M3riç moderatörün üslubunu uygunsuz buldum. Karşı taraf hatasının ne olduğunu merak etmiş,
@nmd moderatör ilgili açıklamayı yapıcı bir dille düzgün bir üslupla yapmış ve bunun karşılığında
@64502 minettar olduğunu belirtmiş.
Ama
@M3ric ise "Bu metinde imla hatasi olmadigini ve haksiz yere ceza verildigini dusunuyorsaniz bence temel egitiminizde oldukca buyuk eksiklikler var. Bence egitiminizi tekrar edin. Halk Egitim'in bu konuda kurslari var." ifadesiyle üyeye karşı uygunsuz bir üslup kullandığını gözlemledim. Kaldı ki,
@64502 "Ben kesinlikle hatalı değilim!" diye bir şey de demedi. Sadece hatalarını göremediğini belirtti ve mesajında düzenlenme ibaresini göremediği için de mesajında hata olmadığını düşünmüş olabilir.
Ayrıca Türkçede bazı hatalar yapılabilir, sonuçta hata yapmak doğal bir şeydir. Gözümüzden kaçırdığımız veya unuttuğumuz bir bilgi olabilir, bu yüzden uyarı yiyebiliriz, normal. Ama üyenin yazdığı hatalı bir veya birkaç mesajdan dolayı birinin Türkçe bilgisini yargılamak kimseye düşmez.
İlgili moderatör, her ne kadar moderatör olsa bile kurallar onun için de geçerli. Üyelere karşı kullandığı bu üslubu da kınıyorum.