Technopat Sosyal nasıl bir yer?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oranın ortamı daha bir sıcaktı doğru çünkü kuralları neredeyse yok denecek kadar olduğu için serbestçe goygoy yapıyorduk. Oranın moderatörleri anaokulundan toplandığı için burası gayet daha iyi bir seçenek hocam, en azından noktalama işaretinden ceza yemişsiniz. Ben orada forum kültürüne daha yeni girdiğimden özellikleri bilmediğim için kendimi raporlayıp bir şey sormuştum, moderatörün cevabı "napimm?" oldu. :D
Bu arada bu kelime yasakmış yeni öğrendim. Sorun olmaz umarım.

Ne sormuştun?
 
Mesaj sayısına göre rozet gibi bir şey veriliyordu. Ben belirli bir mesaj sayısına geldiğim halde rozet gelmeyince bunu raporlayarak moderatör arkadaşa ''X mesaj sayısına ulaştım, rozet ne zaman gelir?'' gibi bir şey sormuştum tam hatırlamıyorum.
 
Şahsen benim kullanırken özgür hissetmediğim ama az da olsa samimi ve gerçekten tecrübeli kişilerin bulunduğu, çoğu kişiye yardımı dokunmuş olan bir forum. Neden özgür bir forum olmadığını birkaç cümleyle açıklayayım hemen. Bu mesaj banım kalktıktan sonraki ilk mesajım. ''Fareden virüs bulaşır mı?'' adlı konuda ironi yaptığım için 1 haftalık ban atmışlardı. Ne yapalım, klasik egolu moderatörler işte. İşlerine gelmeyince ya da egolarını tatmin etmeleri gerektiği zaman gereksiz mesaj atarlar. Öyleyse sana ban yememen için birkaç öneri vereyim o zaman. İlk başta yazım kurallarını öğrenmen gerek - sonradan pek umursanmıyor ama egolu bir moderatöre denk gelirsen ve Google yerine google yazarsan ban yersin- bunun dışında bir cezaya itiraz etmeni önermem kendilerini hep haklı bulurlar, boşuna uğraşmaya değmez. Bununla da kalmaz tüm mesajlarını inceleyip teker teker hatalarını bulmakla uğraşırlar. Gereksiz mesaja aşırı özen göstermen gerekli. Hiç şaka ve ironi yapmayacaksın çünkü burası Instagram değil sonuçta kimilerine göre. Konu dışı kategorisinde gereksiz bir konudan gereksiz mesaj cezası bile yiyebilirsin. Tüm modlar böyle mi dersen tabii ki hepsi böyle değil. İşini hakkıyla yapan moderatörlerde var onlar kendilerini çok iyi bilirler. Sonuçta kişi kendini daha iyi tanır. Son olarak kitlesi bayağı fazla bir yer, yeni birçok şey öğrenebileceğin, faydalı kullandığın zaman gerçekten güzel bir yer.

Bu arada hiçbir moderatörü ya da diğer bir kimseyi hedef almıyorum, nefret etmiyorum, cezalar umrumda değil sadece forumu kurallar** a uyarak kullanan bir üyeyim. Moderatör diye kendini bir şey sananları sevmeyen biriyim o kadar, bu da kimin umrunda ki zaten?
 
Ama işte bazı tek tük tipler de ne yazık ki mevcut.
@Ther Buyurun hocam neden şikayetçisiniz?
Kankam moderatör yaşları -5 değil gibi dedin ona katılmıyorum bence çok ufaklar kafa olarak. Ama işte o beğenmeme tuşu iğrenç biliyorum, şu fikrine katılmıyorum tarzı olsa daha hoş olacak diğer türlü biliyorum çok kaba oluyor. Dediigim gibi o fikrine katılmadım bence öyle değil. Saygılar ♥️
 
Kankam moderatör yaşları -5 değil gibi dedin ona katılmıyorum bence çok ufaklar kafa olarak. Ama işte o beğenmeme tuşu iğrenç biliyorum, şu fikrine katılmıyorum tarzı olsa daha hoş olacak diğer türlü biliyorum çok kaba oluyor. Dediigim gibi o fikrine katılmadım bence öyle değil. Saygılar ♥️
Bana denk gelmediği için öyle dedim. En azından hiçbir yerde hiçbir moderatörün ''Napimm?'' dediğine şahitlik etmedim. :)
 
Bolca cemaat papağanı ve yaşı küçük arkadaşlarımız vardır.
 
Yakın bir arkadaşımın bir modun fanboyluğu yüzünden forumdan uzaklaştırıldığını biliyorum. Yanılmıyorsam telefon konusu, hangi mod olduğunu bilmiyorum.

O yüzden telefon konularına fazla girişmek istemiyorum, herkes kendi malını övüyor ve yüceltiyor. "Ben aldıysam iyidir" kafasında takılıyor. 2-3 sene sonra anladığında iş işten geçmiş oluyor. Eğer arkadaşım doğru anlattıysa bu yöneticileri kimse denetlemiyor sanırım.

Baya bir Nvidia fanboyu da gördüm forumda, adamın hiçbir argümanı yok. Saf saf savunuyor. :D

Birde şu boy konuları yok mu. Tamamen troll olduklarına yemin edebilirim.

Onun dışında güzel forum, uzaklaştırma almadan 5 dakika insanlara yardım edebiliyorsak iyi oluyor.
 
Eğer bir tartışmaya girip haksız çıkarsan direkt cahil damgası yapıştırılacak bir yer.
Bazen aşırı sıkıyor, fakat genelde iyidir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı