"Metnin orijinal halini ekte veriyorum. Bu metinde imla hatasi olmadigini ve haksiz yere ceza verildigini dusunuyorsaniz bence temel egitiminizde oldukca buyuk eksiklikler var. Bence egitiminizi tekrar edin. Halk Egitim'in bu konuda kurslari var. "
Bu aralar zaten kendi yaptıkları yazım yanlışlarını görmezler. Benim yazmış olduğum (ki) ekini kesme işareti ile ayırmamdan ceza verirler. Örnek: Zaman'ki şeklinde ayırmamdan direkt uyarı. Bir kaç moderatör kendisini ABD büyükelçisi sanıyor.
Biri de çıkıp dememiş ki; kendisi, Türkçede olan noktalı harfleri kullanmıyor. Bahsi geçen moderatörün her kelimesi bir yazım hatası. (Türkçe değil, Turkce yazması ve forumdaki üyelere bu sebeplerden dolayı ban atması.)
Eleştiren herkesi banlayacaksa, beni de banlasın. Ondan dolayı yazıyorum şu an. Virgül benim değil mi? İstediğim yere koyarım, koymam. Bunda azarlanacak bir şey yok! Hata varsa düzelt geç.
Forum TDK ile anlaşmalı mı? Kuralları okudum. Yazım yanlışı görmek istememek gayet normal. Ama bu saplantılı bir hal almışsa insanların düşüncesi değişecektir. Türkçe'de yüzlerce kural var. Hepsini ezberlemek, uygulamak kolay değil maalesef.