ilgili bilgi ve değişikliklerle ilgili karar oylamalarına katılabilirsiniz.
  • Bir süre kullandıktan sonra başka siteye geçince gözleriniz acıyacak.
Bilinen eksikler:
  • Editör elementlerinin bazılarının (kod, çoklu alıntı vb.) renkleri uyumsuz. Bir sonraki güncelleme editörle ilgili olacak.
  • Fotoğraf bölümünde yazı boyutu sorunu var.
  • Konu etiketleri (Rehber, satılık vb.) tam hazır değil.
Hepsi bu kadardıııı! Umarım beğenmişsinizdir.


Kalın sağlıcakla!
 
Son düzenleme:

Çok güzel gözüküyor hocam. Elinize sağlık.
 
Bence önce hazır karanlık temanın da düzelmesi lazım :

Bizi aldatan bizden değildir geldi aklıma ,oradaki gibi sadece görünen yüzü siyah, gerisi?
-Yok.
@Recep Baltaş buna bir el atmalı.
 
Normal karanlık temada kodlar kısmı hatalı, her yer siyah değil, sizin temanızda öyle mi? Yani kaydırınca siyah yer gidiyor mu? Site açılsa denerim.
Eki Görüntüle 948892
Hocam evet maalesef o kısmı henüz değiştiremedim. Notlarımın arasında var. Bir sonraki güncellemede ağırlığım editördeki kısımlar olacak. Şu haliyle biraz absürt duruyor. Kusuruma bakmayın. En kısa sürede güncellerim.
 
Her türlü öneriye açığım hocam. Biraz kullanın, rahatsız eden yerleri not alın. Sonrasında yine bu konunun altında benimle paylaşın.
Dediğiniz gibi renk sorunu var. Alıntılar fazla büyük gibi. Hatta butonlar. Onlar da büyük. Yani yazılara göre büyük hocam, sanırım yazılar küçük, yazılarla aynı orantıda küçük olsa alıntı ve cevapla, daha iyi olur. Kaç kişi kurdu şimdiye kadar?
Ama harikasınız ya! Yazıların büyümesi daha iyi olur.
Sanırım sebebi:
Ekranım 1366*768.
Şuradaki şey yazmıyor, simgeler yok:

Linkler ve kullanıcı adları da renkli olsa...
Çevrimiçi logosu da.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…