Technopat Sosyal karanlık teması için çözümlerim: Linv ve Fihux

Çok güzel olmuş, elinize sağlık.
Var olun hocam.
Çok beğenemedim. Eski hali daha iyi gözüküyor. Biraz daha düzgünleştirilebilir.
Hocam diğerleri gibi kötü olmuş demeyip dürüstçe beğenmediğinizi söylediğiniz için teşekkürler. Yalnız, "Eski hali daha iyi gözüküyor." sözünüze asla katılamam. Eski halinde renk uyumsuzlukları, düzen uyumsuzlukları gibi birçok sorun vardı. Bunların birçoğunu düzeltip, bazı kısımları da iyileştirdim. Hiç kullanmayı denediniz mi? Çok basit bir şekilde aç/kapa işlemi yapabilirsiniz. Merak ettiğiniz yere gelip aç/kapa yaparsanız önceki ve sonraki halini karşılaştırabilirsiniz.
Mobil sürüm gelir mi?
Hocam ben temayı tarayıcı eklentisiyle yapmış bulunuyorum. Eğer konuda bahsettiğim eklentiler mobilde bulunuyorsa tabii ki yükleyip kullanabilirsiniz ki, sanırım Stylish için Android sürüm vardı. Şuraya bakmak isteyebilirsiniz: Stylish Android.
Hocam elinize sağlık güzel ancak bildirimlerin yazısı bir tık büyük gibi geldi bana.
Hocam böyle şikayetleri genelde çok yoğun talep gelirse uygulamayı düşünüyorum. Lütfen yanlış anlamayın beni fakat değiştirdiğim taktirde başkasının hoşuna gitmeyebilir. Maalesef herkesi memnun etmek çok zor. Tabii çok fazla talep geldiği durumda hemen değişikliğe giderim. Umarım beni yanlış anlamazsınız.
Hocam bu temayı nasıl kişiselleştirdiniz? Bir program ile falan mı yoksa direk satır satır kod mu yazdınız? Kolay ise bende kendi zevkime göre renklendireceğim'de.
Hocam var olan kodları kendi kodlarımla değişime zorladım. Herkese hitap edebilsin diye 11 farklı renk seçeneği sundum. İlerde aydınlık tema da eklemeyi düşünüyorum. Bunu yaptığımda muhtemelen diğerlerindeki değişikliği kullanıcıya bırakırım. Acaba spesifik olarak nasıl değişiklikler yapmak istiyorsunuz?

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş ama birkaç önerim olacak.

• Kenarlıklar aşırı belirgin ve beyaz. Bu şekilde pek hoş gözükmüyor. Kenarlıklar gri tonlarında olabilir.
  • Yazılar aşırı büyük. Harfler adeta birbirini yiyor. Yazı tipi küçültülebilir.

Screenshot_20210511_113153.png

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş ama birkaç önerim olacak.

• Kenarlıklar aşırı belirgin ve beyaz. Bu şekilde pek hoş gözükmüyor. Kenarlıklar gri tonlarında olabilir.
  • Yazılar aşırı büyük. Harfler adeta birbirini yiyor. Yazı tipi küçültülebilir.

Eki Görüntüle 1017950
Hocam çok özür dilerim, bu mesajınızın bildirimi bana gelmedi. Yeni tema zaten düzensizlik yaratmış, güncellemem gerekecek. Değindiğiniz konuda haklısınız. İlk tasarımda beni kararsızlığa sürüklenmişti. O kısma bir düzenleme gelecek. Tabii ben bahsettiğiniz yeri yorum editörünün kenarlıkları olarak algıladım. Ama profil bilgilerindeki kenarlık da mı rahatsız ediyor?

Yazı boyutu konusunda 1080p monitör kullanarak söylemeliyim ki benim için hiçbir sorun yok. Sizin çözünürlüğünüz nedir acaba? Ona göre bir test düzenleyelim.

Duyuru:

Technopat Sosyal karanlık teması değişikliğe uğradığından benim eklentimde bir takım sorunlar meydana geliyor. Bunun için bir güncelleme kalacak. İsterseniz buradan, isterseniz de profil durumlarımdan takip edebilirsiniz. En yakında zamanda güncelleme geliyor!

Merhabalar,

Bundan önce bir karanlık tema vardı. O çok hoştu ve tam istediğim gibiydi. Sonradan bir güncelleme geldi ve her şey benim için mahvoldu. Yeni bir karanlık tema gelmişti ama bu tam olarak 'karanlık' tema değildi ki... Bu sadece 'koyu' temaydı. Bir süre kullandım ama her defasında tiksindim. Aylar oldu ve resmi bir destek gelmeyeceğini anlamıştım. Bu sebepten dolayı son 1 haftadır Technopat Sosyal'in bu sözde karanlık temasını düzenlemeye karar verdim ve bugün itibarıyla bitirdim. Sadece renkleri değiştirmekle kalmadım; bazı modüller, özellikler ve pozisyonlara dahi el attım. Ayrıca bazı hataları da düzeltmiş bulunuyorum. Tam olarak 1027 satır kod yazıldı ve iki palet halinde sunuldu. Bunlardan birisi linv diğeriyse fihux. Birisi 'karanlık' tema, diğeriyse 'koyu' tema. Ne demek istediğimi görsellerden hatta daha da güzeli kendi başınıza deneyerek anlayacaksınız. Öyle çok fazla laf kalabalığı yapmadan tanıtıma başlayayım.

Öncelikle 'karanlık' tema Linv'den başlamak istiyorum:
Eki Görüntüle 948750

Daha sonraysa 'koyu' tema fihux:

Eki Görüntüle 948762

"Ya karanlık ve/veya koyu tema iyi de ben mor sevmiyorum. Neden yaparken sormadın?"

Şey... Aslında sordum ama... Temayı yüklemeden hemen önce sordum 😋. Size tam 11 farklı renk seçeneği sunuyorum. İstediğiniz palette istediğiniz öncül renkleri kullanabileceksiniz. Örnek mi lazım? Hay hay efendim.

Bu linv için:
Eki Görüntüle 948766

Bu da fihux için:

Eki Görüntüle 948768

"E hani 11 taneydi?"

Şey... Kolaja sığmadı. 😞 ama ama bak buradalar:

Eki Görüntüle 948772

Temayı yüklemeden önce istediğini seçebilecek, daha sonrasında da dilersen değiştirebiliyor olacaksın. 🥰

"Peki tam olarak neler değişti?"
Sanırım bu konuda örnek vermem lazım... İşte bazıları:

Önce/Sonra
Eki Görüntüle 948780Eki Görüntüle 948781

Önce/Sonra
Eki Görüntüle 948800Eki Görüntüle 948801

Önce/Sonra
Eki Görüntüle 948806Eki Görüntüle 948807

Özetle böyle.

"Kullanmak istiyorum."
Eki Görüntüle 948810

Bu temaları yüklemek için kullanmanız gereken iki tarayıcı eklentisi var. İkisinden birini tercih edebilirsiniz:

Stylish.
  • Opera için olan kaldırılmış. Fakat şu eklenti sayesinde Chrome eklentilerini Opera'da da kullanabilirsiniz: ICE
  • Firefox
  • Chrome
Stylus.
Bunların arasından stylus kullanmanızı öneririm.

Daha sonrasındaysa Technopat Sosyal tema seçeneklerinden 'karanlık tema' seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Varsayılan tema ya da dimension aktifken sapmalar, sorunlar, düzensizlikler oluşabiliyor.

Artık tek yapmamız gereken temalarımı yüklemek olacak. 🥰 aşağıdaki adreslerden gidebilirsiniz.
Ha, bu arada, yüklemeden önce seçim yapmayı unutmayın:
Eki Görüntüle 948826

unutmamanız gerekenler:
  • Eksikler bulunmaktadır.
  • Hakaret içerikli geri dönüşleri görmezden geleceğim.
  • Sizi çok rahatsız eden özellikleri bana bildirirseniz oylama yoluyla değiştirebiliriz.
  • Spesifik renk seçenekleri için; o rengin hex kodunu yollamanız gerekiyor.
  • güncelleme yapmayı unutmayın! tema sayfasında sürüm notlarını bulabilir, nelerin değiştiğini öğrenebilirsiniz. Güncellemeler yükleme yaptığınız adresten yapılıyor. 'Update style' butonuna basmanız yeterli olur.
  • Paletle uyumsuz modülleri, kısımları bana bildirirseniz çok hoş olur.
  • Ara ara profil durumlarımı kontrol ederseniz; güncellemelerle ilgili bilgi ve değişikliklerle ilgili karar oylamalarına katılabilirsiniz.
  • Bir süre kullandıktan sonra başka siteye geçince gözleriniz acıyacak. 🥰
bilinen eksikler:
  • Editör elementlerinin bazılarının (kod, çoklu alıntı vb.) Renkleri uyumsuz. Bir sonraki güncelleme editörle ilgili olacak.
  • Fotoğraf bölümünde yazı boyutu sorunu var.
  • Konu etiketleri (rehber, satılık vb.) Tam hazır değil.
Hepsi bu kadardıııı! Umarım beğenmişsinizdir.
Eki Görüntüle 948853

Kalın sağlıcakla!

Çok güzel duruyorlar. Kullanmayacağım ama yine de ellerine sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı